Chybka v kalkulačce?
Chybka v kalkulačce?
Zdá se, že odoričí kalkulačka nezná svá vlastní GEO čísla, a počítá u nich pro callback stejné sazby, jako kdyby šlo o volání do sítě cizí. Viz níže. Mám za to, že je to asi špatně že? Nebo ne?
- Přílohy
-
- Chybka_kalkulacka.jpg (140.79 KiB) Zobrazeno 3277 x
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chybka v kalkulačce?
Ano, je to špatně. Kalkulačka vlastní čísla může a měla by poznat. Kalkulačka je ještě z dob, kdy žádná geo čísla nebyla.
Stejna chyba je i v aplikaci Odorik.exe, coz uz jsem davno hlasil v mem vlakne nametu a pripominek.
Odorik.exe behem hovoru ukazuje cenu hovoru, pokud volam na Odorik geograficke cislo,
tak chybne ukazuje cenu na pevnou misto nulove ceny.
Odorik.exe behem hovoru ukazuje cenu hovoru, pokud volam na Odorik geograficke cislo,
tak chybne ukazuje cenu na pevnou misto nulove ceny.
Fw: Chybka v kalkulačce?
Nechci prudit, vím, že toho mají programátoři na práci dost, ale dalo by se tak nějak odhadnout, kdy asi bude kalkulačka hovorného schopná počítat správně cenu volání na Geografická čísla Odoriku, případně další (dnes neošetřené) případy volání?ViR píše:Zdá se, že odoričí kalkulačka nezná svá vlastní GEO čísla, a počítá u nich pro callback stejné sazby, jako kdyby šlo o volání do sítě cizí. Viz níže. Mám za to, že je to asi špatně že? Nebo ne?

Zrovna včera jsem jednomu potenciálnímu zájemci chtěl prezentovat výhodnost propojení pevné a mobilní sítě, a alternativních způsobů spojování hovorů (callback, DISA), a kalkulačka stále lhala, jak příslušnice jistého minoritního etnika

Takže jsem to musel "nedůvěryhodně" počítat z hlavy a na přehledu volání po provedení demonstrace spojení předvádět ve výpisu hovorů, co to skutečně stojí, a že si fakt nevymýšlím např. 59 hal./min z mobilu do vlastní pevné sítě...
Stačí provést zkušební hovor/y/ a podívat se do výpisu volání, kde je cena pak uvedena 

SamozřejměPitomec píše:Stačí provést zkušební hovor/y/ a podívat se do výpisu volání, kde je cena pak uvedena

"Člověk z ulice", který si jen bude chtít rychle srovnat cenu, prostě použije kalkulačku, a dostane v některých případech špatný výsledek.
Samozřejmě máte pravdu, podíváme se na to a kalkulačku opravíme.
Předpokládám, že klient Odoriku je schopen udělat ukázku za použití svého vlastního účtuViR píše:SamozřejměPitomec píše:Stačí provést zkušební hovor/y/ a podívat se do výpisu volání, kde je cena pak uvedena. Ale to předpokládá minimálně jeden drobný detail, a to ten, že jste již klientem Odoriku a máte zřízenou linku (či spíše více linek), kde si můžete ty skutečné ceny zkontrolovat
. Tedy za předpokladu, že vás vůbec napadne, že by kalkulačka třeba počítala bludy a uváděla vyšší ceny, než jsou ceny skutečné, případně, že budete mít nějakou povědomost o tom, že nějaké číslo by mohlo patřit Odoriku.
"Člověk z ulice", který si jen bude chtít rychle srovnat cenu, prostě použije kalkulačku, a dostane v některých případech špatný výsledek.

Však jsem také psal: "Takže jsem to musel "nedůvěryhodně" počítat z hlavy a na přehledu volání po provedení demonstrace spojení předvádět ve výpisu hovorů, co to skutečně stojí, a že si fakt nevymýšlím např. 59 hal./min z mobilu do vlastní pevné sítě..."Pitomec píše:Předpokládám, že klient Odoriku je schopen udělat ukázku za použití svého vlastního účtu
Ale problém je jaksi v tom, že ne vždy, když někdo kouká na nabídku operátora a porovnává s jinými, je ten klient Odoriku s účtem k dispozici. Takže ten výše zmíněný "člověk z ulice" si něco hodí do kalkulačky (protože možnosti různých cen jsou natolik široké, že není úplně snadné se v tom vyznat), a ta mu spočte vyšší cenu, než je skutečná...
- megacruiser
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím,
opravil jsem kalkulačku, nyní by už měla znát naše veřejná čísla a správně počítat ceny hovorů. Přidal jsem také do menu novou položku pro výpočet ceny hovorů z našich SIM karet:
způsob volání: z mobilního telefonu Odorik
opravil jsem kalkulačku, nyní by už měla znát naše veřejná čísla a správně počítat ceny hovorů. Přidal jsem také do menu novou položku pro výpočet ceny hovorů z našich SIM karet:
způsob volání: z mobilního telefonu Odorik