Odorik virtuálním mobilním operátorem

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.
Odpovědět
5uch

Re: Odorik virtuálním mobilním operátorem

Příspěvek od 5uch »

Belzebub331:

Trochu Off Topic a náročnější čtení, zamotalo se do toho moc faktorů, včetně vaší rodinné a finanční situace. ;-)

Po zběžném prolétnutí textu mohu poradit jen jedno:

- vyberte si mobilního operátora, který z hlediska pokrytí nejvíce vyhovuje vám a lidem, se kterými jste v častém kontaktu. Řešit, jestli budete volat levněji je až druhořadá - k čemu je levné volání, když se stejně nedovoláte. Takže ve vašem případě asi O2.

Teprve poté řešte, zda si vezmete SIM od samotného "velkého" operátora, nebo jeho virtuála (v případě O2 zatím snad jen Blesk mobil) nebo nějakou šedivku se všemi riziky.

Vzhledem k tomu, že budete mít podle všeho i net od O2, věnujte pozornost slevám za používání více služeb (tuším, že lze získat slevu na mobilní služby, když máte od O2 i net).

Pro volání z domova je samozřejmě výtečnou volbou VoIP "pevná" od Odorika, byť to představuje jednorázovou investici do HW, která se ale rychle vrátí na cenách volání. Navíc pak můžete vzít od mobilního operátora nějaký hodně nízký tarif nebo nulový paušál (třeba i s nevýhodnými cenami za volání) a volání z mobilu budete řešit zpětným voláním a platit je Odoriku. Pak je ovšem dobré si uvědomit, že řada lidí má potíže s vyvoláním zpětného volání přes prozváněcí čísla, pokud prozvání z O2. :evil: Minuta běžného hovoru pak vyjde levněji než přímé mobilní volání přes SIM Odorika nebo jakéhokoli jiného virtuála. Pro volající s menším počtem provolaných minut (pro které je zbytečně drahé pořizovat nějaké paušály nebo balíčky s neomezeným voláním alespoň do vybraných směrů) se to vyplatí. S tarifem Odepiš od Vodafone a Odorikem jsem snížil ceny za hlasové telekomunikační služby na nízké stokoruny za rok. Pravda, musím platit paušál za net, ale ten bych platil stejně.
Naposledy upravil(a) 5uch dne pát 23. srp 2013 14:27:08, celkem upraveno 1 x.
VOX 802 -> Odorik byla jasná volba
kecal

Příspěvek od kecal »

Nevíte o nějaké VoIP bráně či adaptéru která pracuje s 3G sítí kde se vkládá sim karta děkuji.
Belzebub331

Příspěvek od Belzebub331 »

Vytvářet v domě virtuální síť a okolo něj taky, aby mi zazvonil mobil v kapse s operátorem T-mob, nebo pod ním, nebo s operátorem Vodafone...hmm, to není nic moc. Mám 2.000 metrů sice většinou hrbu, ale je to můj pozemek, kde se nejvíce pohybuji, barák s napůl zakopanými sklepy, teda ze 2 stran zcela v zemi, s patrem i podkrovím, a že by to wifi šlo pak všude, i v garáži stojící bokem od domu s betonovými stěnami atd. v to moc nedoufám, musel by mít ještě jednu wifinu i venku z domu, jinak se nechytám a taky neustále zaplý modem s wifi atp, chápu li to správně? Tohle je řešením spíš jen fakt v domě a těsně u něj snad v desítkách metrů s mobilem, co umí wifi, nebo přenosným internetovým telefonem, ale už u souseda o pár desítek či set metrů je to nefunkční, to je opravdu jen částečné řešení / např.taky i pro příjem netového rádia/. Jinak při volání s přítelkyní, kdy ona má net přes wifi a přímý signál je už stíněn stromy, jež už porostly, jsou na cizím pozemku a nejdou jen tak "ufiknout" taky už moc nešlape, vypíná to i při pokecu na skype a to bez ještě kamery! Obávám se tedy, že tam by to volání přes net, či wifinu jak se připojí více účastníků a oslabí signál by nešlo bez výpadků či koktání ani omylem!
Jo, jinak mám na tom O2 modem Huawei EchoLife HG520i, a ten v sobě wifinu má. Co se týká výběru operátora pro skutečné volání venku z domu a v jeho okolí je to zde jasně pouze O2, s ostatníma je to fakt dost potíž, hodně individuální podle místa, kde se člověk právě nachází.
K vlastnímu volání tedy: mám tarif Freedom od Emey, je to šedivka O2, cena za zhruba 3.Kč minuta, taky vlastnictvím více karet, jako Odepiš od Vodafone, dokonce několik, a už se už nedá nyní pořídit prý, tak si pomáhám k levnějšímu volání, mám i tu dobíjecí s hodinovým voláním - tzv.bez limitu, nebo jak jí říkají, ale musím holt vždy za každého počasí pokud potřebuji volat jen vždy venku a obvykle z kopce nad domem. Pokusy v domě selhaly a to je i námět pro malé témátko - který mobil ze současných má vlastně jaký přijem signálu? Mám i dobící kartu T-mob, už bez kreditu, přítelkyně a známá mi na ni občas zavolají, ale jen když se domluvíme že vyjdu na kopec, ale jinak u domu to nejde, ani volání či příjem hovoru, téměř vždy to během něj několikrát zakoktá, vypadne zcela, přeruší se signál a tak...
Ani chlapi nevíte, jak už se zoufale těším na ten okamžik, kdy nebudu muset furt kontrolovat nějaké kredity, platnost akcí jednotlivých operátorů, mít 2 mobily, jeden na příjmu pod O2, abych byl "k nalezení", v druhém měnit ten zbytek simkaret na levnější volání, platit 3 operátorům, řešit díky nedostatečnému signálu zmeškané hovory a sem tam i číst sms, co přijde až na druhý den.... Četl jsem někde na fóru, že nás čeká na podzim neomezené mobilní volání za cenu okolo 350Kč včetně DPH a doufám, že to půjde i pod O2! Nicméně né že by si Vašich příspěvků nevážil, ale zatím jsem tam to "ořechové" nenalezl, nebo jsem snad neporozuměl všemu a špatně četl, ale mám pocit, že ten repeater by mi tu asik bodl nejvíce, ale jen nějaká všepásmovka a byl by s mobilním signálem v okolí domu i v něm navždy klid, nezáleže na tom, kdo jakého operátora má, a to se týká i případných návštěv v mém domě, když sem tam musí být někdo na příjmu kvůli pohotovosti z práce.
Zatím u mě platí: chceš li na signálu být, musíš mobil skoro vždy pro jistotu nejlépe zvenčí na parapetu mít, ale ani to nemusí jistotou vždy být!
cejkar

Příspěvek od cejkar »

megacruiser píše:
kecal píše:Je zajímavé že jsem poslal odkaz zmámenu že odorik.cz doporučuji jako super levného operátora a že dostane na vyzkoušení 10Kč a on mne psal že prˇy ta akce asi už není a že jenom 2Kč a při tom voocall.cz dává 10Kč pořád? Nemá odorik.cz problém že nemá ani na testovací kredit nebo proč se změnily podmínky? Nebo už nemá potřebu nabírat zákazníky?
Zdravím Vás,
když jsme začínali, tak např. minuta hovoru na mobilní telefon stála 3,60 Kč. Dnes stojí 0,59 Kč. 2 Kč, které dáváme na otestování dnes, jsou z tohoto pohledu více než 10 Kč v začátcích služby. Nyní za 2 Kč můžete testovat volání s námi 3,5 minuty, zatímco dříve Vám stačilo 10 Kč pouze na 2,7 minuty volání na mobil.
Věříme, že spíše než výše testovacího kreditu je pro naše zákazníky důležitá vysoká přidaná hodnota v podobě nadstandardních služeb a nastavení zdarma a jasná cenová politika bez skrytých poplatků.
Přesně si to už nepamatuju, ale mám pocit, že jsem si za těch prvních 10 Kč koupil první 2 linky po 5 Kč a zkusil VoIP volání, a teprve až když jsem viděl, jak to všechno pěkně funguje, tak jsem si řekl, že bych mohl zkusit i placenější služby a že bych mohl zkusit i nějaký ten převod peněz a že ten Odorik asi nebude žádný webový podvod a že asi fakt existuje :P. A dá se vlastně něco provolat, aniž bych si koupil nějakou linku? Ty SMS z webového rozhraní za 1 Kč jsou ale nepříjemný, to uznávám. Mimochodem, šel by udělat nějaký robot, který by tahle uměl udělat posílání SMS zdarma? Vytvořit účet robot000001, poslat 1 SMS, zapomenout účet, vytvořit účet robot000002, poslat 1 SMS (dobře, nebo dvě :P), zapomenout účet, ...? Skoro bych se i bál, že šlo? Ale už jsem to fakt všechno zapomněl, jak je to s novými zákazníky.
HANZvonKURDAU

Příspěvek od HANZvonKURDAU »

romsur píše:Tak mi do SMS přišlo, že tel. číslo bude přeneseno do sítě nového poskytovatele 29.08. (o přenos přes Odorik jsem žádal 14.8.). To znamená, že toho 29. ráno už dát do mobilu tu SIMkartu Odoriku?
Mě v pondělí přišla sms od VF, že číslo je uvolněné a do tří dnů příjde další sms s temínem přenosu, ale nic nepřišlo. Tak sem volal na infoliku a ženská mi řekla, že číslo je uvolněné a že termín přenosu určuje nový operátor, že oni nic. Tak sem z toho gogo :roll:
pav

Odorik virtuálním mobilním operátorem

Příspěvek od pav »

Odorik je vynikající VOIP operátor a držím mu palce. K jeho rozvoji v oblasti virtuálního mobilního operátora mám několik doplňkových dotazů:
1. Kdy se odhaduje, že by Odorik mohl spustit své služby u Vodafonu ?
2. Pokud si pořídím SIM kartu u Odoriku např. pro síť Vodafone a pak Odorik vylepší nabídku v síti T-mobile či opačně, bude možný přechod 1 SIM mezi těmito tarify a jakým způsobem bude tento přechod zpoplatněn ?
3. Bude i u SIM karty v sítě Vodafonu měsíční poplatek za vedení SIM karty nebo bude toto vedení zdarma ? Pokud by to bylo zdarma a ceny obdobné jako u T-mobile, tak by to byl skvělý tarif
4. Jak je to aktuálně s poplatkem za přenos čísla - je to 350 Kč (250 Kč za přenos + 100 za novou SIM) a nebo pouze 250 Kč ?
5. Pokud z nějakého důvodu nevyjde přenos čísla od původního operátora k Odorikovi, lze přenos stornovat nebo nikoliv - tj. platí se i v tomto případě poplatek za přenos čísla, který se neuskuteční ?
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

pav píše:Odorik je vynikající VOIP operátor a držím mu palce. K jeho rozvoji v oblasti virtuálního mobilního operátora mám několik doplňkových dotazů:
1. Kdy se odhaduje, že by Odorik mohl spustit své služby u Vodafonu ?
Přesný termín není znám. Předpokládám, že je to záležitost maximálně měsíců.
2. Pokud si pořídím SIM kartu u Odoriku např. pro síť Vodafone a pak Odorik vylepší nabídku v síti T-mobile či opačně, bude možný přechod 1 SIM mezi těmito tarify a jakým způsobem bude tento přechod zpoplatněn ?
Bohužel bude třeba vyměnit simkartu a platit poplatek za přenos čísla, tedy cena kolem 350 Kč.
3. Bude i u SIM karty v sítě Vodafonu měsíční poplatek za vedení SIM karty nebo bude toto vedení zdarma ? Pokud by to bylo zdarma a ceny obdobné jako u T-mobile, tak by to byl skvělý tarif
Poplatek rozhodně bude existovat. Pokud by měl být zrušen, pak budou ceny nic moc a v tom případě je lepší si pořídit třeba mobil.cz
4. Jak je to aktuálně s poplatkem za přenos čísla - je to 350 Kč (250 Kč za přenos + 100 za novou SIM) a nebo pouze 250 Kč ?
Je to 250 Kč poplatek za číslo a 50 Kč záloha za číslo, která bude vrácena, pokud číslo nebudete přenášet dále + 100 kč za simkarktu.
poplatek za přenos čísla, který se neuskuteční ?
Pokud to z nějakého důvodu nevyjde, poplatek za přenos se vrací, ale propadne nová simkarta k tomu účelu použitá. Předpokládám ale, že tento problém částečně odpadne od září, protože proces bude "bezpečnější" a rychlejší.
Georgius

Příspěvek od Georgius »

Ještě jeden dotaz k Vodafonu - lze očekávat, že by fungovala mail->SMS brána (2 sms), nebo je již zřejmé, že to nepůjde (podobně jako to nejde u TMo) ?
helmut.niederman

Příspěvek od helmut.niederman »

Kolik mohu mít SIM karet Odorika k jednomu účtu ODORIK ? Je možné provozovat na jednom účtu ODorik více jak 3 SIMky ? Nebo je tam nějaké omezení ?
ViR

Příspěvek od ViR »

helmut.niederman píše:Kolik mohu mít SIM karet Odorika k jednomu účtu ODORIK ? Je možné provozovat na jednom účtu ODorik více jak 3 SIMky ? Nebo je tam nějaké omezení ?
Proč by mělo být nějaké omezení? Je snad něco takového ve všeobecných podmínkách, či jiné smluvní dokumentaci?
Odpovědět