VF - aktuální nabídka 4GB Internetu do mobilu

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
Odpovědět
jiri.filip

VF - aktuální nabídka 4GB Internetu do mobilu

Příspěvek od jiri.filip »

Stánek VF v obchodním centru Praha-Letňany aktuálně nabízí Internet v mobilu 4GB za 269,- Kč/měsíc při úvazku na 24 měsíců.
Kombinace s tarifem na volání prý není podmínkou, takže by to mělo fungovat i s předplacenou kartou.
Běžná cena tohoto internetového tarifu je cca dvojnásobná.

Přítelkyně, která tento internetový tarif doposud používá za běžnou cenu, zvažuje podpis smlouvy na 24 měsíců. Sleva 50% je i v absolutní částce zajímavá.

Dříve, než se defitnivně rozhodneme, bych se chtěl zeptat na pár otázek.
1) Je již známo, kdy by mělo dojít k liberalizaci na trhu datových tarifů v mobilních telefonech, jak k tomu již došlo u hlasových tarifů?
2) Jak vychází VF obecně při porovnávání kvality nabízeného připojení na Internet a své sítě ve srovnání s O2 a T-M?

Předem díky ostatním uživatelům za rady a názory.
luky

Re: VF - aktuální nabídka 4GB Internetu do mobilu

Příspěvek od luky »

mám 3 GB za cca 230 korun od VF. Bez úvazku, v podstatě za věrnost, řekl jsem si o nižší cenu, protože jsem dostal dobrou cenu od šediváka pod TM (dnes šedivák má 3 GB za 190 korun, nesedí mi ale pokrytí signálem ). Rychlost až 5Mb/s
Ta vaše nabídka není špatná
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Myslím, že nelze zobecňovat, která síť je lepší než jiná. Vždy je třeba rychlost vyzkoušet na místech, kde to budete potřebovat nejvíce. Ve městech bývá 3G OK, ale tam, kde není 3G, to může být dost žalostná bída. Na venkově mívá 3G kvalitu obvykle jen O2 CDMA, i když je třeba mít velkou anténu.
xtonda

Příspěvek od xtonda »

Ta nabídka je dobrá až na ten úvazek, rok by se ještě dejme tomu dal zkousnout, ale dva už mi přijde dost, za tu dobu se situace může dramaticky změnit.
jiri.filip

xtonda: Vím. Proto jsem také položil otázku č. 1. Snad na ni zareaguje někdo znalý tématu. :D
ViR

Příspěvek od ViR »

jiri.filip píše:xtonda: Vím. Proto jsem také položil otázku č. 1. Snad na ni zareaguje někdo znalý tématu. :D
Spíš je možná problém v tom, že není známo, co si pod tou "liberalizací na trhu datových tarifů v mobilních telefonech" přesně představujete :-). Mobilní datové služby nejsou z hlediska práva EU ani z hlediska analýz ČTÚ samostatný trh, ale jsou posuzovány společně s ostatními mobilními službami, tedy hlavně hlasem. Což ale neznamená, vzhledem k vzestupu významu dat, že to tak zůstane.

Jinak trh přístupu k datovým službám (na bázi IP)obecně je zcela důvodně považován za vysoce konkurenční, a tedy plně liberalizovaný.

BTW, nevím proč mám pocit, že vám nejde o "liberalizaci", ale spíš o "regulaci" a o snížení cen jejím prostřednictvím ;).
luky

Příspěvek od luky »

tady nikdy volný trh fungovat nebude. I když jsou frekvence ve vzduchu jakoby "zadarmo", tak jsou vzácné (národní bohatství) a dostanou je jen ty největší firmy. Regulaci vítám, a to právě proto že jde o omezenou státní komoditu (podobně jako uhlí apod.)
ViR

Příspěvek od ViR »

luky píše:tady nikdy volný trh fungovat nebude. I když jsou frekvence ve vzduchu jakoby "zadarmo", tak jsou vzácné (národní bohatství) a dostanou je jen ty největší firmy. Regulaci vítám, a to právě proto že jde o omezenou státní komoditu (podobně jako uhlí apod.)
To je v pořádku. Ale jde o to, jak se ta regulace udělá. Tedy zda tak, že se nadiktují ceny, nebo tak, že umožním vstup do oboru takovému počtu zájemců, aby se vytvořila situace, blízká rovnovážnému stavu na volném trhu... To druhé je samozřejmě pracnější.
xtonda

Příspěvek od xtonda »

Na to druhé hlavně není dostatek rádiového spektra, problém je i investiční náročnost vstupu a MVNO to neřeší - vlastníci spektra budou pro MVNO držet vysoké ceny, což se aktuálně již projevuje, ceny co mají na data firemní zákazníci a i podmínky některých nabídek prodávaných přes OEM jsou výhodnější než co si mohou dovolit nabízet MVNO, takže dokud nezačne ČTÚ natvrdo regulovat cenu originace u nabídek pro MVNO stejně jako je to u terminace a cenu dat, tak se nikam nehneme.
jiri.filip

xtonda: A je už nějaká taková snaha v alespoň vzdálenějším "dohlednu"? ;)
Odpovědět