Dotaz nastavení emailového klienta v mobilu
Dotaz nastavení emailového klienta v mobilu
nedaří se mi nastavit "odchozí zprávy" (e-maily) na Ericssonu r520. Příchozí fungují bez problémů. Pokoušel jsem jsem nastavit podle návodů na stránkách T-mobile podobných typů telefonu. zatím bez úspěchu. Asi nastavení SMTP serveru, nebo portu. Může mi někdo poradit?
Re: Dotaz nastavení emailového klienta v mobilu
No, tady bude asi rada dost těžká, pokud nenapíšete ještě více údajů - jako třeba u jakého poskytovatele vlastně máte schránku... A jakým způsobem Vám funguje ta příchozí? POP3? IMAP? A tu zmínku o T-Mobile máme chápat tak, že přes T-Mobile se i připojujete k internetu?
Existuje také dost freemailů, které ani žádný SMTP server nemají a spoléhají na to, že uživatel použije SMTP svého poskytovatele připojení... Třeba Seznam či Centrum také byli mezi takovými poskytovateli freemailů. Dneska už SMTP servery mají, ale je nutné tam řešit autentizaci a je možné, že právě tu nemáte v telefonu nastavenou.
Existuje také dost freemailů, které ani žádný SMTP server nemají a spoléhají na to, že uživatel použije SMTP svého poskytovatele připojení... Třeba Seznam či Centrum také byli mezi takovými poskytovateli freemailů. Dneska už SMTP servery mají, ale je nutné tam řešit autentizaci a je možné, že právě tu nemáte v telefonu nastavenou.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Jaký jste nastavil smtp server?
Instrukce k nastavení by měl poskytnout provozovatel mailové služby, od praxe, kdy se pro odesílání pošty používal SMTP server poskytovatele připojení, se upouští.
postupoval jsem podle pokynu v T-mobile, odkaz jsem našel na stránkách Odorik - smtp.t-email.cz . Momentálně jsem mi nedaří toto ani u NokieE61 - přestože je na T-mobile úplně přesný návod jak to nastavit. A problém stejný jako u Ericssona r520 - příchozí zpravy a internet fungují odchozí ne. Osobní konzultace není možná? Všechno jsou to přenosné věci. Díky za raduxsouku04 píše:Jaký jste nastavil smtp server?
MaT píše:No, tady bude asi rada dost těžká, pokud nenapíšete ještě více údajů - jako třeba u jakého poskytovatele vlastně máte schránku... A jakým způsobem Vám funguje ta příchozí? POP3? IMAP? A tu zmínku o T-Mobile máme chápat tak, že přes T-Mobile se i připojujete k internetu?
Ano, k mobilnímu internetu T-mobile, SIM karta Odorik běhá v síti T-mobile. Nejsem úplně bez zkušeností, posílal jsem a posílám e-maily přes Telecom, UPC, o2...
Od Odorika jsem dostal odkazy na stránky a nastavení přes T-mobile. Odchozí nefunguji ani na Ericsson r520, ani Nokie E61, Ani Outlook Express....
Instrukce jsem dostal, na T-mobile je toho opravdu hodně, zatím stále stejná píseň.....xtonda píše:Instrukce k nastavení by měl poskytnout provozovatel mailové služby, od praxe, kdy se pro odesílání pošty používal SMTP server poskytovatele připojení, se upouští.
To zase neni tak pravda, spousta provozovatelu pripojeni ma SMTP na portu 25 zasekle pro sebe, aby se nedostali na mezinarodni blacklist spameru, protoze si svuj SMTP a sve klienty ohlidaji. Ostatni porty si tolik nehlidaji, sveho casu sem pouzival svus vlastni SMTP server na nestandartnim portu, prave pro obejiti techto problemu. Kazdopadne SMTP napriklad SSL prez jiny port urcite pujde, jen ho musi podporovat i emailova sluzba, nektere free mejly uz to umi.
A ty máš mailovou schránku od T-Mobile?pekell píše:Instrukce jsem dostal, na T-mobile je toho opravdu hodně, zatím stále stejná píseň.....xtonda píše:Instrukce k nastavení by měl poskytnout provozovatel mailové služby, od praxe, kdy se pro odesílání pošty používal SMTP server poskytovatele připojení, se upouští.
Je přeci jedno který SMTP server použiju, za předpokladu, že k němu mám pristup (heslo, nebo jsem v síti poskytovatele, který že své sítě ověření nepožaduje). Ale opakuji, obyčejné bývá port 25 blokován poskytovatelem připojení, jen pro poskytovatele. Pokud používá SIM Odorika, je zjevně v síti T-Mobile. Je ovšem důležité, jak to s T-Mobilem ošéfované Odorik.
Příspěvek z HTC One X.
Příspěvek z HTC One X.