jak na callback z mobilu příjemněji bez dat?

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
MilanV

jak na callback z mobilu příjemněji bez dat?

Příspěvek od MilanV »

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, jak zpříjemnit (hlavně manželce :-) ) callback z mobilu, když mám teď přechodně nevýhodná data. Máme nechytré Nokie. Aplikaci Odorik.jar jsem si nahrál, ale ta nenabízí objednání hovoru přes SMS.
Představoval bych si ideálně rozhraní jako Odorik.jar, ale místo objednání přes data by to provolalo na pozadí přes 822333444 nebo, pokud toto funguje jen z pevné, pomocí sms na pozadí.

Je něco takového? Nebo máte někdo jiný tip?

Děkuji.
lifdo69

Re: jak na callback z mobilu příjemněji bez dat?

Příspěvek od lifdo69 »

Nejlepší by tobylo přez odorik sim. zadám si číslo které chci (XX) a za něj *O dám volat, ustředna to položí a za chvili volá zpět jako callback na vámi vytočené číslo
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

MilanV píše:Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, jak zpříjemnit (hlavně manželce :-) ) callback z mobilu, když mám teď přechodně nevýhodná data. Máme nechytré Nokie. Aplikaci Odorik.jar jsem si nahrál, ale ta nenabízí objednání hovoru přes SMS.
Představoval bych si ideálně rozhraní jako Odorik.jar, ale místo objednání přes data by to provolalo na pozadí přes 822333444 nebo, pokud toto funguje jen z pevné, pomocí sms na pozadí.

Je něco takového? Nebo máte někdo jiný tip?

Děkuji.
822333444 není z mobilu dostupné. Jediné, co lze použít, je sms callback, nebo callback prozvoněním. Prozvonění je obyčejné a přednastavené. To přednastavené je celkem pohodlné používat.
MilanV

Příspěvek od MilanV »

xsouku04 píše: 822333444 není z mobilu dostupné. Jediné co lze použít je sms callback, nebo callback prozvoněním. Prozvonění je obyčejné a přednastavené. To přednastavené je celkem pohodlné používat.
Děkuji za rychlou odpověď. Mohl bych to nějak sesumírovat?
Pub.lbc

Příspěvek od Pub.lbc »

Rád bych přidal nápad k příspěvku. Již jsem pasl na FB profil odoriku, zda by bylo možné implementovat do JAVA aplikaceč Odorik aktivaci Callbacku přes SMS. JAVA ME by tuto funkci měla podporovat, takže by se jednalo pouze o implementaci dalšího komunikačního kanálu a aplikace by tímto byla kompletní. Já například platím u VF za zaslaná data a aktivace Callbacku mě stojí 0.12h, problém nastává při případném Roamingu, kdy jsou data drahá a výhodněji pak vychází aktivace přes SMS. Dále by pak odpadlo vyhledávání a přepisování telefonních čísel do SMS.
Myslím že tuto funkčnost by uvítalo více uživatelů, a mě by to ulehčilo funkčnost vzhledem k tomu že do 14 dnů odjíždím na delší dobu do zahraničí. V případě potřeby bych byl schopen s implementací pomoci..... :D
MilanV

Příspěvek od MilanV »

Ano, to by bylo samozřejmě pěkné.
Ještě hezčí by bylo, kdyby prozváněcí callback používal číslo z odorikovy sítě a tudíž by odorik mohl využít rovnou část čísla za hvězdičkou pro nastavení callbacku (nemuselo by se číslo vymačkávat až po zavolání zpátky). Java ME aplikace by pak nedělala v tomto módu nic jiného než že by před vybrané číslo ze seznamu umístila "prefix".

Příklad:
callback by obsluhovalo číslo 799499111 a formát by byl *000*PIN*<chtěné číslo>

Pak by stačilo zavolat na 799499111*000*PIN*800123456 a spojila by mě ústředna s číslem 800123456. Podobně jako z budky.

Aplikace by pak vzala číslo, co jí dám, např. ze seznamu, a přidala by před něj prefix "799499111*000*PIN*" a to je vše.
Objednání by pak bylo zadarmo.

Ale nevím, jestli je to takhle možné.
evid

Omlouvám se ale mám přes 60 let a jinak to neumím

Příspěvek od evid »

Byly opraveny některé chyby v java aplikaci pro zpětné volání a odesílání sms.
Aplikace je určená pro (obvykle starší) mobilní telefony, které podporují javu.

Nově je odesílání sms stejně spolehlivé jako z webu
Číslo na které si přejete spojit hovor zpětným voláním můžete pohodlně vybrat z adresáře mobilu, fungovat bude i pokud
je číslo uloženo ve tvaru +420xxxxxxx

Aplikace je dobrý doplněk pro volání přes 3G internet. Pokud není dostupný internet dostatečně kvalitní k uskutečnění hovoru, můžete využít svůj datový balíček a nechat se spojit pomocí zpětného volání.

Instalaci této aplikace najde po přihlášení v menu
návody a nastavení -> zpětné volání -> zpětné volání objednané java aplikací v mobilu

Nedoporučujeme používat přes nechráněné wifi.

Program není možné instalovat na telefony s OS Andorid, nebo Iphone.

Mám mobilní telefon Samsung B 7722 (bez operačního systému). Mám do něj nahranou výše uvedenou aplikaci pro objednání zpětného volání pomocí SMS. Ale nenašel jsem tam možnost
vybrat číslo z adresáře mobilu.
evid

Pub.lbc

Příspěvek od Pub.lbc »

Dostal jsem soukromou zprávu s dotazem na způsob nastavení internetu s účtováním zaslaných dat u VF a cenou za aktivaci callbacku 0.12 Kč (oprava z 0.12h). Vzhledem k době mé registrace nemohu odpovědět, tak odpovídám tímto způsobem a případně více lidem.
Ani po prostudování ceníku VF se mi nepodařilo zjistit zaručenou informaci platnosti a návaznosti na daný tarif nebo předplacenou kartu mého nastavení internetu "Připojení na skok", přestože jsem daný internet v ceníku nalezl.

Mám tedy "Tarif na míru" s Nulovým měsíčním plněním, tedy bez jakéhokoliv měsíčního balíčku volání nebo SMS. Tento tarif je již poměrně starý a v ceníku je v položce "Férové tarify".
Jak jsem již psal dříve, mám internet nastaven na "Připojení na skok" dle screenshotu.
Jsou tedy možné dvě varianty:
1) Tarif internetu již není vůbec nabízen
2) Tarif internetu je umožněn jen některým typům čísel - může být zakázán předplaceným kartám
VF - Nastavení Internetu C.png
VF - Nastavení Internetu C.png (17.85 KiB) Zobrazeno 4878 x
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

U VF jdou ty "skryté" tarify obvykle aktivovat přes zákaznickou linku.
ViR

Příspěvek od ViR »

Pitomec píše:U VF jdou ty "skryté" tarify obvykle aktivovat přes zákaznickou linku.
Přesně tak. Jinak "Připojení na skok" nabízel Vodafone aktivně do konce r. 2008, ale ještě minulý rok mi to na žádost bez problémů zapnuli, a to u tarifu Odepiš. Takže by to mohlo jít i nyní, pokud ten tarif existuje.
Odpovědět