Odorik virtuálním mobilním operátorem

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.
Odpovědět
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Odorik virtuálním mobilním operátorem

Příspěvek od xsouku04 »

danik píše:a kdy bude k dispozici Roaming? dá se odhadnout?
S roamingem jsou dva problémy. Jeden je v tom, že to nelze dost dobře provozovat v předplaceném režimu a druhý, že musíme dodělat účtování.
Účtování bude snad během září a jak budeme řešit podepisování písemných smluv a kauce, ještě není známo.

Zatím by mělo být možné číslo přesměrovat někam jinam, třeba přímo na zahraniční nebo roamingovou simkartu.

S přesměrováváním mobilních čísel nemám žádnou zkušenost, možná někdo poradí.

Dobré by mohlo být přesměrovat hovor na nomadické nebo geografické číslo v síti odorik a pak jej pomocí paralelního zvonění směrovat dál. Výhoda je kromě možností paralelního zvonění i nižší cena a možnost to změnit odkudkoli, kde máte připojení k internetu.
helmut.niederman

Příspěvek od helmut.niederman »

No s přesměrováním hovorů z mobilů je to tak, že :

Pokud hovor z mobilu přesměrujete na geografické číslo Odorik např. *21*cisloOdorik# a pak voláte třeba z TescoMobile na GSM Odorik, tak se ve výpisu hovoru u SIM karty odorik nezobrazí spojení GSM Odorik -> Geograficke Cislo Odorik. Zobrazí se pouze ve vypisu hovoru u Geografickeho cisla Odorik spojeni GSM Tescomobile -> Geografické cislo Odorik.

Další věc, pokud SIM kartu Odorik přesměrujete na jakákoliv čísla a pak prozvánite SIM kartu GSM např. ze sítě O2 tak to hlásí " Volaný účastník není dostupný ", Takže to zkrátím, stručně a jasně, přesměrování z mobilu Odorik funguje pouze v případě, pokud přesměrujete hovory na čísla v síti ODORIK, na jakékoliv další čísla prostě to nefunguje. Neboť voláte-li z jiné sítě hlási to " volaný účastník není dostupný ".

Pak zbývá ještě tato složitější možnost, Přesměrujete si hovor u SIM karty Odorik na Geografické číslo Odorik následně u něho si nastavíte paralelní zvonění na číslo v sítí T-mobile třeba 603 123 456 Avšak přesměrované hovory ať už podmíněné nebo nepodmíněné se nezobrazují ve výpisu hovoru přiřazený k SIM kartě Odorik. Zobrazí se pokud přímo z mobilu Odorik voláte nomadické číslo nebo geografické číslo.
Georgius

Příspěvek od Georgius »

Moment, z toho jsem trochu blbej :oops:

Modelový příklad:
1. vezmu odorik SIM 799 791 234 a zadám *21*910123456#
2. v nastavení linky s číslem 910123456 nastavím paralelní vyzvánění třeba na eurekago telefon

Jsem v zahraničí, mám "roamingovou simkartu", Odoričí je doma v šuplíku. Volá mi Franta s úžasným Free tarifem od O2 ;-) na 799 791 234 (zadara voe), ve výpisu SIM se neukáže hovor 799 791 234 -> 910 123 456, ale bude v seznamu příchozích hovorů nomadického čísla, paralelně bude zvonit na eurekago SIMce a z účtu linky 910 123 456 se začnou strhávat v okamžiku spojení peníze rychlostí 0.59 Kč/min. Je to tak, nebo mi něco uniklo ? Myslím, že ViR někde psal, že by mě to mělo stát navíc dalších 0.59 Kč/min jako hovor originovaný ze SIMky, ne ? Pane inženýre, je to bag nebo fičůra ?
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Hovor by měl jí takto.
volající -> 799791234 -> (cena 0,59 Kč/min) 910111234->paralelní zvonění odorik až 9 čísel (voip ceny)
ViR

Příspěvek od ViR »

xsouku04 píše:Hovor by měl jí takto.
volající -> 799791234 -> (cena 0,59 Kč/min) 910111234->paralelní zvonění odorik až 9 čísel (voip ceny)
A z toho tedy plyne, že za to spojení z 910111234 na EurekaGo SIMku (české mobilní číslo) bude účtováno dalších 0,59 Kč :-).

A dále z toho plyne, že pokud je "Franta s úžasným Free tarifem od O2 ;-) na 799 791 234 (zadara voe)" kámoš volající častěji, bude lépe, aby volal rovnou na EurekaGo SIMku, neb on to bude mít stále "zadara" ale vy ušetříte 1,18 Kč za dvojí přesměrování....

Současně se ovšem, pokud budete v roamingu, díky tomu přesměrování za rozumné náklady (např. v EU 1,18 Kč) dovolají i ti, kteří nemají ani tuchy o tom, že máte nějakou roamingovou SIM a na ní druhé číslo...
Naposledy upravil(a) ViR dne stř 04. zář 2013 18:51:43, celkem upraveno 1 x.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Ony totiž čeští mobilní operátoři nikdy přímo do zahraničí přesměrovat nedovolovali, protože by tak přišli o peníze, které je možné vydělat na roamingu. Tak tedy připomínám, že u nás to jde a může to být dobré řešení jako alternativa roamingu. Můžete totiž přesměrovat i na místní simkartu v zemi, kde jste, a nebo rovnou pomocí paralelního zvonění to zkusit na všechny vaše zahraniční simkarty ...
brabitom

Příspěvek od brabitom »

sweet-log píše:Tesco dává na club card 1+1 sim zdarma 150Kč kreditu za 75Kč volání za 1,45Kč do všech sítí bez paušálu internet 150MB 75Kč za měsíc nebo 1000MB 175Kč!!!

Každé dobití se automaticky zdvojnásobí a to neomezeně bez časového omezení a bez paušálu!

1,45Kč do všech sítí
0,75 v síti Tesco
Internet 150MB 75Kč
internet 1000MB 175Kč
účtování 60+1
Roaming,Premium sms a další služby fungují jak u ostatních operátorů!!!

Nebo 150Kč neomezené volání v síti Tesco 120minut do všech sítí 60 sms mimo síť Tesco!

Nechci dělat někomu reklamu ale tyhle ceny odorik.cz nemůže překonat jelikož v Česku není virtualní operátor aby mohl si tvořit svoje ceny!
Věříte, že já mám neuvěřitelně velké množství hovorů do půl minuty ;) Pro mě je totiž pohodlnější s jednoduchou otázkou zavolat, než psát SMS. V tomhle směru je pak pro mě účtování 1+1 výhodnější i za cenu mírně (opravdu mírně) vyšší ceny :D Navíc nemusím mít nějakou ClubCard, protože do Tesca stejně nechodím, nemám ho prostě rád.
Ale samozřejmě každý je jiný, každý má jiné požadavky a priority. Proto může fungovat Tesco, Odorik, GoMobil a všichni ostatní ;) Je na každém, co si zvolí. Vy Tesco, já ne.
MiD

Příspěvek od MiD »

sweet-log píše: 1,45Kč do všech sítí
0,75 v síti Tesco
Nebo 150Kč neomezené volání v síti Tesco 120minut do všech sítí 60 sms mimo síť Tesco!

Nechci dělat někomu reklamu ale tyhle ceny odorik.cz nemůže překonat jelikož v Česku není virtualní operátor aby mohl si tvořit svoje ceny!
1. Tieto ceny sú ale počítané pri bonuse dvojnásobku, ktorý platí len do konca roku...
2. U balíčku som žiadne info o bonuse dvojnásobku nenašiel, takže cena je 300,-Kč a nie 150,-...
3. Bonus aj balíček sú platné vždy len 30 dní po dobití kreditu či kúpe balíčku...

Údaje som vyčítal na https://www.tescomobile.cz/nase-nabidka/. Ono tie zdanlivo super ponuky nakoniec nikdy nie sú až také krásne, keď sa na to človek pozrie zbližšia...

Takže mne sa stále viac páči Odorik... (Akurát na ten roaming už nedočkavo čakám, prehadzovanie Odorik a Eurekago SIM kariet, nie je pre mňa vhodným riešením...)
Hooonza

Příspěvek od Hooonza »

Jak to vypadá s testováním SIM Odoriku v síti Vodafone (http://www.telefonujeme.cz/viewtopic.php?p=70347#70347), chýlí se k nějaké nabídce?
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

sweet-log píše:Tesco dává na club card 1+1 sim zdarma 150Kč kreditu za 75Kč volání za 1,45Kč do všech sítí bez paušálu internet 150MB 75Kč za měsíc nebo 1000MB 175Kč!!!

Každé dobití se automaticky zdvojnásobí a to neomezeně bez časového omezení a bez paušálu!

1,45Kč do všech sítí
0,75 v síti Tesco
Internet 150MB 75Kč
internet 1000MB 175Kč
účtování 60+1
Roaming,Premium sms a další služby fungují jak u ostatních operátorů!!!

To je samozřejmě nesmysl, protože ten dvojnásobný bonusový kredit platí pouze 30 dní.

https://www.tescomobile.cz/podpora/otazky-a-odpovedi/
Přílohy
tescomobile.jpg
tescomobile.jpg (19.84 KiB) Zobrazeno 6395 x
Odpovědět