Volání ze Skype na pevnou, předpona "uri_" před skype.jménem

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
ladac

Volání ze Skype na pevnou, předpona "uri_" před skype.jménem

Příspěvek od ladac »

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jestli je možné někde vypnout zobrazování předpony "uri_" před jménem, kterým je voláno ze Skype na Odorik pevnou linku. Telefony co mám, mají pouze krátký displej a ze zobrazovaného skype.jména jsou vidět pouze první znaky.
Děkuji
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Volání ze Skype na pevnou, předpona "uri_" před skype.jm

Příspěvek od xsouku04 »

můžete uvést id hovoru, o který se jedná. Nic takového možné nastavovat není, leda že bychom tohle změnili pro všechny.
ladac

Příspěvek od ladac »

Např. ID 68419668, ale i všechny ostatní. Jestliže to ale nejde vypnout samostatně, tak to asi nemá cenu řešit. Zřejmě to nikomu nevadí. Mě ostatně taky ne, akorát že to není dobře vidět kdo volá.
aiwan

Příspěvek od aiwan »

Tiež by ma zaujímalo, kvôli čomu je tam to "uri". Ak mi niekto volá na pevnú (SK geografické číslo presmerované na Odorik) tak mi zobrazuje číslo s "uri_".
ViR

Příspěvek od ViR »

aiwan píše:Tiež by ma zaujímalo, kvôli čomu je tam to "uri". Ak mi niekto volá na pevnú (SK geografické číslo presmerované na Odorik) tak mi zobrazuje číslo s "uri_".
Označení "uri_" v síti Odoriku, která je subsítí veřejné telefonní sítě (VTS), je "návěští", odvozené od SIP URI, a znamená, že hovor a zejména jeho identifikace (CLI) nebyl do sítě Odorik předán z VTS od jiného "ověřeného operátora" (ani nebyl originován v síti Odorik), ale že do ní vstoupil ze "zdroje s nezaručitelnou identitou".

Tedy například jako "volání na SIP URI Odoriku", z otevřeného internetu. V praxi je to totiž tak, že u takového hovoru mohu "podvrhnout" jakoukoli CLI.
huska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od huska »

xsouku04 píše:můžete uvést id hovoru o který se jedná. Nic takového možné nastavovat není, leda že bychom tohle změnili pro všechny.
A bylo by možné nahradit "uri_" třeba otazníkem jako předponou? To by problém se zobrazením na malém displeji vyřešilo ( aspoň částečně ) a že je číslo bez záruky by taky asi bylo každému jasné.
Rejpal.
ladac

Příspěvek od ladac »

huska píše: A bylo by možné nahradit "uri_" třeba otazníkem jako předponou? To by problém se zobrazením na malém displeji vyřešilo ( aspoň částečně ) a že je číslo bez záruky by taky asi bylo každému jasné.
... za to bych se také přimlouval.
ladac

Příspěvek od ladac »

huska píše:A bylo by možné nahradit "uri_" třeba otazníkem jako předponou? To by problém se zobrazením na malém displeji vyřešilo ( aspoň částečně ) a že je číslo bez záruky by taky asi bylo každému jasné.
za ten otazník bych se také přimlouval, případně rovnou zrušit a nedávat tam nic.
Naposledy upravil(a) ladac dne pon 09. zář 2013 10:01:18, celkem upraveno 1 x.
forum-user-UDFENS

Příspěvek od forum-user-UDFENS »

Vypnout
butrus

Příspěvek od butrus »

Dobrý den,

jsem rozhodně pro to, aby byl prefix zachován, pokud by se měnil, tak to pro mně osobně bude znamenat, že se zase budu muset vrtat v asterisku, ale to bych ještě přežil. Bez prefixu je to ale naprosto nepřijatelné řešení, je naprosto nutné odlišit skype volání od ostatních.

Možná bych ještě snesl "s_" jako prefix, ale byl by to opruz.

P.S. to je opravdu takový problém pořídit si slušný HW SIP telefon?
Odpovědět