CLIP u Callbacku
Re: CLIP u Callbacku
CLIP u callbacku má jeden nedostatek a ten se projevuje u volání na univerzální číslo (00421******879). Je tam pouze identita první linky a to je ta chybka.
(Pokud je to již opraveno tak prosím o smazání.)
(Pokud je to již opraveno tak prosím o smazání.)
Je to už sice staré téma, ale přece jen...northwind píše:Dobry den, kdyz volam pres callback z webu z cisla A na cislo B, Zobrazi se cislu B vzdycky moje mobilni telefonni cislo misto cisla A. Mam 3 linky a u vsech kdyz na callbacku zadam uctovat na linku se zobrazi to stejne mobilni cislo. Neslo by to nejak spravit aby se volanemu zobrazovalo cislo A teda to kam callback zavola jako prvni? moje linka 687311 Dik
Myslím, že rozumím tomu, proč to někdo jako vy a kolega vpar požaduje, ale vezměte prosím v úvahu, že tahle funkcionalita naprosto přesně odpovídá funkci virtuální volací karty, u které je pro české operátory jasně dáno, že musí být iniciována hovorem na číslo 822 xxx. Když to posílá moje mobilní číslo, lze už o tom spíše diskutovat - alespoň zatím to tak vypadá; v tom předchozím případě bych se velmi divil, když by po tom některý z velkých operátorů "neskočil". (Na rovinu řečeno, bylo by to logické; být tam v příslušné funkci, udělal bych to sám nejspíš také, opravdu se to nabízí.)
Tak jen, aby se kvalitní operátor (Odorik) nedostal zbytečně do potíží, byla by to škoda. Více linek a CLIP přiřazený zvlášť pro každou z nich je také funkční řešení.
-
Chtěl bych se zeptat, jak zajistit následující callback - iniciuji callback z čísla A (můj mobil, a na toto číslo mi má být zpětně zavoláno) na číslo C (jiný cizí mobil), nicméně chci, aby se hovor na číslo C tvářil jako kdyby byl veden z čísla B, což je další linka v rámci mého Odorik účtu. Číslo B nemá být do hovoru jakkoliv fyzicky zapojeno, pouze se má použít jeho identifikace/CLIP. Pokud jsem to někde ve fóru přehlédl, omlouvám se.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Já myslím, že to jde, stačí si přednastavené zpětné volání nastavit u linky jejímž callerid chcete, aby se hovor spojil.Montgolfier píše:Chtěl bych se zeptat, jak zajistit následující callback - iniciuji callback z čísla A (můj mobil, a na toto číslo mi má být zpětně zavoláno) na číslo C (jiný cizí mobil), nicméně chci, aby se hovor na číslo C tvářil jako kdyby byl veden z čísla B, což je další linka v rámci mého Odorik účtu. Číslo B nemá být do hovoru jakkoliv fyzicky zapojeno, pouze se má použít jeho identifikace/CLIP. Pokud jsem to někde ve fóru přehlédl, omlouvám se.
-
Vyzkoušeno, funguje, díky.xsouku04 píše:Já myslím že to jde, stačí si přednastavené zpětné volání nastavit u linky jejímž callerid chcete, aby se hovor spojil.
Jde toto nějak bez přednastavení na webu?
Používám Callback přes Java aplikaci a po pár pokusech jsem zjistil jaký je aktuální stav s identifikací hovorů.
Po vyhledávání v obsahu jsem našel tuto diskuzi
takže již dotaz nemusím psát a přidávámm se k dalším, kterým by tato funkcionalita pomohla.
Po vyhledávání v obsahu jsem našel tuto diskuzi

xsouku04 píše:Máte pravdu, tohle by chtělo spravit a udělat v tom nějaký pořádek.
Zatím se přenáší CLI linky, přes kterou si objednáte spojení, což může být též někdy žádoucí.
Je to tak z toho důvodu, že propagovat skutečné A číslo se považovalo v ČR ještě před dvěma lety za přísně zakázané.
Nyní se ale situace uvolnila a všichni se tak nějak smířili s tím, že má být opravdu vidět číslo toho, kdo volá, a ne nějaký byrokratický nesmysl.
Nejaka nadeje na monznost zmenit clip u callbacku? Na podpore me bylo pred mesicem receno ze to zatim neni mozne. Docela nutne bych to potreboval.
Taky bych se přimlouval pro možnost si zvolit linku přes kterou je veden hovor po prozvonení na univerzální číslo (00421******879). Něco jako přednastavený CALLBACK.
Např.
když prozvoním z čísla xxx na číslo 00421******879 veď hovor přes linku1 (s CLIP xxx)
když prozvoním z čísla yyy na číslo 00421******879 veď hovor přes linku2 (s CLIP yyy)
Přednastavený CALLBACK je skvělá věc, ale 10 čísel je málo. Proto bych uvítal možnost volby link pro univerzální číslo.
Např.
když prozvoním z čísla xxx na číslo 00421******879 veď hovor přes linku1 (s CLIP xxx)
když prozvoním z čísla yyy na číslo 00421******879 veď hovor přes linku2 (s CLIP yyy)
Přednastavený CALLBACK je skvělá věc, ale 10 čísel je málo. Proto bych uvítal možnost volby link pro univerzální číslo.
-
Podobně nelogické chování se mi zdá při iniciaci callbacku přes https://www.odorik.cz/ucet/sluzby_z_webu.html => objednat zpětné volání. Je tam sice položka "Účtováno na linku", ale přišla by mi logičtější položka "Použít CLIP z linky".
Nebo jsem něco nepochopil a z webu jde objednat callback s CLIPem libovolné vlastní linky?
Nebo jsem něco nepochopil a z webu jde objednat callback s CLIPem libovolné vlastní linky?
U přednastaveného zpětného volání je tato možnost: "Číslo na které chcete spojit můžete nechat prázdné. V tom případě budete vyzváni k jeho zadání jakmile Vám naše ústředna zavolá." Takže libovolné číslo z rozsahu 80-89 může nahradit 79, a to pro jakékoli číslo, které si nastavíš. S tím, že ta prozvoňovací čísla (80-89) jsou nastavitelná pro každou linku zvlášť.TomB píše:Taky bych se přimlouval pro možnost si zvolit linku přes kterou je veden hovor po prozvonení na univerzální číslo (00421******879). Něco jako přednastavený CALLBACK.
Např.