Časově podmíněné směrovní příchozích hovorů

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.
Montgolfier

Re: Časově podmíněné směrovní příchozích hovorů

Příspěvek od Montgolfier »

Nový FW jsme hledali už dávno, bohužel jak jsem někde na fóru našel, SPA941 jsou pro Cisco entry level, takže poslední FW je z 22.6.2007 :shock: (http://software.cisco.com/download/rele ... ype=latest).
Kabek

Příspěvek od Kabek »

Jo, čas se nezastaví..... A vývoj už vůbec ne. Ale to víme všichni. Tak k věci.

Nechci dělat reklamu, ale, jak jsem již psal, mám to vyzkoušené s jinými výrobky. Asi nezbývá než se s tím smířit nebo si pořídit "nové železo". Ty telefony, co mám doma (Well SIP-T22P) jsou v české lokaci atd., jsem s nimi spokojen.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Kabek píše:Protože telefon, který používám spolu s bránou, to rozpozná, tak si myslím, že to zcela jistě korektně posíláte. Jen ty jejich modely to hold asi nepoznají... S tím člověk ale nic nenadělá, pokud by (možná) nepomohl nový FW....
Nojo ale situace, kdy na jedné lince jsou přihlášeny dva telefony, může být rozdílná od situace, kde to zvoní paralelně na více linkách. Nebo můžete to někdo otestovat pro tento případ?
Kabek

Příspěvek od Kabek »

Otestoval jsem to.

IP telefon WELL SIP-T22P byl přihlášen na lince *68IPIP
VoIP brána WELL ATA172 byla přihlášena na lince *68BATA
Příchozí hovory na zvolené veřejné telefonní číslo 46656XXXX budou paralelně vyzvánět též na číslech: *68IPIP + *68BATA

Příjmu-li příchozí volání na IP telefonu WELL SIP-T22P, tak na analogovém telefonu je stále signalizováno "nepřijaté volání". Což je jasné.

Příjmu-li volání na analogovém telefonu (VoIP bráně), tak na IP telefonu NENÍ signalizace nepřijatého volání!

Z toho odvozuji, že mezi IP telefonem (konkrétně Well SIP-T22P) a "ústřednou" Odorik probíhá korektní komunikace, jež zabezpečí i info o příjmu volání na paralelním směru - lince.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Kabek píše:Otestoval jsem to.

Příchozí hovory na zvolené veřejné telefonní číslo 46656XXXX budou paralelně vyzvánět též na číslech: *68IPIP + *68BATA

Příjmu-li příchozí volání na IP telefonu WELL SIP-T22P, tak na analogovém telefonu je stále signalizováno "nepřijaté volání". Což je jasné.

Příjmu-li volání na analogovém telefonu (VoIP bráně), tak na IP telefonu NENÍ signalizace nepřijatého volání!

Z toho odvozuji, že mezi IP telefonem (konkrétně Well SIP-T22P) a "ústřednou" Odorik probíhá korektní komunikace, jež zabezpečí i info o příjmu volání na paralelním směru - lince.
Děkuji.
nunyf

pin na lince 2

Příspěvek od nunyf »

Na L 1 776xxxxxxxxx registrace z mobilu clip 776xxxxxx L2 695xxxxxxx registrace přidaním nové linky clip 608xxxxxx jak lze na L2 změnit pin na mob, číslo 608 naclipnuté na L2 ? Z info nikdo nereagoval jestli to jde manuálně
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: pin na lince 2

Příspěvek od xsouku04 »

nunyf píše:Na L 1 776xxxxxxxxx registrace z mobilu clip 776xxxxxx L2 695xxxxxxx registrace přidaním nové linky clip 608xxxxxx jak lze na L2 změnit pin na mob, číslo 608 naclipnuté na L2 ? Z info nikdo nereagoval jestli to jde manuálně
Tohle je na mne moc obecně, pošlete raději emailem konkrétní čísla (poslední 4 číslice pinu mohou být XXXX)
Kabek

Příspěvek od Kabek »

Kabek píše:Otestoval jsem to.

Dostal se mi do ruky cisco linksys SPA921, tak jsem to vyzkoušel. Je to tak, jak píše "Montgolfier" - na tom telefonu je stále nepřijatý hovor i při kombinaci s Well SIP-T22P (to by na to nemělo mít vliv). Čeština do toho není a nebude, přeci jen to je už starý model. Přes jeho "věk" ale je kvalitou hovoru stále dobrý, konfigurace poměrně snadná i se dá nastavit pár věcí, co jiné modely nemají.
Odpovědět