Propojení s VoIP sítí Cesnet
Re: Propojení s VoIP sítí Cesnet
Hm, taky jsem si toho v předchozích postech nevšiml. Hlavně, že se podařilo 

Na to je potřeba dávat pozor, jak to má ten který operátor nastavené. Voláte-li přes SIP VoIP, nevoláte vlastně na číslo, ale na konkrétní SIP URI. A tam se očekává 100% shoda...blayen píše:díky člověče už to běházrada byla v tom, že sem do čísla, stejně jako kolega předemnou cpal i mezinárodní předvolbu (420) a to byl celej fígl
díky moc
To je tedy zaznamenáníhodné. Zkoušel jsem právě volat na TU Liberec přes URI sip:42048535xyzw@cesnet.cz a funguje to, stejně tak jako to fungovalo vždy. Volání přes sip:48535xyzw@cesnet.cz funguje taky. Nicméně pokud za xyzw dosadím 1111, tak to nefunguje ani ve tvaru sip:420485351111@cesnet.cz, ani sip:485351111@cesnet.cz - právě tak, jak se o tom psalo 21. ledna 2012 18:40:21 ... Volal jsem prostřednictvím ústředny odoriku, aby to bylo srovnatelné s kolegy přede mnou. (Jinak volám spíš přímo PC-PC.)blayen píše:díky člověče už to běházrada byla v tom, že sem do čísla, stejně jako kolega předemnou cpal i mezinárodní předvolbu (420) a to byl celej fígl
díky moc
(Pro doplnění - do Cesnetu volám přes sip:420abcdefghi@cesnet.cz poměrně často, obvykle TUL, UPCE, VUT Brno, MUNI, ...)
Kde se můžu dočíst jaké univerzity patří do cesnetu?
Tak funkčnost neni ještě stoprocentní. Přes SIP klienta na Androidu se dovolam (rychlej kontakt uloženej ve tvaru sip:4204853554xx@cesnet.cz - povedenej hovor ID:71520584), ale když zkoušim volat přes odorik.exe (verze 1.2.22) hází mi to chybu: [VoipEngine::inviteCall] Invalid URL for invite call, error = -1
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
U odorik.exe bývá problém s kodekem, kdy odorik.exe defaultně používá spex a většina URI jej nepodporuje. Je třeba to ručně přenastavit na ULAW. Nemůže to být tímto?blayen píše:Tak funkčnost neni ještě stoprocentní. Přes SIP klienta na Androidu se dovolam (rychlej kontakt uloženej ve tvaru sip:4204853554xx@cesnet.cz - povedenej hovor ID:71520584), ale když zkoušim volat přes odorik.exe (verze 1.2.22) hází mi to chybu: [VoipEngine::inviteCall] Invalid URL for invite call, error = -1
Vyzkoušel jsem všecky kodeky ze seznamu v nastavení (speex, G722, iLBC, GSM i PCMU), ale u všech stejná chyba. ULAW v nabídce nemám. (nastavení přímo v odorik.exe)
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
ULAW=PCMU=G711Ablayen píše:Vyzkoušel jsem všecky kodeky ze seznamu v nastavení (speex, G722, iLBC, GSM i PCMU), ale u všech stejná chyba. ULAW v nabídce nemám. (nastavení přímo v odorik.exe)
Teď jsem to zkoušel a nevím proč mě to píše ať zadám co zadám, špatné telefonní číslo.
Co přesně zadáte do políčka číslo předtím než kliknete na zelené sluchátko?
Doporučuji tam zadat číslici zkrácených voleb a nic jiného.
Aha. Takže když dam jen pořadový číslo rychlýho kontaktu, tak to normálně začne vytáčet (kodek nekodek - vytáčí i se speexem), ale když v padacim menu vyberu ze seznamu ten stejnej rychlej kontakt (vyplní se sip:xxxxxxx@cesnet.cz - číslo kontaktu - název kontaktu) tak to hází tu původní chybu.. jinak číslo zkuste třeba sip:420485355214@cesnet.cz (je to vrátnice na kolejích, nikoho krom vrátnýho nebudete budit a stejně spát nemaj)