Zrovna dneska jsem tam měl kredit 2,30 Kč a volal jsem do Polska na mobilní telefon, hovor do Polska na mobil stojí 2,01 Kč. Na geografickém čísle jsem si přesměroval hovory na to polské číslo a pak jsem své odorčí geografické číslo prozváněl ze sim karty O2. A teď mne by zajímalo, proč hovor byl ukončen po 59 sekundách když na účtu jsem měl ještě cca 0,30 Kč, proč ten Odorik předčasně ukončuje hovory a nenechá aby se vyčerpal celý kredit. To znamená proč hovor nemohl trvat přesně 68 vteřin ale hovor se utnul při spojení 59 vteřin ? Ještě připomínám, že na SIM kartě O2 je kredit větší než 50,- Kč, takže ze strany O2 nedošlo k ukončení hovoru.

Nebo taky by mne zajímalo, když mám na kontě 0,30 Kč, proč není možné z VOIP sw aplikace volat na mobilní telefon i za cenu toho, že hovor bude velmi krátký cca 29 sekund. Proč rovnou mne ústředna odmítá spojit a hovoří o příliš nízském kreditu. Mám tomu rozumět tak, že Odorik ve svém billingu účtuje po minutách (ale defacto zákazníkům se cena hovoru účtuje po sekundách) to jest ústředna to počítá po minutách = minutových impulzech ? Proto tedy byl ukončen hovor do Polska na mobil již po 59 sekundách ? I přesto, že hovor mohl trvat ještě dalších 10 sekund ?
Kdyby třeba hovor na nějaké zahraniční číslo stálo 90,- Kč/min ale já bych měl na svém účtu kredit 100,- Kč, tak po 59 sekundách by se hovor taky ukončí ?