Taky řeším tento problém. Bance bych rád konečně nahlásil nové číslo u Odorika, ale při pobytu v zahraničí bych tím pádem nemohl používat IB. Takže s sebou zatím budu muset tahat druhý mobil se starou SIMkou. Opravdu by se mělo něco vymyslet.
Napadlo mě např.:
1) Mobilní aplikace (speciálně) k tomu určená, která by se dala pevně navázat na mobilní číslo (podobně jako Viber), a která by ty příchozí SMS mohla stahovat přes internet. Tím by podle mě nijak neutrpěla bezpečnost (bylo by to srovnatelné s přijetím SMS přes GSM).
2) Schránka pro příjem SMS v internetovém rozhraní pod GSM linkou, která by byla chráněná vlastním heslem (navíc, kromě hesla odoričího účtu), které by se dalo nastavit pouze bezpečným způsobem, např. zpožděnou SMS (stejně jako CLIP).
V obou případech by upozornění na "nestandardní volbu příjmu SMS" mohlo být vidět ve webovém rozhraní podobně výrazně, jako výzva k uložení adresy pro směrování hovorů na tísňové linky.
internetové bankovníctvo a SMS kód v zahraničí
-
Re: internetové bankovníctvo a SMS kód v zahraničí
Chtel jsem se zeptat, jak to vypada ted s roamingem. Chystam se na konci unora do Rakouska lyzovat, tak jestli budu na prijmu:)
Re: internetové bankovníctvo a SMS kód v zahraničí
http://forum.odorik.cz/viewtopic.php?f=17&t=1578odorikfanda píše:Chtel jsem se zeptat, jak to vypada ted s roamingem. Chystam se na konci unora do Rakouska lyzovat, tak jestli budu na prijmu:)