Co takhle +4U Mobile?

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
vajda

Co takhle +4U Mobile?

Příspěvek od vajda »

Zajímavý článek s informací o nejlevnějších tarifech http://extramobilne.cnews.cz/clanky/4u- ... mment-form
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Co takhle +4U Mobile?

Příspěvek od xsouku04 »

Vypadá to na nedodělanou šedivku v síti T-mobile.
Že je to šedivka soudím především z toho, že ceny nemají na svých stránkách, schovávají je, protože mají zakázáno je nabízet veřejně. A s napětím čekají, jestli jim to T-mobile zatrhne.
Možná by stálo za to evidovat někde seznam šedivek a jejich cen.
vajda

Příspěvek od vajda »

Nu, zda se jedná o šedivku nebo ne nevím, ale na vlastních stránkách samozřejmě ceny všech služeb i tarifů uvádějí ;) a jsou opravdu zajímavé ..... navíc, přenos čísla je zdarma a když se jedná o přenos od Tm, není potřebný ČVOP a simka se nemění, zůstává původní! Zvláštní a příjemné, že? Pokud to opravdu funguje.......nu, nejspíše by to chtělo zkusit. Samozřejmě, jedná se o smluvní vztah.
P.S.: Na jejich stránky se dostaneš po bezplatné registraci ;)
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Už to je naprostá haluz, protože dokumenty (VOP, Ceník, Smlouva apod.) by měly být dostupné rovnou a ne až po jakési registraci :roll:
ViR

Příspěvek od ViR »

vajda píše:Nu, zda se jedná o šedivku nebo ne nevím....
Samozřejmě, že to není "veřejně dostupná telefonní služba" ve smyslu ZoEK, čili je to tzv. "šedivka". To ale, pokud smlouvu s nimu uzavírá gramotný člověk znalý rizik, nepovažuji za nějaký zásadní problém.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Zajímalo by mne, jestli když se někdo upíše šedivce, tak jestli si může přenést svoje číslo i pryč. To nejspíš závisí na "podmínkách" šedivky a na tom, jestli budou v onu potřebnou dobu komunikovat.
Pokud by někdo chtěl od šedivky odejít třeba proto, že je s nimi špatná komunikace nebo nějaké problémy, nemusí toho být schopen, protože oni prostě nemusí v tu dobu komunikovat.

Také by mne zajímalo, jestli šedivky mají povolení dále onu službu přeprodávat (za podmínek, že to bude "neveřejně"), nebo to prostě jen zkouší a berou to jako podnikatelské riziko, přičemž jako rukojmí si berou tisíce lidí. Otázka také je, jestli je to opravdu neveřejně, když se může registrovat naprosto každý bez jakéhokoli omezení.

Normálně bývá ve smlouvách nebo všeobecných podmínkách, že se služba nesmí přeprodávat bez výslovného písemného souhlasu operátora. Zajímalo by mne tedy, jak přesně zní onen výslovný souhlas, pokud jej mají.

Je možné se o tomto informovat třeba přímo u T-mobile s tím, že mám podezření na neférové chování šedivky, nechť se vyjádří, jestli zrovna daná šedivka se chová podle toho, co si nasmlouvala?

Také by mne zajímalo, co by se stalo s "neomezenou simkartou", když ji někdo dá do brány, nebo bude volat nepřiměřeně hodně. Je možné pak takto zablokované číslo přenést?

Co ale může být dobré, si vzít jen datovou simkartu pro tablet/notebook od šedivky. Kdyby přestala fungovat, vyhodím a pořídím si od jiné šedivky jinou.
vajda

Příspěvek od vajda »

Pár informací od operátorky: 1.přenos čísla ke +4U je zdarma a pokud někdo přechází od T-mobilu, nepořizuje si ani novou sim-ku (ta původní mu zůstává) a proto je vše bez poplatku. 2. odchod od +4U je po 1 měsíční výpovědi a přenos čísla klasicky, vyžádáním ČVOP, ovšem co je zajímavé, taky zdarma. Tolik tvrzení operátorky. ;) Ovšem, zda tyto podmínky udrží navěky nebo je to jen "náborová" akce nevím. ;)
P.S.: roamingové ceny v rámci EU jsou taky unikátní - odchozí hovor 2,42 Kč , příchozí 1,82 Kč -včetně DPH.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

JPT

Příspěvek od JPT »

Neni to šedivka je to asi něco jako Vodafone ČD Tarif.

Upřesnění: šedivka není mbank tarif, ale +4U Mobile šedivka je.
http://www.mbank.cz/mvolani/?lang=Z
http://www.mbank.cz/forum/read.html?f=1 ... sr=ld&pn=1
vajda

Příspěvek od vajda »

Zda je +4U virtuál nebo šedivka nevím. A i když se mi jejich stránky i terminologie zatím příliš nelíbí, mám zato, že se jedná o solidní firmu ( mimo jiné, má i vlastní vysokou školu) a objednal jsem si jejich tarif i s přenosem čísla. Proč? Nu, jednoduché. Zdají se mi nejvýhodnější.....ale to je samozřejmě věc názoru ;) . Co je ovšem zajímavé je skutečnost, že přenos čísla i s výpovědí u TM provedl operátor +4U sám (po mém souhlasu) a na mé přihlašovací stránce v TM se objevil můj nový tarif i s logem +4U. Nedalo mi, a tak jsem se ptal u operátorky TM. Její informace byla velice zajímavá. Tím, že jsem jako bývalý klient TM přešel k firmě, která využívá se souhlasem jejich síť, se přenos de facto nemusel provádět a tudíž není co platit !! Tak mne napadlo, je férové když cca polovina virtuálů-šedivek využívá sítě TM a od bývalých klientů TM vyžadují poplatky za přenos čísla? ;)
Odpovědět