xsouku04 píše:
Mají to nepřesné. Virtuální operátorů pod T-mobile, kteří jsou pod GTS se to netýká. Dnes jsem jim psal a odpověděli že to upřesní.
Ohledne dobijeni Odorik kreditu primo z IB FIO by to mozna chtelo dohodu primo mezi FIO a Odorik, kdyz velci operatori se k Odorikovi stavi negativne(jako ze neni jejich primy virtual, kdyz jede pres GTS).
Prece jen Odorik ma svuj vlastni zuctovaci software (ohledne evidence kreditu zakazniku), takze takoveto prime dohode s FIO bankou, ktera bude jednat i s konkretnimi virtualnimi operatory, nic nebrani.
xtonda píše:Nechápu, dobíjet z IB FIO přímo a online přeci můžeš prostě tak, že zadáš převodní příkaz. Když si ho dáš do šablon, tak je to na pár kliků.
Chápu požadavek možnosti inkasa a nejen proto zatím zůstávám u stávajícího Operátora. Nemusím řešit kolik přesně provolám a jestli nenastane mimořádná situace (volání+ kredit....) To samé ohledně Roamingu, nejezdím nikam pravidelně a nechci mít další mobil kvůli dostupnosti v zahraničí.....
Inkaso jasně, já narážel tu přímou dohodu mezi Odorikem a FIO, to nedává smysl, jelikož má Odorik účet taky u FIO, tak příkaz i případné inkaso budou fungovat online.
Nebylo by možné výpis poplatků za aktivní SIM kartu rozšířit o údaj, který by obsahoval číslo linky, mobilní číslo popř. číslo SIM, aby bylo možné identifikovat, které linky nebo čísla se jednotlivá platba týká. Myslím, že tyto údaje jsou k jednotlivým platbám k dispozici a přehled by to dost zpřehlednilo.
jimisoft píše:Nebylo by možné výpis poplatků za aktivní SIM kartu rozšířit o údaj, který by obsahoval číslo linky, mobilní číslo popř. číslo SIM, aby bylo možné identifikovat, které linky nebo čísla se jednotlivá platba týká. Myslím, že tyto údaje jsou k jednotlivým platbám k dispozici a přehled by to dost zpřehlednilo.
zpětné volání - (zkoušel jsem zatím pouze přes web) neakceptuje "komplexnější" volby. Pokud chci objednat zpětné volání a zároveň tento hovor nahrávat, číslo ve tvaru *086*XXXXXX není akceptováno (snažil jsem se obejít přes rychlé kontakty - systém mi to sice vzal ale nahrávaný hovor nevytočil)
zpětné volání - nenašel jsem seznam objednaných volání. Zvláště pokud si nastavím delší prodlevu mohu za půl hodiny přemýšlet o tom, jestli sem tam omylem nezadal špatné číslo. A pak by se myslím hodila možnost objednaný hovor zrušit.
studio + zpětné volání - Myslím, že linky *089XXX mají obrovský nedoceněný potenciál, avšak nepodařilo se mi jich nějak smysluplně využít. (možná na to jdu špatně) Představoval bych si to tak, že bych nahrál několik různých vzkazů, které bych poté nechal přehrát na určité číslo. Jednoduše: vytvořit takové hlasové SMS-ky. Hodilo by se to třeba tam, kde moji klienti mají jen pevnou linku a já nemám čas je všechny obvolávat a vysvětlovat jim to samé. Popřípadě jako levnou náhradu MMS, kdy se mi do jednoho hovoru vejde všechno, co potřebuji sdělit. (dá se řešit softwarově na mé straně, ale je to zbytečně komplikované, zvláště pokud mohlo existovat takto elegantní řešení)
V sekci Vypis volani by ke stavajicim volbam Prehled volani/Statistika mohla pribyt nova volba "Mesicni soucty" nebo "Mesicni vypisy"
kde by se zobrazoval vypis - na kazdem radku by byly vzdy soucty za jeden mesic,
implicitne by se asi zobrazovalo 12 radku, tedy 12 mesicu zpetne za posledni rok.
Sloupce vypisu by mohly byt nasledujici (castky v Kc): Rok, Mesic, Hovory, SMS, Data, Poplatky, Celkem, Dobito, Kredit
Sloupec Dobito by zobrazoval soucet pripsanych castek v danem mesici (to co je videt v Přehledu připsaných částek).
Sloupec Kredit by zobrazoval kredit na konci daneho mesice.
Toto by se mohlo pridat pri nastaveni podrobneho vypisu:
Pripadne by se mohly jeste pridat sloupce rozlisujici hovory na mobil,pevnou (Hovory mobil, Hovory pevna, Hovory celkem).
Pripadne by se mohly u hovoru a SMS zobrazovat jak cena tak pocet minut/ks (Hovory cena, Hovory minut, SMS cena, SMS pocet).
Pripadne by se mohl pridat i sloupec "Hovory zdarma" udavajici pocet minut za hovory s nulovou cenou v danem mesici.
Tohle mi velmi chybi, vim ze se to da dosahnout pres API, ale ne kazdy je programator
a ne kazdy ma cas si takto sam upravovat IB kdyz chce videt pouze obycejne mesicni vypisy.
Navic i kdyby si to nekdo udelal sam pres API, tak moznost vyvolani z webu Odorika bude vzdy nejjednodussi variantou.
Predpokladam, ze toto by se jiste libilo mnoha lidem.
Naposledy upravil(a) Zedna dne pon 09. pro 2013 19:32:58, celkem upraveno 1 x.
Do API by to chtelo pridat moznost stahnout/zjistit:
- historii pripsanych castek (to co je videt v Přehledu připsaných částek)
- poplatky (predpokladam, ze nejsou ve standardnim vypisu)
EDIT:
- spotrebovana mobilni data (predpokladam, ze nejsou ve standardnim vypisu)
Naposledy upravil(a) Zedna dne úte 10. pro 2013 3:35:36, celkem upraveno 1 x.
Jeste bych znovu pripomnel vec, ktera mi take dlouho vadi a jiz jsem to sem driv psal. V Prehledu volani by to chtelo pridat novy sloupec "Jmeno", kde by se dle cisla z rychlych kontaktu dotahovalo jmeno,
u prichozich hovoru dle cisla volajiciho a u odchozich hovoru dle cisla volaneho.
Toto by mela byt zakladni funkcionalita a je smutne, ze toto Odorik ani po upozorneni nedodelal