Přestala mi fungovat Callback identifikace mobilního čísla

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
Odpovědět
mb.info

Přestala mi fungovat Callback identifikace mobilního čísla

Příspěvek od mb.info »

Něco se změnilo? Mám své veřejné GEO číslo, které používám jako pevnou, jako první v seznamu linek. Pak mám druhou linku (taky je GEO) ale mám na ní mobilní CLIP. Ten funguje. Ovšem když z mobilu použiji zpětné volání, tak se na straně klienta neobjeví moje číslo mobilu, ale číslo té první pevné linky. Pomocí zpětného volání objednaného z webového formulářem jsem zjistil, že to dělá v závislosti na výběru účtované linky (což je určitě dobře). Ale kde a jak mám nastavit, aby se mi to při zpětném volání přímo z mobilu zobrazovalo správně mé mobilní číslo z té druhé linky (kde mám i CLIP)? Své GEO čísla prohazovat nechci, potřebuji buď prohodit linky (aby ta s CLIP byla na první pozici), anebo změnit někde v Callbacku, aby se účtovalo na druhou linku (tu správnou s mobilním číslem). Děkuji.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Přestala mi fungovat Callback identifikace mobilního čís

Příspěvek od xsouku04 »

Nastavte si přednastavené zpětné volání, kde nemusíte vyplnit číslo, s kterým chcete spojit.
Toto nastavení se váže ke konkrétní lince, tedy docílíte to, co chcete.
mb.info

Příspěvek od mb.info »

xsouku04 píše:Nastavte si přednastavené zpětné volání, kde nemusíte vyplnit číslo s kterým chcete spojit.
Tohle nastavení se váže ke konkrétní lince tedy docílíte to co chcete.
Tak tohle je k ničemu. Jednak je tam maximálně 10 možných čísel na nastavení, za druhé nemůžu neustále vyplňovat nová čísla, na která chci zrovna volat, ale hlavně NEFUNGUJE to. Přestože - číslo, ze kterého prozvoním, a stejně tak číslo za kterého chci volat - si nastavím číslo svého mobilu, tak se neustále zobrazuje číslo mé GEO linky, která je první v seznamu. Takže všem, kdo neznají můj mobil, ho musím nadiktovat, a ti, kteří naopak znají pouze můj mobil neví, kdo jim volá.
Asi by bylo jednodušší si dát CLIP na tu první GEO linku, jenomže tím ztratím toto VOIP číslo, které už mám na svých VIZITKÁCH !!!
Broucajz

Příspěvek od Broucajz »

Já to měl taky tak. Teď mám CLIP na obou linkách číslo mobilu a mám po starosti. :D
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Broucajz píše:Já to měl taky tak. Teď mám CLIP na obou linkách číslo mobilu a mám po starosti. :D
Tohle není řešení pokud při volání z VoIP telefonu doma chce aby bylo vidět geografické číslo.
Nicméně já si pořád myslím, že ty přednastavené zpětné volání je řešení.

Vy nemusíte vyplňovat z kterým číslem chcete spojit, budete na to vždy dotázáni poté co vám to zavolá.
Tedy bude to fungovat naprosto stejně.
mb.info

Příspěvek od mb.info »

xsouku04 píše:Nicméně já si pořád myslím, že ty přednastavené zpětné volání je řešení.Vy nemusíte vyplňovat z kterým číslem chcete spojit.
Ano to je pravda, že nemusím, jenomže to NEFUNGUJE. Chová se to stejně - zobrazuje se první VOIP číslo namísto čísla mobilu.

Chci se tedy zeptat - zda to v nějakém blízkém horizontu opravíte a pokud né, tak zda-li byste byli ochotni (pokud to není velké problém) mi natvrdo v databázi prohodit na mých prvních dvou interních číslech jejich veřejná GEO čísla. CLIP si pak už nastavím sám.

A mám ještě jeden dotaz. Chci ještě pro někoho zařídit nový účet na Odoriku. A rád bych mu převedl jedno z mých zaplacených VIP čísel (mluvím o GEO VOIP). Lze to udělat???
Naposledy upravil(a) mb.info dne pon 17. úno 2014 18:09:24, celkem upraveno 2 x.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Zdravím,
přednastavené zpětné volání ale máte všechna na lince, kterou jste si pojmenoval jako Odorik1.
Kdybyste si je nastavil na jiné lince, bylo bylo by použito callerid té linky, na které jste si to nastavil.

Převod linky na jiný účet možný je, ale musíme to udělat ručně. Tedy založte si nový účet a pak nám napište email se vším, co k tomu můžeme potřebovat.

Jinak prosím pište raději na email, soukromé zprávy na fóru nejsou preferovaný způsob komunikace.
mb.info

Příspěvek od mb.info »

Aha....
to jsem si neuvědomil, že je přednastavené volání pro každou linku zvlášť. Moc děkuji za odpověď.
Odpovědět