KURIOZITA : I přo přenosu čísla O2 funguje aplikace MOJE O2.
Re: KURIOZITA : I přo přenosu čísla O2 funguje aplikace MOJE
Dneska jsem zjistil, že mně na e-mail chodí výpisy o nepřijatých hovorech na mobilní číslo Odorik. Bohužel jenom při nepřijatém volání taktéž z mobilního čísla Odorik.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel vypadá to, že o jiných zmeškaných hovorech se nemáme jak dozvědět, protože nejdou přes nás. SMS o zmeškaných hovorech (tedy těch z doby, kdy byl telefon mimo signál) může zasílat přímo T-mobile, pokud tohle aktivujeme. Cena tohoto balíčku je ale 4 Kč/ včetně DPH bez ohledu na počet poslaných sms. Kdo to potřebujete, ozvěte se, ručně Vám to aktivujeme, prozatím zdarma.Pitomec píše:Dneska jsem zjistil, že mně na e-mail chodí výpisy o nepřijatých hovorech na mobilní číslo Odorik. Bohužel jenom při nepřijatém volání taktéž z mobilního čísla Odorik.
Ty zmeškané hovory při absenci signálu jsou podle mě velmi důležitá funkcionalita. Bylo by dobré to co nejrychleji zabudovat do uživatelského rozhraní odoriku. Pravděpodobně by to mělo být i součástí denního paušálu - nedozvědět se o nepřijatých hovorech když jede člověk metrem nebo je v budově se špatným signálem může způsobit problémy.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Souhlasím. Význam to má hlavně pro ty, co jsou často a dlouze mimo signál. Např. já to nepotřebuji, protože mimo signál prakticky nejsem. Leda, že bych jel na dovolenou.noneis píše:Ty zmeškané hovory při absenci signálu jsou podle mě velmi důležitá funkcionalita. Bylo by dobré to co nejrychleji zabudovat do uživatelského rozhraní odoriku. Pravděpodobně by to mělo být i součástí denního paušálu - nedozvědět se o nepřijatých hovorech když jede člověk metrem nebo je v budově se špatným signálem může způsobit problémy.
Asi by se denní paušál zvedl ze 0,70 Kč/min na 0,84 Kč/min, tedy o 14 haléřů denně. Samozřejmě jen u těch, co to potřebují. Máme nyní ověřeno, že tomu, komu to ručně zapnu, to opravdu funguje. SMS odesílá T-mobile, takže spolehlivost je stejná jako sítě T-mobile.
-
SMS Zmeškané hovory
Tahle služba je vhodná nejen pro případ, kdy se nacházíte mimo signál tedy např. v metru ale pokud máte například dual simkový telefon a máte třeba takový typ telefonu ( např. Nokia Asha 206 dual ), že když uskutečňujete hovor ze slotu SIM2 tak signál GSM pro slot SIM1 se ztratí a pak když voláte někomu a jiný zas volá vám a vaše SIM karta je ve slotu SIM1 tak pak obdržíte SMS po ukončení hovoru ze slotu SIM2. Jinak v SMS zprávě je pěkné to, že v SMS zprávě vidíte kolikrát bylo vám voláno z daného čísla.
Přimlouval bych se za plošnou aktivaci všem účastníkům, kteří mají SIM kartu Odorik. A navýšil paušál na 0,84 Kč za den. Nebo umožnil jim to nastavit v účtu Odorik. Jinak třeba je perfektní to, že když voláte ze SIP aplikace z linky Odorik na mobilní číslo Odorik a ten je na příjmu a nehlási se, volaný otálí se zvednutím hovoru nebo ho nepříjme,tak vám příjde emailová notifikace jak dlouho to zvonilo.
DOPLNĚNO : Tak nevím jestli je to chyba ale zkoušel jsem volat ze SIM2 na SIM1 v rámci jednoho telefonu a když jsem volal na SIM1 tak jsem ve sluchátku měl, že volané číslo není dostupné ale pak když jsem ukončil hovor a vrátil se mi signál na slot SIM1 tak žádná SMSka nepřišla. Pomohlo jedině vypnout a zapnout telefon. Pak jsem obdržel informaci o zmeškaném hovoru.
Přimlouval bych se za plošnou aktivaci všem účastníkům, kteří mají SIM kartu Odorik. A navýšil paušál na 0,84 Kč za den. Nebo umožnil jim to nastavit v účtu Odorik. Jinak třeba je perfektní to, že když voláte ze SIP aplikace z linky Odorik na mobilní číslo Odorik a ten je na příjmu a nehlási se, volaný otálí se zvednutím hovoru nebo ho nepříjme,tak vám příjde emailová notifikace jak dlouho to zvonilo.
DOPLNĚNO : Tak nevím jestli je to chyba ale zkoušel jsem volat ze SIM2 na SIM1 v rámci jednoho telefonu a když jsem volal na SIM1 tak jsem ve sluchátku měl, že volané číslo není dostupné ale pak když jsem ukončil hovor a vrátil se mi signál na slot SIM1 tak žádná SMSka nepřišla. Pomohlo jedině vypnout a zapnout telefon. Pak jsem obdržel informaci o zmeškaném hovoru.

Plošnou aktivaci určitě ne, já osobně o to třeba vůbec nestojím, protože se hrabat tunama SMS kdo volal, to fakt ne. Upozornění na e-mail je něco jiného, ale SMS nechci a u každého dřívějšího operátora jsem to okamžitě vypínal, pokud tato funkce byla aktivní.
Velci operatori (O2,VF,TM) to take aktivovali vsem zakaznikum.
Takze si myslim, ze u virtualu by se to mohlo take zapnout vsem, aby se to chovalo tak, jak byla vetsina lidi zvykla od techto velkych operatoru.
Takze si myslim, ze u virtualu by se to mohlo take zapnout vsem, aby se to chovalo tak, jak byla vetsina lidi zvykla od techto velkych operatoru.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Ono jde hodně o to, že my za to musíme platit příplatek několik Kč/měsíc. Tedy lepší je, když si to aktivuje, kdo to potřebuje. Může už sám na webu. Je ale možné, že to budeme muset zpoplatnit několika korunami/měsíc. Za jednotlivé SMS se již neplatí.Zedna píše:Velci operatori (O2,VF,TM) to take aktivovali vsem zakaznikum.
-
Moment o čem je vlasntě řeč ? Co si může zapnout na webu a kde na webu ?xsouku04 píše:Ono jde hodně o to, že my za to musíme platit příplatek několik Kč/měsíc. Tedy lepší je když si to aktivuje kdo to potřebuje. Může už sám na webu. Je ale možné, že to budeme muset zpoplatnit několika korunami/měsíc. Za jednotlivé SMS se již neplatí.Zedna píše:Velci operatori (O2,VF,TM) to take aktivovali vsem zakaznikum.

- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Hodí se to těm, kteří se občas vyskytují mimo signál. Pokud budete mimo signál nebo budete mít vypnutý telefon a někdo se vám v tuto dobu snaží dovolat, dojde vám informace o tom, kdo se vám pokoušel dovolat, pomocí SMS poté, co bude telefon opět připojen do sítě.helmut.niederman píše:Moment o čem je vlasntě řeč ? Co si může zapnout na webu a kde na webu ?xsouku04 píše:Ono jde hodně o to, že my za to musíme platit příplatek několik Kč/měsíc. Tedy lepší je když si to aktivuje kdo to potřebuje. Může už sám na webu. Je ale možné, že to budeme muset zpoplatnit několika korunami/měsíc. Za jednotlivé SMS se již neplatí.Zedna píše:Velci operatori (O2,VF,TM) to take aktivovali vsem zakaznikum.
Nastavit se to dá na stejném místě, kde se nastavuje vše ostatní, co se simkarty týče. Bohužel za tento "nadstandard" musíme my jako virtuál platit měsíční poplatek. Je tedy možné, že to zpoplatníme i koncovým zákazníkům. (je to několik korun/měsíc bez ohledu na to, kolik dostanete SMS)
Pokud preferujete email, je dobré použít podmíněné přesměrování na nomadické číslo (*62*cislo_na_ktere_chci_presmerovat#). Podmíněné přesměrování je také způsob, jak dostat tyto zmeškané hovory do výpisu hovorů. Na daném nomadickém čísle si můžete nechat zapnout i zasílání informací o zmeškaných hovorech na email. Tohle je a vždy bude zdarma.