Zdravím, doma mám Gigaset C610 IP. Na svém nomadickém čísle (...40) mám nastaveno paralelní vyzvánění (kromě toho defaultního, na vnitřní číslo linky) na Skype se zpožděním 15 sekund, s tím nebyl a není problém. Ale nedávno jsem si nastavil ještě další, a to na vnitřní číslo jiné linky, na které mám GSM číslo (bez zpoždění). Ve zkrácených volbách ho mám pod číslem 71, a toto číslo jsem taky přidal do paralelního vyzvánění.
Problém je v tom, že když se snažím dovolat na nomadické, Gigaset nevydá ani hlásek, hned se rozbliká obálka (upozornění na zmeškané hovory)... a přitom volající pořád slyší vyzváněcí tón, na Skypu to po 15 sekundách vyzvání, tak jak má.
ID hovorů (popořadě): paralelní na 71 nastaveno, tel. nezvonil: 74194823, par. zrušeno, zvonil: 74194848, nast., nezv.: 74194994, zruš., zvonil: 74195029.
Může být problém v tom, že na Gigasetu mám tu linku s GSM (na kterou přesměrovávám) trvale přihlášenou? V konfiguraci Gigasetu však u ní nemám zatrženo přijímání hovorů - mám ji jen pro občasné odchozí hovory. Přitom, když jsem si otestoval přímé volání na ni, je nedostupná, tak jak má být.
(Jsem rád, že mě napadlo to otestovat - už jsem plánoval odnést Gigaset do servisu

A aby to nebylo málo komplikované: Většinou to vyzvánění, i přes nastavené paralelní na 71, normálně fungovalo