Zdravím,
jen tak pro zajímavost jsem porovnal výpis volání z budky přes 822333444 na mobil s ceníkem a nějak to nemohu pochopit, jak se došlo k číslu 2,53 Kč/minutu. To 0,66 Kč/minutu je mi jasné - to je přístup do sítě - viz text pod ceníkem.
Volání z budky
Re: Volání z budky
No, já vidím u volání z budky na 822 ve špičce cenu 1,71 Kč/min, plus by k tomu mělo být 0,59 Kč/min ukončení hovoru na mobil, čili 1,71 + 0,59 = 2,30 Kč/min A jelikož je tou částkou 1,71 Kč/min placený už čas při sestavování hovoru, jakmile zvedne odoričí ústředna, tak mi to přijde "slušná shoda". Sazba 0,66 Kč platí pro volání z běžné pevné, bouda má bohužel sazbu vyšší...GeBu píše:Zdravím,
jen tak pro zajímavost jsem porovnal výpis volání z budky přes 822333444 na mobil s ceníkem a nějak to nemohu pochopit, jak se došlo k číslu 2,53 Kč/minutu. To 0,66 Kč/minutu je mi jasné - to je přístup do sítě - viz text pod ceníkem.
(V textu pod ceníkem to je IMO špatně a chtělo by to opravit....

Re: Volání z budky
To jsem si tak právě taky myslel, ale volal jsem hovory 2 a ve výpise mám vždy:ViR píše:No, já vidím u volání z budky na 822 ve špičce cenu 1,71 Kč/min, plus by k tomu mělo být 0,59 Kč/min ukončení hovoru na mobil, čili 1,71 + 0,59 = 2,30 Kč/min A jelikož je tou částkou 1,71 Kč/min placený už čas při sestavování hovoru, jakmile zvedne odoričí ústředna, tak mi to přijde "slušná shoda". Sazba 0,66 Kč platí pro volání z běžné pevné, bouda má bohužel sazbu vyšší...
1) "přístup do sítě 822" za 0,66 Kč/min to je vždy delší, protože na začátku je to zadávání PINu a čísla.
2) "Česká rep. - mobil" za 2,53 Kč/min.
To znamená, že zrovna to co je pod ceníkem odpovídá

Bude to asi takto: Během zadávání PINu a čísla se opravdu z budky účtuje 0,66 Kč/min. V ceníku je volání na mobil z budky za 3,19 Kč/min, což se dá poskládat jako to 0,66 Kč/min + 2,53 Kč/min (to ale v ceníku není).
V té tabulce neplatí, že sloupeček "volání z budky ve špičce" = "volání z internetu" + 1,71 Kč/min - zkoušel jsem to u více polože a u toho mobilu je to hodně jinak.