xsouku04: Osobně bych do seznamu možných variant dalšího postupu po vyčerpání "základního" internetového balíčku doplnil ještě jednu variantu.
A sice možnost si dokoupit na zbývající část běžného zúčtovacího období balíček s nižším objemem dat. Podobně to má, resp. měl Vodafone a je to jedna z mála věcí, se kterou jsem opravdu spokojen.
V předchozí nabídce datových balíčků to fungovalo tak, že pokud zákazník vyčerpal základní balíček (např. v mém případě 4 GB za 536 Kč), mohl si na zbytek zúčtovacího období v jejich Samoobsluze dokoupit dodatečný objem dat o pevně stanovené velikosti (4 GB základního balíčku odpovídal 1 GB dodatečného objemu dat za cca 201 Kč).
Pochopitelně tam mají i možnost automatické obnovy FUP o stejnou velikost, jakou má základní balíček, ale to už mi nepřijde vzhledem k nepřenášení nevyčerpaného objemu dat do dalšího zúčtovacího období tak zajimavé.
Pro účel těchto "dodatečných balíčků" by se hodily i objemy dat, které jste uváděl jako příklad, kdy by cena za přenesený kB nemohla být tak výhodná (300 MB, 500 MM apod.).
A co takhle balíčky s větším FUP?

Až budu mít doma Internet od UPC, nebudu už potřebovat od VF 4 GB. 3 GB by mi mohly stačit. Pokud by měl Odorik takový objem FUP v základní nabídce za konkurenceschopnou cenu, rád ho podpořím přechodem od O2.