GTS jede

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
Zedna

GTS jede

Příspěvek od Zedna »

Zajimavy clanek o GTS z 28.1.2014:
http://extramobilne.cnews.cz/virtual-gt ... ozjede-lte

...
Včera společnost oznámila, že její síť používá už 50 000 zákazníků.

GTS zároveň tvrdí, že v její síti obsluhuje 30 virtuálů a do konce roku chce počet uživatelů ztrojnásobit. V současné době poskytuje pouze 2G a 3G sítě (GSM a UMTS), ale od března svým zákazníkům nabídne i LTE, nebude přitom třeba měnit současné SIM karty.

Spuštění mobilních služeb pro široký segment firemních zákazníků, stejně jako poskytování naší platformy dalším virtuálním operátorům, bylo velice úspěšným krokem vpřed a bezpochyby bude mít i vysoký potenciál do budoucna. O mobilní služby virtuálních operátorů, kterým poskytujeme naši MVNE platformu, je skutečně velký zájem, denně aktivujeme mezi pěti sty a tisícem SIM karet. Očekáváme tedy, že se společně s našimi partnery přiblížíme hranici 150 000 reálných uživatelů virtuálních mobilních služeb sítě GTS Czech do konce tohoto roku,“ uvedl Stanislav Kovář, ředitel velkoobchodních hlasových služeb společnosti GTS Czech.
...
Pitomec

Re: GTS jede

Příspěvek od Pitomec »

To sem teda čekal aspoň dvojnásobek... Jinak zajímavější na tom článku je toto:

V tuto chvíli GTS a T-Mobile spuštění sítě nové generace připravují a testují. Jistě tomu napomáhá také fakt, že už brzy budou mít obě firmy společného majitele – Deutsche Telekom.
xtonda

Příspěvek od xtonda »

Taky mi těch 50 000 uživatelů vlastních i za 30 virtuálů co přes ně jedou přijde jako nic moc, to je jen něco málo přes 1 500 na operátora.
JPT

Příspěvek od JPT »

Většina nazačátku už asi přešla k Blesku nebo Tescu.
Zedna

Příspěvek od Zedna »

JPT píše:Většina nazačátku už asi přešla k Blesku nebo Tescu.
Jo jo, velmi presne!!

viz. tento vyborny clanek s prehledem na poli virtualu i tabulkou s pocty klientu u tech nejvyznamnejsich:

Někteří virtuálové slaví, další jsou na zavření. Trh je rozdělený
http://mobil.idnes.cz/trh-virtualni-ope ... eratori_jm
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Ten článek je poněkud nepřesný, protože např. nezmiňuje, že Bleskmobil = O2 a žádný skutečný virtuál. A taktéž v těch údajích chybí fakt, že spousta karet je dávno pasé (prostě si to lidi koupili, vyzkoušeli/volali a pak to skončilo v šuplíku).
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Vůbec to co píší na idnes o mobilních operátorech je třeba brát z rezervou. Podle mne hlavní motiv těchto článků je dělat si více či méně skrytou reklamu na svůj mobil.cz .
Tedy např. lze čekat, že když nějaký malý operátor skončí a prodá zákazníky někomu dalšímu, budou to náležitě rozmazávat. Přitom to není nic divného ani nečekaného a to že někdo ukončil činnost ani nutně neznamená, že na tom musel prodělat. Jen mohl svoje stávající zákazníky prostě prodat někomu dalšímu.
ViR

Příspěvek od ViR »

Pitomec píše:A taktéž v těch údajích chybí fakt, že spousta karet je dávno pasé (prostě si to lidi koupili, vyzkoušeli/volali a pak to skončilo v šuplíku).
Třeba moje bleskmobilí, neb byla koupena jen a pouze proto, aby se během neceléhojednoho týdne použila na data...
xtonda

Příspěvek od xtonda »

Ale to že spousta karet leží v šuplíku je u všech operátorů, zkrátka předplacenka je podle operátora aktivní 6 nebo 12 měsíců od aktivace/nabití a tak se počítá. Stejně tak nulové tarify u O2 a Vodafone, sám mám jeden nepoužívaný Tarif na míru bez balíčků, který jsem kdysi pořizoval kvůli nějaké akci na data, protože to bylo snazší než to úplně rušit. A do mého nedávného přechodu k ČEZ sem léta měl v šuplíku kartu s tarifem T-Mobile Partner III, kdysi se mi hodila a když nic nestála, tak proč to rušit. Taky mám předplacenku T-Mobile, kupována v Květnu 2012, po vyčerpání půl roku akčního Twist Internet Lite mi leží v šuplíku a díky poněkud zvláštní platnosti do roku 2015 se počítá za duši T-Mobile.

To že Blesk podle rigidních definic není skutečný virtuál stejně jako Kaktus, Oskarta a Mobil.cz IMO není z uživatelského hlediska důležité.

Mě na tom článku nesedí jiná věc, co je v těch 73 000 ostatních respektive jak došli na celkových 684 000. Pokud v 50 000 u GTS jsou započteni i všichni virtuálové u GTS, tak na položku Ostatní zbývají jen virtuálové pod Vodafone bez Oskarty a vzhledem k výrazně pozdějšímu rozjedu virtuálů u Vodafone mi to číslo přijde jako nereálné, aby Lama a Centropol měli každý 25 tis., když 30 opů pod GTS má dohromady 50, to je jak z říše snů.
ViR

Příspěvek od ViR »

xtonda píše:Ale to že spousta karet leží v šuplíku je u všech operátorů, zkrátka předplacenka je podle operátora aktivní 6 nebo 12 měsíců od aktivace/nabití a tak se počítá.
Samozřejmě. Ale pan kolega "pitomec" mohl mít na mysli i to, že ty SIMky se (jako v mém výše uvedeném případě) už nikdy nedostanou do telefonu, neb prostě byly ve zvýšené míře využívány třeba jen k ověření služeb po nástupu alternativních operátorů... Konkrétně ta má byla ve skutečnosti v provozu jen cca 2 % toho času, po který ji O2/bleskMOBIL zahrnoval do statistik jako aktivní, i když už v té době ani fyzicky neexistovala. A vlastně obdobně dopadla u mne i SIMka ha-loo, testovaná dejme tomu tři týdny, kterou jsem dostal na vyzkoušení zdarma. Prostě u těchto karet je pravděpodobná v současné době, pokud se týká způsobu a rozsahu užívání, větší odchylka od normálu...
Odpovědět