Zájemci o Odorik v síti Vodafone! Vyjádřete se!
Re: Zájemci o Odorik v síti Vodafone! Vyjádřete se!
VF má tady na Sokolovsku signál spíse spatny,a to i 2G ale to asi nejde zevseobecnovat.
Já se tu trápím s nanejvys dvema cárkami,zatímco oc dva zbylí OPové mají signál plny,pet cárek.
Ale cenove je VF asi nejlepsí,a to i pro volání do zahranicí.
Jenze v roamu zase jasne vítezí Volání Bez Hranic od O2.
Já se tu trápím s nanejvys dvema cárkami,zatímco oc dva zbylí OPové mají signál plny,pet cárek.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Volání bez hranic se může hodit na dlouhé hovory třeba z Kuby nebo jiných jinak neskutečně drahých zemí. Jinak v EU nuceně budou příchozí hovory od 1.července 0 Kč/min, odchozí možná také nuceně klesnou a i když ne, zpětné volání to jistí.Kristovec píše:VF má tady na Sokolovsku signál spíse spatny,a to i 2G ale to asi nejde zevseobecnovat.
Ve zbytku světa je asi lepší si koupit místní simkartu nebo nějakou speciální roamingovou jako např. http://www.odorik.cz/obchod/kategorie/s ... estovatele
Většina hovorů je totiž krátkých.
Uvedené podmínky mi přijdou lákavé a přešel bych se dvěma simkartami (na jedné mam ČD tarif Nabito 350 + Internet v mobilu, na druhé Odepiš) za podmínky, že by byl roaming a Premium SMS. Síť Vodafone potřebuji kvůli pokrytí a k odoriku bych šel kromě ceny z důvodu sympatií a z důvodu společného kreditu s voip.
Chápu, že to moc výhodné asi pro Odorik nebude, ale možná by lidi mohli přijít kvůli LTE zvlášť poté, až velká trojka poruší síťovou neutralitu a začne zvlášť zpoplatňovat přístup na facebook a tak (jestli jim to teda projde, ale vím, že to technicky mají v podstatě připravené).
Vzhledem k tomu, že Oskarta má mít od května účtování dat po korunách, věřím, že to pak bude dostupné i pro ostatní virtuály.
Chápu, že to moc výhodné asi pro Odorik nebude, ale možná by lidi mohli přijít kvůli LTE zvlášť poté, až velká trojka poruší síťovou neutralitu a začne zvlášť zpoplatňovat přístup na facebook a tak (jestli jim to teda projde, ale vím, že to technicky mají v podstatě připravené).
Vzhledem k tomu, že Oskarta má mít od května účtování dat po korunách, věřím, že to pak bude dostupné i pro ostatní virtuály.
No pokud by Vodafon nechal fungovat i svůj username@vodafonemail.cz s příchozími maily zadarmo asi bych o tom začal uvažovat. Ale musím říct, že Nulový tarif v kombinaci s callbackem je těžká konkurencexsouku04 píše: Vodafone, neumožňuje čerpat data jinak než v balíčcích - tedy účtování po MB nelze, nejraději by pustili balíček na den tak jak to mají u své předplacené karty. Ani další datové balíčky nejsou tak výhodné jako u T-mobile.
Další nevýhoda je, že volání v síti nebude za 0,59 Kč/min ale asi něco přes korunu, volání na pevná čísla v síti Odorik nebude zvýhodněno.
Denní poplatek nebude 0,70 Kč, ale korunu. A jestli bude nějaký limit kdy poplatek odpustíme musíme zvážit podle toho jaké přesně dáme ceny - tedy není to jisté.
A výhody ?
Základní cena volání bude předpokládám trochu nižší, možná něco jako 1,49 Kč/min. Možná bychom mohli nabídnout drobné zvýhodnění do sítě Vodafone - stejnou cenu jako na vodafoní SIM karty v síti Odorik. Tam mohla být cena něco jako 1,15 Kč/min. Samozřejmě vč DPH a 1+1.
Bezpečnější a bezproblémový roaming a patrně trochu nižší ceny.
Zní to pro někoho lákavě ?

Ano, ceny jsou celkem v pohodě a nabídka dat je vhodná pro stále více vytlačovanou (či opomíjenou) sortu lidí s občasnou malou potřebou dat v mobilu.xsouku04 píše: Nejlepší tedy hlavně nejednodušší a bez závazků se mi zdá ta Oskarta. Ty data jsou super.
No a delší hovory, nebo hovory do zahraničí nebo na různá 844 odrb čísla raději callbackem přes Odorik.
Velkou výhodu vidím v tom, že číslo se z hlediska ostatních sítí jeví jako v síti Vodafone - výhodné pro balíčky a zvýhodnění typu Kamarádi (neomezené volání na všechna / vybraná čísla ve vlastní síti v ceně paušálu/balíčku)
Myslíte účtování dat po kilobytech? Já bych tak optimistický nebyl. Vodafone měl donedávna pro internet tarif "Připojení na skok" s účtování podle spotřeby po kB - byť za zlodějskou cenu 0.06 Kč/kB, tedy 60x dražší, než bude mít teď a než kolik za kolik je schopen přeprodávat Odorik od TM. Místo aby Vodafone tento tarif v základní nabídce zlevnil, přesunul ho do tenat svého "záchytného" low cost operátora / maškarády Oskarta. Nevím nevím, jestli se VF bude chtít dělit s ostatními.tomplee píše: Vzhledem k tomu, že Oskarta má mít od května účtování dat po korunách, věřím, že to pak bude dostupné i pro ostatní virtuály.

VOX 802 -> Odorik byla jasná volba
Existují i resení doslova sílená jako treba pujcovat si mobil od kamaráda majícího neomezeny tarif.
za sazbu treba 0,50 Kc/min.Totn lze vyuzívat i dálkove sestavením konferencního hovoru.
A i v mezinárodním merítku u tarifu s volnymi minutami do zahranicí,ty uz má i TM.
A kdyz máte dobrého kamaráda,voláte uplne zadarmo a bez pausálu.
za sazbu treba 0,50 Kc/min.Totn lze vyuzívat i dálkove sestavením konferencního hovoru.
A i v mezinárodním merítku u tarifu s volnymi minutami do zahranicí,ty uz má i TM.
A kdyz máte dobrého kamaráda,voláte uplne zadarmo a bez pausálu.

Ano,o pádu roam poplatku jsem vcera cetl na seznam.cz a samozrejme se na me tesím.Odorikovi pak callback zavaríme i ze SIMek OPü.xsouku04 píše:Volání bez hranic se může hodit na dlouhé hovory třeba z Kuby nebo jiných jinak neskutečně drahých zemí. Jinak v EU nuceně budou příchozí hovory od 1.července 0 Kč/min, odchozí možná také nuceně klesnou a i když ne, zpětné volání to jistí.Kristovec píše:VF má tady na Sokolovsku signál spíse spatny,a to i 2G ale to asi nejde zevseobecnovat.
Ve zbytku světa je asi lepší si koupit místní simkartu nebo nějakou speciální roamingovou jako např. http://www.odoriz/obchod/kategorie/sim- ... estovatele
Většina hovorů je totiž krátkých.
EU chce vnitrostátní sazby po celé Unii.Uvidíme.OPové sice vyhrozují rüstem cen,
ale to by nahrálo Odorikovi a ostatním VoIP ci virtuálum,coz OPové jiste vfí.
Takze - uz aby byl cerven.
No já jsem na ty Odoričí SIM ve Vodafoní síti docela zvědavý... Jak by případně mohly vypadat ty datové balíčky? U té T-Mobile varianty se nabízí jen 150 a 1500 MB a nic mezi tím, třeba to u varianty ala Vodafone bude pestřejší...
-
Dobrý den,xsouku04 píše: Vodafone, neumožňuje čerpat data jinak než v balíčcích - tedy účtování po MB nelze, nejraději by pustili balíček na den tak, jak to mají u své předplacené karty. Ani další datové balíčky nejsou tak výhodné jako u T-mobile.
Další nevýhoda je, že volání v síti nebude za 0,59 Kč/min ale asi něco přes korunu, volání na pevná čísla v síti Odorik nebude zvýhodněno.
Denní poplatek nebude 0,70 Kč, ale korunu. A jestli bude nějaký limit, kdy poplatek odpustíme, musíme zvážit podle toho, jaké přesně dáme ceny - tedy není to jisté.
A výhody?
Základní cena volání bude předpokládám trochu nižší, možná něco jako 1,49 Kč/min. Možná bychom mohli nabídnout drobné zvýhodnění do sítě Vodafone - stejnou cenu jako na vodafoní SIM karty v síti Odorik. Tam mohla být cena něco jako 1,15 Kč/min. Samozřejmě vč DPH a 1+1.
Bezpečnější a bezproblémový roaming a patrně trochu nižší ceny.
Zní to pro někoho lákavě?
pro mě rozhodně! Mám dvě MSISDN a vzhledem k tomu, že výběr infrastruktury je pro tel. číslo, byť u téhož poskytovatele, neměnný, musím s portacemi počkat, až bude známa konkrétní nabídka pro síť Vodafone. Teprve poté mohu s konečnou platností jedno číslo přenést pod TMCZ a druhé pod VF. Záleží to mj. na nabídce datových balíčků. Případné zvýhodněné volání do sítě Vodafone se mi už teď zamlouvá a volání do vlastní sítě není pro mě směrodatné, neboť drtivá většina hovorů bude v mém případě stejně směřovat do cizí sítě.
Kéž by měl Odorik obdobnou nabídku jako 1 nejmenovaný virtuální operátor v síti VFN, který má předplacenou kartu bez paušálu a za přechod se nic neplatí a hlavně minutu volání za 1,80 Kč (účtování 60+1), SMS za 1,50 Kč a výborný roaming v EU - 1 SMS za 1 Kč a odchozí hovor za 3,50 Kč.