Dobrý den,
chci přejít pod Odorik se 2 čísly od T-mobile. Mám 1 společné ČVOP.
V emailu mi T-Mobile sdělil, že k 9.4.2014 mi ukončí účastnické smlouvy (převedou paušály na TWIST), na kterých není žádný závazek a jsou na dobu neurčitou.
Kdy mohu provést přenesení čísla, musím čekat na ukončení smluv ?
Děkuji za info.
přenos od T-Mobile - kdy začít s portací ?
- megacruiser
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: přenos od T-Mobile - kdy začít s portací ?
Dobrý den,
nejbližší možné datum portace nezávisí na datu ukončení smluv, ale na tvaru vygenerovaného ČVOP - operátor do něj vkládá informaci, od jakého data lze číslo portovat. Toto datum se samozřejmě může s datem ukončení smluv shodovat.
Jak je sestaven ČVOP:
např.: 20504121521823
205 - kód operátora (205 - T-mobile, 232 - O2, 213 - Vodafone)
04 - měsíc začátku platnosti ČVOP
12 - den začátku platnosti ČVOP
Takže s ČVOPem z příkladu můžete zadat portaci čísla nejdříve na 12.4.2014.
Tohle je jen příklad a ne Váš ČVOP.
nejbližší možné datum portace nezávisí na datu ukončení smluv, ale na tvaru vygenerovaného ČVOP - operátor do něj vkládá informaci, od jakého data lze číslo portovat. Toto datum se samozřejmě může s datem ukončení smluv shodovat.
Jak je sestaven ČVOP:
např.: 20504121521823
205 - kód operátora (205 - T-mobile, 232 - O2, 213 - Vodafone)
04 - měsíc začátku platnosti ČVOP
12 - den začátku platnosti ČVOP
Takže s ČVOPem z příkladu můžete zadat portaci čísla nejdříve na 12.4.2014.
Tohle je jen příklad a ne Váš ČVOP.
-
Tleskám a děkuji za osvětlení "skrytých" informací o ČVOP. Ještě bych měl trochu související dotaz. Já pro změnu budu odcházet od VF. Je na straně přenosu nějaká překážka (nějaký počet odchozích klientů za den např.). Jde mi o to, abych nezavolal do VF a nepožádal o ČVOP a přestože žádnou smlouvu uzavřenou nemám, tak abych potom z čísla nezjistil, že si usmysleli mě pustit například až v květnu?
Díky ještě za doplnění
Díky ještě za doplnění
- megacruiser
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý den,
pokud nemáte žádný závazek, operátor by Vám měl vygenerovat ČVOP se začátkem platnosti zhruba za 4-5 pracovních dní ode dne, kdy o ČVOP zažádáte. Můžete také obsluhu infolinky pro jistotu upozornit, že chcete odejít v nebližším možném termínu.
pokud nemáte žádný závazek, operátor by Vám měl vygenerovat ČVOP se začátkem platnosti zhruba za 4-5 pracovních dní ode dne, kdy o ČVOP zažádáte. Můžete také obsluhu infolinky pro jistotu upozornit, že chcete odejít v nebližším možném termínu.
Také jsem žádal u VF o přechod s nulovým tarifem bez závazků. ČVOP mi vygenerovali okamžitě s platností posunutou o 4 dny.
pozor taky na to, že denní počty portací jsou omezené a odorik vám nemusí nabídnout dřívější termín, i kdyz to ČVOP dovoluje..