Nový výpis hovorů v přehledu volání

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
helmut.niederman

Nový výpis hovorů v přehledu volání

Příspěvek od helmut.niederman »

Dnes jsem zaregistroval velké změny v přehledu volání. Zjistil jsem, že přibyla kolonka Zobrazit rychlé kontakty. Nejdříve jsem tomu nechápal jaký má na to vliv a pak jsem pochopil.

Pokud si zobrazím NE tak se u " číslo volajícího ODKUD " například zobrazí telefonní číslo 799 123 456 ale pokud toto číslo mám uložené v rychlých kontaktech jako například " GSM Odorik prefix 799 " a pak v přehledu volání dám zobrazit ANO, pak se změní sloupec " číslo volajícího ODKUD " a už tam nebude uvedeno telefonní číslo ale jen v tomto příklade " GSM ODORIK prefix 799 ". A přibyla tam nová barvička SMS jiné.

Co ale zmizelo a prosil bych o návrat zpět, je ,že už není možné přepínat výpis hovoru mezi jednoduchým a pokročilým, tedy, že se už ve výpisu nedají zobrazit CALL ID hovory. A taky jsem si všiml, že se změnila struktura výpisu hovorů. Dříve se výpis zobrazoval tak, že na prvním řádku byl nejstarší uskutečněný hovor a na posledním řádku nejnovější, teď je to opačně. Takže je třeba číst to od zpoda nahoru. :roll:
vrksah

Re: Nový výpis hovorů v přehledu volání

Příspěvek od vrksah »

Nové zoobrazení mi vyhovuje. Děkuji.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Id hovoru by se mělo objevit v bublině poté, co najedete myší na délku hovoru.
Zedna

Příspěvek od Zedna »

xsouku04 píše:Id hovory by se mělo objevit v bublině poté co najedete myší na délku hovoru.
ID hovoru se v zadne bubline neobjevi (Win XP, FireFox 28).

Prichozi hovory na moje geograficke cislo Odorika se mi ve vypisu zobrazuji zdvojene:
jednou jako normalni prichozi na moje geogr. cislo (destinace: Česko v síti)
a podruhe je jako volane KAM uvedeno misto meho geogr. cisla moje sestimistne vnitrni cislo (linky) s hvezdickou na zacatku (destinace: Česká rep. - * v síti)
navic u tohoto druheho hovoru je u smeru volani podivna stocena sipka.
Oba hovory maji jinak zcela stejne udaje: datum, cas, volajici odkud, delka, cena

Jinak u tech cisel odkud/kam kde se dosadi nazev kontaktu se v bubline zobrazi i telefonni cislo.
Tato nova podoba, to dotazeni nazvu kontaktu je vynikajici! I to opacne poradi je podle mne lepsi.
SUPER!

Jeste odstranit ty zdvojene prichozi hovory a bude to skvele.

EDIT: Predpokladam, ze vypisy pres API zustanou v puvodni podobe, ze?

EDIT2: Ta stocena sipka toho zdvojeneho prichoziho hovoru znamena presmerovany hovor, takze se vysvetluje proc se to zdvojuje, protoze se to vnitrne presmerovava z cisla linky na to geograficke cislo. Toto by se ale melo z vypisu natvrdo odfiltrovat a vubec nezobrazovat. Me totiz nezajima, jak to funguje VNITRNE u Odorika, ja jsem mel ve skutecnosti prichozi hovor na moje geograficke cislo, takze ocekavam ve vypisu jen tento jeden prichozi hovor na moje geogr. cislo (a ne i ten vnitrne presmerovany z linky na geograficke cislo).

EDIT3: Prosba --> Kdyz uz delate zmeny ve vypisu hovoru, pridejte prosim i filtr pro vynechani hovoru s nulovou cenou. Diky.

EDIT4: Ty odkazy na dalsi stranky ktere jsou nahore nad tabulkou by bylo vhodne dat i pod tabulku, protoze kdyz odroluji dolu a zjistim, ze se chci podivat jeste vic do minulosti, musim nyni opet odrolovat nahoru a pak prejit na dalsi stranku, misto abych primo zespodu tabulky presel na dalsi stranku
Naposledy upravil(a) Zedna dne stř 26. bře 2014 1:07:14, celkem upraveno 2 x.
JPT

Příspěvek od JPT »

Taky se mi nezobrazuje bublina na stejném systému a prohlížeči jako má Zedna.
JPT

Příspěvek od JPT »

Zedna píše:
EDIT3: Prosba --> Kdyz uz delate zmeny ve vypisu hovoru, pridejte prosim i filtr pro vynechani hovoru s nulovou cenou. Diky.

EDIT4: Ty odkazy na dalsi stranky ktere jsou nahore nad tabulkou by bylo vhodne dat i pod tabulku, protoze kdyz odroluji dolu a zjistim, ze se chci podivat jeste vic do minulosti, musim nyni opet odrolovat nahoru a pak prejit na dalsi stranku, misto abych primo zespodu tabulky presel na dalsi stranku
Taky bych se nezlobil, kdyby to tam bylo :-)

A pak ještě bylo dobré ve výpise nějak spojit (zvýraznit) callback. Něco mě napadlo, jak by to mohlo vypadat, tak jestli by to tak nějak šlo naprogramovat ? Jsou tam 2 varianty:
Callback-Návrh.png
Callback-Návrh.png (37.93 KiB) Zobrazeno 5076 x
Hooonza

Příspěvek od Hooonza »

Zdvojení 1 hovoru ve výpisu a označení za přesměrování mě taky zmátlo. Teď ale k těm rychlým kontaktů, i když tam někoho mám uloženého jako jako sip:xxx, ve výpise se stejně zobrazí uri_xxx, ne jméno kontaktu.
xtonda

Příspěvek od xtonda »

Žádná bublina se nezobrazuje - call ID není vidět, to že je výpis vzhůru nohama (seřazen sestupně) mi taky zrovna nesedí, není dostupný detailní pohled. Navrhované užitečné věci jako možnost aby se nastavení zobrazení ukládalo nebo aby se daly skrýt hovory s nulovou cenou byly ignorovány. Tohle je naprosto zbytečná změna.
Zedna

Příspěvek od Zedna »

JPT píše: A pak ještě bylo dobré ve výpise nějak spojit (zvýraznit) callback. Něco mě napadlo, jak by to mohlo vypadat, tak jestli by to tak nějak šlo naprogramovat ? Jsou tam 2 varianty:
Ty graficke navrhy vypadaji velmi pekne, takto by se mi to take libilo.
Kdyby to nahodou pro Odorika bylo komplikovane, tak alespon zvyraznit caalback hovory jinou barvou pozadi (ta fialova v te ukazce),
to by melo byt velmi jednoduche a pomohlo by to pro zacatek alespon takto.
Largon

Příspěvek od Largon »

Dobrý den,
před chvíli jsme nasadili ještě nějaké další změny.

Odstranili jsme chybu, která mohla způsobovat, že se nezobrazovala bublina s call ID. Poprosím jestli ti z vás, kteří s tím měli problémy, by mohli zkontrolovat, zda to probém odstranilo. Mně to při testech na Windows XP funguje správně.

Nebylo to tady ještě zmíněno, ale bubliny by se měly zobrazovat i u sloupců ODKUD a KAM. Konkrétně jde o situaci, kdy je zapnuté nahrazování čísel rychlými kontakty, tak po najetí na jméno by mělo být v bublině vidět číslo. A naopak v případě vypnutého nahrazování.

Filtr na zobrazení jen placených hovorů přidáme. Zároveň přidáme asi i možnost zvolit si směr chronologického řazení. Jen se musíme domluvit na způsobu, kam ty volby umístit.

Změny výpisu hovorů v uživatelském rozhraní se samozřejmě nijak nedotknou způsobu, jakým vracíme data přes API.

V případě velkého počtu hovorů, kdy se začíná používat stránkování, jsme přidali odkazy na další stránky i dolů pod tabulku.

Na rozpoznávání hovorů volaných přes rychlý kontakt ve tvaru sip:... ještě zapracujeme.

Co se týče lepšího zobrazování callbacku, tak to není zase tak snadné. Muselo by dojít ke změnám přímo v databázi a ve způsobu, jakým jsou hovory ukládány, aby se to dalo ve výpise snadno zobrazit. A to už by bylo asi celkem dost práce.
Odpovědět