Jak vytvořit telefonní paralelku

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
Odpovědět
ichthys

Jak vytvořit telefonní paralelku

Příspěvek od ichthys »

Měl bych možná takový trochu triviální dotaz. Vlastním VOIP bránu Linksys PAP2T, ke které mám připojené 2 analogové telefony (Line1 a Line2). Teď jsem si říkal, že by nebylo na škodu, abych měl na Line2 paralelně zapojené 2 telefony, které by současně vyzváněly na dvou místech. Myslíte, že by stačilo, kdybych si jednoduše koupil telefonní rozdvojku RJ11 za nějakých 15 Kč a linku takto rozdělil na dvě větve? Pokud by to bylo takto jednduše možné, tak bych se ještě chtěl zaptat, jestli by tyto dva paralelně zapojené analogové telefony mohly mezi sebou volat a případně co by proto bylo potřeba udělat. Moc děkuji za radu!
GeBu

Re: Jak vytvořit telefonní paralelku

Příspěvek od GeBu »

Ano je to takto možné, ale volat mezi nimi nejde.
mad68

Příspěvek od mad68 »

Každou linku nakonfiguruj s jedním číslem, udělej přesměrování a je to

Odesláno z HONGMI mobilně
alfi

Příspěvek od alfi »

mad68 píše:Každou linku nakonfiguruj s jedním číslem, udělej přesměrování a je to
to by si ale musel pořídit další bránu, protože už teď používá obě linky a rozdvojit se má jedna z nich..

ještě je varianta pořídit IP DECT (např. od gigasetu) a k němu několik sluchátek. ty potom můžou být jako paralelka pro veřejné číslo a přes interní linku volat i mezi sebou :-) ale pravda, náklady by byly 100x větší..
mad68

Příspěvek od mad68 »

Jo to jsem přehlédl, že už jede na obou linkach

Odesláno z HONGMI mobilně
v.kopp

Příspěvek od v.kopp »

ichthys píše:........ abych měl na Line2 paralelně zapojené 2 telefony, které by současně vyzváněly na dvou místech........
Já bych také doporučil bezdrátový telefon se dvěma sluchátky. To pak vyzvání na třech místech. Zvoní vlastní základna a také každé z obou sluchátek. Je otázka o kolik to vyjde dráže. Odpadne veškerá kabeláž.

Je dost podstatné pro jaký je to prostor. V případě kanceláře s pevnými procovními stoly v jediné místnosti vedení kabelem moc nevadí.

Ale v případě patrového rodinného domku je to už úplně jinde. Přidaná hodnota - komfort - je (v rámci dosahu stanice) větší, nez když použijete mobil. Například proto, že můžete použít pro zdarma vnitřní komunikaci mezi stanicemi (jako vysílačka), možno mluvit z obou sluchátek najednou (konferenční hovor), nouzově možno použít jako "chůvička", atd.

U nás dosah signálu pokryje celou budovu a zahradu, přestává chodit cca 80 metrů od základny.
Odpovědět