Dodatek ke smlouvě pro aktivaci roamingu a premium SMS

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.
Odpovědět
Hooonza

Re: Dodatek ke smlouvě pro aktivaci roamingu a premium SMS

Příspěvek od Hooonza »

Tydýt píše:Souhlasím ... Kde se to dá stáhnout ?
Taky na http://www.odorik.cz/w/cenik_doplnkovyc ... _-_roaming
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Je teda možné někde získat ten formulář pro právnickou osobu, abych ho vyplnil a pak osobně donesl na pobočku?
Hooonza

Příspěvek od Hooonza »

Já myslím, že už se to tady psalo, že stačí volnou formou doplnit jméno firmy, ičo a sídlo.
Volně tedy doplňuji, Odorik by takový papír měl přijmout (viz příloha) :)
Přílohy
ds.pdf
Dodatek ke smlouvě pro právnickou osobu
(449.74 KiB) Staženo 419 x
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Když to stačí, tak OK. Měl jsem ale spíš za to, že dodatky smlouvy by měl dělat poskytovatel služeb, a to komplet. Nakonec je to v jeho zájmu, ne? :)
ViR

Příspěvek od ViR »

Pitomec píše:Když to stačí, tak OK. Měl jsem ale spíš za to, že dodatky smlouvy by měl dělat poskytovatel služeb, a to komplet. Nakonec je to v jeho zájmu, ne? :)
Tak, pokud by reálně šlo přímo o součást smluvního ujednání, pak by to byl dvoustranný právní akt a v takovém případě je jedno, která ze stran smlouvu připraví. (Já se běžně setkávám s postupem, kdy jedna strana dá nějaký návrh a ten se pak nějakým procesem upraví do oboustranně přijatelné podoby.)

Nicméně, toto, je (dle obsahu) spíše "příloha" než "dodatek", kterou je jednostranně (účastníkem) žádáno o aktivaci nějaké služby. A další podstatnou součástí té přílohy je závazek, opět jednostranný, že žadatel - účastník uhradí své finanční závazky, které případně vzniknou v dokumentu popsaným způsobem a v důsledku využití požadované služby.

Samotná smlouva se pak "rozšíří" až konkludentním jednáním, kdy operátor/poskytovatel veřejně dostupné telefonní služby jednostranný závazek účastníka shledá důvěryhodným, akceptuje jej, a žádosti o rozšíření služeb vyhoví :-)

No a pokud se týká toho, čí to je zájem, já mám za to, že obou. Tedy jak operátora/poskytovatele služby, tak účastníka... Jeden má navíc ekonomický výnos ze služby a druhý užitnou hodnotu té služby.

Shrnuto - z kontextu ani z českého práva žádným způsobem nevyplývá, kdo by měl předložit jaký návrh či jaký "předchystaný" dokument. Je jen pouhým zvykem, že tak činí poskytovatel. A to pouze proto, že ve většině případů bývá "právně gramotnější", než účastník - fyzická osoba. U právnických osob to však často může být buď naopak, nebo "fifty fifty".
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Na zdejším trhu elektronických komunikací je prakticky ve 100% případů (teď už tedy díky Odoriku jenom 99,99% :D ) pravidlo, že veškeré náležitosti chystá operátor a účastník jenom akceptuje. Proto mě celkem překvapilo, že tady dokonce stačilo volnou formou něco sepsat, navíc u poměrně zásadní věci, jakým závazek úhrady nepochybně je. Ale to je čistě můj osobní pohled na věc, netřeba za tím nic hledat :-)
ViR

Příspěvek od ViR »

Pitomec píše:Na zdejším trhu elektronických komunikací je prakticky ve 100% případů (teď už tedy díky Odoriku jenom 99,99% :D ) pravidlo, že veškeré náležitosti chystá operátor a účastník jenom akceptuje.
A už jste někdy dělal s operátorem nějakou rámcovou smlouvu? BTW, když čas od času dělám nějakou smlouvu s operátorem pro naši kancelář, a ani to není rámcovka, docela často se dohadují odchylky a vyjednávají individuální podmínky...
Pitomec píše: Proto mě celkem překvapilo, že tady dokonce stačilo volnou formou něco sepsat, navíc u poměrně zásadní věci, jakým závazek úhrady nepochybně je. Ale to je čistě můj osobní pohled na věc, netřeba za tím nic hledat :-)
Samozřejmě :-). Tomu rozumím...
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

V tomto případě nejde o žádné rámcové smlouvy, ale o normální vztah běžného koncového uživatele s poskytovatelem služeb elektronických komunikací. A to sorry, ale v těchto případech se u prakticky všech operátorů nic nevyjednává, natož aby se uzavírala nějaká individuální smlouva. Prostě operátor navrhne, účastník podepíše a hotovo (nebo nepodepíše a pak se smluvní vztah neuzavře). Každý píšeme o něčem úplně jiném...
ViR

Příspěvek od ViR »

2 Pitomec: Já samozřejmě vnímám, že vy píšete o smlouvě s "retailem", na kterém v podstatě nemá operátor zájem (nebo se v rámci "marketingové taktiky" znuděný zaměstnanec operátora tváří, že nemá zájem), a pak to samozřejmě, je-li zákazník pasivní, probíhá tak, jak popisujete.

Ale říkám, že to tak nemusí být vždy, dokonce ani tehdy ne, když jsem jen "běžný" koncový zákazník, protože aktivitu vyjednat si slušné podmínky (samozřejmě v rámci možností a kompetencí obchoďáka operátora) mohu projevit vždy... Osobně jsem smlouvu tím stylem "ber nebo nech být" uzavřel naposled někdy na konci devadesátých let...
luky

Příspěvek od luky »

bylo by to v společnosti ideální, kdyby lidé nebyli ovce a prostě si řekli o změny v návrhu smluv - je to obchod.

A tady je ta genialita některých firem, které mají jasné, zřejmé a krátké smlouvy bez všemožných obechc****, takže zákazník nebude mít potřebu tam cokoliv měnit.
Odpovědět