Dodatek ke smlouvě pro aktivaci roamingu a premium SMS

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.
Odpovědět
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Dodatek ke smlouvě pro aktivaci roamingu a premium SMS

Příspěvek od xsouku04 »

Pitomec píše:Zítra se chystám zajít podepsat ten dodatek, takže jenom 2 dotazy: pro právnickou osobu je formulář na pobočce taky k dispozici? A jak je to s voláním na extra zpoplatněná čísla 900 xxx xxx?
Volání na čísla 90 vůbec nepodporujeme.

Podpisy s právnickými osobami bereme individuálně. Tedy bude to stačit do smlouvy dopsat. Pokud má daný účet u nás nějakou historii, nebude to problém.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Přesně 3 roky.

Ještě jsem zapomněl na tel. čísla SMS jízdenek (http://www.na-zavolanou.cz/), tam je to jak?
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Pitomec píše:Přesně 3 roky.

Ještě jsem zapomněl na tel. čísla SMS jízdenek (http://www.na-zavolanou.cz/), tam je to jak?
To jsou normální nomadická čísla, použitá ale zavádějícím způsobem. Samotné volání na ně nestojí nic a nebo jen běžnou taxu (kdyby vám to zdvihli - to ale oni nedělají - hlášky čtou místo zvonění). Jen je to jakýsi domluvený signál, že si přejete zakoupit SMS jízdenku, kterou si prostě strhnou z Vašeho kreditu jen na základě toho, že jste "prozvonil".
Ostatně stejný princip je i při SMS jízdence objednanou opravdu přes SMS zprávu. Samotným odesláním SMS jízdenky si jen objednáváte "SMS jízdenku" a platíte za to jako běžnou SMS na pevnou linku. (Tedy SMS jízdenka je ve skutečnosti dražší než cena uvedená v propagačních letáčcích - leda že byste ji objednali prozvoněním) A jen v případě, že to uděláte správně a máte aktivní službu "SMS jízdenky", pak vám ji prostě prodají a strhnou si, co uznají za vhodné. A informují vás o tom SMS zprávou.

Co by ale mohla být sranda: Někomu, kdo tohle občas využije, koupit 24 hodinovou jízdenku díky podvrženému CLIPu v době, kdy se mu to vůbec nehodí :) A nebo mu koupit těch SMS jízdenek rovnou 100.
Pravda je, že nakonec by to pravděpodobně poškozený z nich vysoudil, ale nic příjemného. Tedy pokud by byl mobilní operátor ochoten dodat podklady o tom, že dotyčný opravdu v tu dobu neprozváněl.

Nemají to zrovna domyšlené, leda že by při dvou prozvonění za sebou to brali jen jako jednu objednávku. Osobně si ale myslím, že na podobné potíže vůbec nemysleli.
Když pak budou mít nějaké technické potíže, je možné, že si nechtěně koupíte těch jízdenek hned několik - ne a ne se dovolat :) A žádný záhadný hacker, který by znal vaše mobilní číslo, a že jste se u nich zaregistroval, nebude potřeba.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Jasně, na tom webu čtu, že je to přes Premium SMS (tj. zavolám na dané nomadické číslo, pošlou mně SMS a já formou Premium SMS odpovím a mám jízdenku). Jenom mně šlo o to, jestli i toto bude fungovat (je tam totiž výhoda, že lze koupit i jízdenku za 20Kč na 20 minut, což přes tu klasickou Premium SMS nejde, a co může někdy stačit).
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Pitomec píše:Jasně, na tom webu čtu, že je to přes Premium SMS (tj. zavolám na dané nomadické číslo, pošlou mně SMS a já formou Premium SMS odpovím a mám jízdenku). Jenom mně šlo o to, jestli i toto bude fungovat (je tam totiž výhoda, že lze koupit i jízdenku za 20Kč na 20 minut, což přes tu klasickou Premium SMS nejde, a co může někdy stačit).
Odpovídat netřeba. Tedy přesněji jen pro "registraci". Pro samotný nákup už jen prozvoníte a SMSkou vám přijde "jízdenka". Žádnou SMS neposíláte, jen dostanete. Provozovatelé této služby jsou bohužel tak arogantní a nebo vychytralí, že ani nehodlají svým "zákazníkům" pořádně vysvětlit princip fungování.

Spíše předpokládám ale, že je to záměr. Velká část podobných služeb je totiž založena na tom, že volající moc dobře nechápe logiku účtování.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Tak sem si tam z mobilního čísla Odoriku zavolal, automat mně řekl že se můj požadavek zpracovává a nic se dál nedělo, žádná odpověď. Cena hovoru dle výpisu na webu nula, akorát mě překvapilo, že v kolonce "cena min" je uvedeno 2,59?! Nemá být na nomáda 1,49?
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Pitomec píše:Tak sem si tam z mobilního čísla Odoriku zavolal, automat mně řekl že se můj požadavek zpracovává a nic se dál nedělo, žádná odpověď. Cena hovoru dle výpisu na webu nula, akorát mě překvapilo, že v kolonce "cena min" je uvedeno 2,59?! Nemá být na nomáda 1,49?
A kdybyste měl aktivní premium SMS a předtím udělal registraci, tak vám za to prozvonění strhnou peníze.

Cena 2.59 je bohužel v pořádku. 1,49 je cena na mobilní a pevná čísla. Na jiná čísla platíme vyšší poplatek za originaci hovoru.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Měl jsem nějak zafixovaný, že cena na nomadický číslo je stejná jako cena na pevnou linku. Ale není to tak podstatný, stejně na nomáda prakticky nevolám, toto byla jenom zkouška.
odorikfanda

Příspěvek od odorikfanda »

Zdravim a hlasim mensi problem. Mame v rodine cislo a to se ted nachazi v roamingu v Italii. Prichozi i odchozi hovory probihaji bez problemu, ale zjistil jsem, ze nejdou odchozi smsky na VDF cislo v CR. Je mozne to nejak proverit, nebo je chyba na strane TM. Jedna se o starsi "nechytry" telefon Nokia.
ViR

Příspěvek od ViR »

odorikfanda píše:Zdravim a hlasim mensi problem. Mame v rodine cislo a to se ted nachazi v roamingu v Italii. Prichozi i odchozi hovory probihaji bez problemu, ale zjistil jsem, ze nejdou odchozi smsky na VDF cislo v CR. Je mozne to nejak proverit, nebo je chyba na strane TM. Jedna se o starsi "nechytry" telefon Nokia.
Čistě technická - je to číslo v síti Vodafone zadáváno včetně mezinárodní předvolby? Bez ní to totiž může být problém.
Odpovědět