Data - firewall

Potíže a možnosti při volání ze sim karet Odorik.cz
Odpovědět
scolopes

Data - firewall

Příspěvek od scolopes »

Dobrý den,

uvažuju o převodu čísla od současného operátora k Odorikovi. Potřeboval bych vědět, jestli jsou u datového připojení blokované nějaké (odchozí) porty. Pokud se nepletu, t-mobile některé porty blokoval nebo snad dokonce povoloval jenom připojení na 80, 443, 143, 993 a blokoval všechny ostatní?

Nutně potřebuji z mobilu používat např. ssh, takže bych nerad po převedení čísla zjistil, že je pro mě datový tarif nepoužitelný :)

Můžete mi prosím sdělit, jaká přesně pravidla ohledně dat u Odoriku jsou?

Děkuji.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Data - firewall

Příspěvek od xsouku04 »

Zdravím,
o tom, že by bylo něco záměrně blokováno nevím, a nikdy jsem o tom neslyšel.

Nyní jsem zkoušel si ze svého mobilu udělat hotspot.

V menu System settings -> Wireless and networks -> More -> Tetherng and portable hotspot
A zde jsem to zapnul a též klikem nastavil wifi heslo.

A přes ssh se připojím, i když pravda používám ještě navíc VPN.
scolopes

Příspěvek od scolopes »

xsouku04 píše:Zdravím,
o tom, že by bylo něco záměrně blokováno nevím a nikdy jsem o tom neslyšel.
Příklad blokování máte hned tady na fóru :) http://forum.odorik.cz/viewtopic.php?f= ... t=40#p5439

Bylo by fajn, kdyby se dalo nějak oficiálně zjistit, jaké všechny porty takhle T-Mobile blokuje...
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Příklad blokování máte hned tady na fóru :) http://forum.odorik.cz/viewtopic.php?f= ... t=40#p5439

Bylo by fajn, kdyby se dalo nějak oficiálně zjistit, jaké všechny porty takhle T-Mobile blokuje...
Zde se ale nemluví o simkartě Odorik.cz.

Také je třeba rozlišovat blokování po překročení FUP od běžného blokování jen tak.

Co bývá blokováno nejčastěji, jsou prostě různé wifi hotspoty zdarma.

Další kdo může chtít mít nekompromisně nastaven firewall jsou internetoví správcové větších firem.

V ČR mobilní operátoři VoIP nebo jiné věci systémově neblokují, leda snad "šedý provoz" po překročení FUP a to není nic tajného.
Pokud máte někdo nějaký důkaz o tom, že tomu tak není, prosím sem s tím.
scolopes

Příspěvek od scolopes »

xsouku04 píše: Zde se ale nemluví o simkartě Odorik.cz.
Byl to jen příklad, že občas operátory napadne něco blokovat, proto se ptám, jestli se náhodou nějaký takový nápad netýká i Odorik sim.

Budu teda doufat, že ne. Pokud by mohl nějaký uživatel Odorik sim potvrdit, že může normálně používat např. aplikaci https://play.google.com/store/apps/deta ... connectbot nebo jinou podobnou, bylo by to fajn.
Odpovědět