Hovor za paušál
Re: Hovor za paušál
Tak tento příspěvek opravdu pobavil, dobrý.
Tak jsem měl dnes další hovor od Vodafonu. Asi retenční oddělení, level 2. Když jsem jim posledně říkal, že balíček se 100 minutami a 100 SMS za asi 115 Kč (a k tomu bych měl data 500 MB za asi 115 Kč) nechci - protože těch 100 minut často nevyužiji a pak se mi těch 115 Kč měsíčně za něco, co nevyužiji, platit nechce - a navíc že mi vadí, že bych po provolání těchto volných minut měl platit přes 5 Kč za minutu - tak co myslíte, že udělají?
Nechají mě týden jakoby "vydusit" a zavolají znova, nejprve se jako zeptat, jestli ČVOP v pořádku dorazilo (jasně, nejen SMSkou, ale i e-mailem). Jak si děsně váží toho, že jsem s nimi od roku 2001. No a že by měli takový super tarif - 200 minut, 200 SMS, 250 MB dat - dokonce s účtováním po vteřinách - za asi 280 Kč. Volání po provolání volných minut opět asi přes 5 Kč... No neberte to, za ty prachy...
Tož nevím, mají mě za úplného debila? Jsem jim znovu říkal - chci paušál maximálně 20-30 Kč a volat za 1,5-2 Kč za minutu, volné minuty ať si nechají. Ale to asi neumí. Nebo to umí jen pro nějaké větší firmy a ne pro moje "jednomužné" IČ/IČO...
Nechají mě týden jakoby "vydusit" a zavolají znova, nejprve se jako zeptat, jestli ČVOP v pořádku dorazilo (jasně, nejen SMSkou, ale i e-mailem). Jak si děsně váží toho, že jsem s nimi od roku 2001. No a že by měli takový super tarif - 200 minut, 200 SMS, 250 MB dat - dokonce s účtováním po vteřinách - za asi 280 Kč. Volání po provolání volných minut opět asi přes 5 Kč... No neberte to, za ty prachy...
Tož nevím, mají mě za úplného debila? Jsem jim znovu říkal - chci paušál maximálně 20-30 Kč a volat za 1,5-2 Kč za minutu, volné minuty ať si nechají. Ale to asi neumí. Nebo to umí jen pro nějaké větší firmy a ne pro moje "jednomužné" IČ/IČO...
No, oni tohle nechtějí umět. U velkých firem/"rámcovek" jde o to, že mají dohodnuté nějaké minimální plnění a ceny na smlouvu (jednu fakturu) a nějaký počet SIMek. A je v určitém rozmezí celkem šuma fuk, jak je "v rámci rámcovky" rozložená konzumace služeb. Respektive, podle toho co je u té smlouvy dohodnuto jako možné (jen zaměstnanci či i rodinní příslušníci a pod.) tak operátor nastaví a nabídne parametry, protože ty skupiny mají většinou nějaké statisticky podložené chování...MaT píše:Tož nevím, mají mě za úplného debila? Jsem jim znovu říkal - chci paušál maximálně 20-30 Kč a volat za 1,5-2 Kč za minutu, volné minuty ať si nechají. Ale to asi neumí. Nebo to umí jen pro nějaké větší firmy a ne pro moje "jednomužné" IČ/IČO...
Např. podle struktury skupiny bude asi různé využívání VPN, takže např. je-li předpoklad jejího nízkého využití, operátor se ji snaží nanutit jako povinnou s voláním "zdarma" za nízký měsíční paušál, nad nímž se mávne rukou, a většinou na tom vydělá. Ale když obdobné podmínky nastavíte například nějakému spolku zájemců o levné telefonování ve skupině, či mini firmám, je téměř jisté, že ty výhody využijí "až na dřeň"...
Souhlasím, přesně kvůli průhlednému účtování jsem u Odorika.jirka píše:Balíčky jsou pro balíky, kdo má rád balíčky nechť zůstane u naší velké trojky (tam se baví vymýšlením "výhodných" balíčků) nevím co je na tom složité pochopit, že nejjednodušší a nejelegantnější je jedna sazba za minutu s férovým účtování po vteřinách - vidím že několikaletá reklamní masáž velké trojky zanechala na některých nesmazatelnou stopu
Určité zvýhodnění za vyšší provolanou částku už je - odpuštění poplatku za SIM.
Maximálně bych schvaloval jako další stupeň zvýhodnění snížit cenu za hovory (opět pokud za X dní nazpět bylo utraceno Y Kč), ale znamená to hýbat s ceníky... Ale aspoň by si uživatel nekupoval dopředu něco, co může / nemusí využít a příjde mi to férovější než balíčky.
To by možná stálo za zvážení i pro VOIP (pokud je na to prostor), třeba typu pokud za posledních 60 dní utraceno víc než 300 tak je minuta třeba o 10 hal. levnější (VOIP 0,49 mobil 1,39 ....). Ale ani tak si nestěžujiKukin píše:Maximálně bych schvaloval jako další stupeň zvýhodnění snížit cenu za hovory (opět pokud za X dní nazpět bylo utraceno Y Kč), ale znamená to hýbat s ceníky... Ale aspoň by si uživatel nekupoval dopředu něco, co může / nemusí využít a příjde mi to férovější než balíčky.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
A nebo to udělat formou vrácení části kreditu. Tedy např. pokud někdo za minulý měsíc provolal více např. 253 minut - utratil 149,26 Kč na mobilní telefony, dostane bonus 25.3 Kč kreditu zpět, tedy měl by minutu za ne za 0,59 Kč/min ale 0,49 Kč/min.Georgius píše:To by možná stálo za zvážení i pro VOIP (pokud je na to prostor), třeba typu pokud za posledních 60 dní utraceno víc než 300 tak je minuta třeba o 10 hal. levnější (VOIP 0,49 mobil 1,39 ....). Ale ani tak si nestěžujiKukin píše:Maximálně bych schvaloval jako další stupeň zvýhodnění snížit cenu za hovory (opět pokud za X dní nazpět bylo utraceno Y Kč), ale znamená to hýbat s ceníky... Ale aspoň by si uživatel nekupoval dopředu něco, co může / nemusí využít a příjde mi to férovější než balíčky.
Výsledek by tedy byl, že bychom mohli lépe konkurovat různým balíčkům a "neomezeným voláním", ale přitom by vše zůstalo jednoduché a bez paušálních poplatků. O tom lze uvažovat.
V létě by měl klesnout propojovací poplatek do pevných sítí, tedy umožní to nějaké další snížení ceny i když ne o tolik, o kolik se sníží poplatek. Chce to ale dobře promyslet. Nemá moc smysl rozpoutávat cenovou válku.
Vraceni kreditu mi neprijde tak dobre jako snizeni ceny po provolani nejake castky, protoze vytvari situace, kdy musim treba jeste provolat 5 KC abych vydelal 20KC na vraceni kreditu. Snizeni ceny znamena, ze volam a nic neresim, kdyz volam vic, stoji casem minuta mene.
Uz ted je po provolani 100KC odpusteni denniho poplatku.
Kdyby bylo po provolani treba 200KC za poslednich 30 dni snizeni ceny o 10hal/min bylo by to podle mne nejjednodussi.
Uz ted je po provolani 100KC odpusteni denniho poplatku.
Kdyby bylo po provolani treba 200KC za poslednich 30 dni snizeni ceny o 10hal/min bylo by to podle mne nejjednodussi.
Možná jednodušší na pochopení pro uživatele, ale zase se asi musí brát v potaz, jak jednoduše to půjde implementovat v systému... Já bych třeba jako jednodušší (a méně náročné na zdroje) viděl to, že když se třeba jednou za 24 hodin pustí skript/dotaz, který se u všech uživatelů podívá, jestli v posledních 30 dnů neutratili víc než nějakou částku - a pokud ano, tak jim připíše těch třeba 25 Kč (jednorázově). Aby se třeba před každým hovorem zjišťovalo, jestli za posledních 30 dnů byla provolaná nějaká částka a podle toho se nastavila sazba pro daný hovor, to už by asi bylo trochu náročnější. Nebo by u každého uživatele musela být uložena hodnota, za kolik aktuálně volá. A třeba jednou za 24 hodin by se tahle hodnota aktualizovala (také na základě nějakého dotazu, který by to vyhodnotil - ale hlavně, aby se nemusel pouštět pořád)...
Ale nevím, třeba zatím Odorik nemá tolik zákazníků a databáze i odpovědi na takovéhle dotazy vrací rychle jak blesk... Já jsem jenom tak nějak zvyklý raději počet dotazů do databáze minimalizovat...
Ale nevím, třeba zatím Odorik nemá tolik zákazníků a databáze i odpovědi na takovéhle dotazy vrací rychle jak blesk... Já jsem jenom tak nějak zvyklý raději počet dotazů do databáze minimalizovat...
Misto promenlive klesajici ceny bych se take radeji priklanel k jednorazovemu pricteni kreditu, klidne i casteji nez 1x za mesic.
Krome vyse zminovanych nevyhod je totiz i ve vypisu hovoru sloupec "cena za minutu", ktery by tim padem byl pak u kazdeho hovoru jiny a byl by to totalni zmatek.
Krome vyse zminovanych nevyhod je totiz i ve vypisu hovoru sloupec "cena za minutu", ktery by tim padem byl pak u kazdeho hovoru jiny a byl by to totalni zmatek.
xsouku04:
Ano, to je velice dobrý nápad. Nebudete muset složitě zasahovat do systému a hýbat s ceníky, ale jednoduše navýšíte kredit o stanovený bonus, čímž se ve výsledku stane volání levnější.
Uživatel nebude muset hlídat časovou platnost a stav balíčků, zkrátka se nebude muset o nic starat a přesto bude platebně zvýhodněn.
Zedna: naprosto souhlasím
Ano, to je velice dobrý nápad. Nebudete muset složitě zasahovat do systému a hýbat s ceníky, ale jednoduše navýšíte kredit o stanovený bonus, čímž se ve výsledku stane volání levnější.
Uživatel nebude muset hlídat časovou platnost a stav balíčků, zkrátka se nebude muset o nic starat a přesto bude platebně zvýhodněn.
Zedna: naprosto souhlasím