Kdyz zavolam na aktivacni linku 800 100 074, plechova huba mi ohlasi, ze nemuzu volat z mobilu, ackoliv volam z voipu a mam clip normalne pevny. Je to chyba u microsoftu, ze maj povolene jen rozsahy o2, nebo je neco spatne u vas? Diky.
Tohle je s vysokou pravděpodobností na straně volaného... Jaký máte u té linky co z ní voláte CLIP? Některé osmistovky blokují volání z mobilů, neb je to pro příjemce hovoru znatelně nákladnější než z pevné.
A je otázkou ústředny a toho kdo to nastavuje, zda to řeší "blacklistem" (zakáže mobily, tedy 60x a 7xx), nebo "whitelistem" (povolí pevné, tedy 2xx až 5xx). Na nomadická čísla a čísla neveřejných sítí přitom často nikdo nemyslí....
ViR píše:Tohle je s vysokou pravděpodobností na straně volaného... Jaký máte u té linky co z ní voláte CLIP? Některé osmistovky blokují volání z mobilů, neb je to pro příjemce hovoru znatelně nákladnější než z pevné.
A je otázkou ústředny a toho kdo to nastavuje, zda to řeší "blacklistem" (zakáže mobily, tedy 60x a 7xx), nebo "whitelistem" (povolí pevné, tedy 2xx až 5xx). Na nomadická čísla a čísla neveřejných sítí přitom často nikdo nemyslí....
Ale Microsoft má navíc tu specialitu, že neblokuje jen hovory z mobilů, ale i některých pevných a nomadických čísel.
Mají to prostě špatně udělané. A ozve se hláška o tom, že je třeba volat z pevné linky.
Blokuje i nomadická čísla od 802.cz . A jelikož Microsoft není normální firma, kam by stačilo zavolat na nahlásit problém, asi nezbývá než volat pevné číslo a ne osmistovku.
Tak jsem tam zkoušel volat z nomadického čísla od 802.cz začínajících 91080 a stále to nefunguje.
Možná ale už fungují všechna geografická čísla. Moje funguje.