Jsem dost velky pisalek a rozsah 765 znaku mi tak nejak nestaci.Nedalo by se to rozsirit?
Totiz,adresati nemaji e-mail,takze jinak jim psat nemohu.
Delka SMS
Re: Delka SMS
Bohužel. Jsme limitováni tím, co nám umožní rozhraní třetích stran, která pro odesílání SMS používáme.
Ono je to dané technickými normami, kolik SMS lze celkem spojit do jedné... Co to nahradit MMS? Asi by to vyšlo u té dlouhé i levněji.Largon píše:Bohužel. Jsme limitováni tím, co nám umožní rozhraní třetích stran, která pro odesílání SMS používáme.
S MMS taky ne,nektere mobily je maji,tedy text,jeste kratsi,napr.Halo7 seniorsky ma 612 znaku pro SMS i MMS,Aqmsung SGH E250 ma 1 000 znaku pro MMS ale SMS mohu napsat 12 naraz.ViR píše:Ono je to dané technickými normami, kolik SMS lze celkem spojit do jedné... Co to nahradit MMS? Asi by to vyšlo u té dlouhé i levněji.Largon píše:Bohužel. Jsme limitováni tím, co nám umožní rozhraní třetích stran, která pro odesílání SMS používáme.
Ale to zas az tak nevadi,vyjedu prvnich 765 znaku,odeslu a budu psat dal.
Zdravím, jak je to s délkou sms při odesílání z webového rozhraní? Napsal jsem 319 znaků a počítadlo mi hlásí 3 sms. Tak jsem zkoušel umazávat a až na 306 znaků skočilo počítadlo na 2 sms. Říkám si - asi chyba počítadla a odeslal jsem těch 319. Ale ve výpisu jsou zaúčtovány 3 sms (89746319, 89746320, 89746322), takže při spojování sms není jejich délka 160 zn , ale jen 153 znaků?
-
Kukin: v případě dlouhé sms se pár prvních znaků používá jako hlavička s informacemi o tom, že se jedná o dlouhou sms. Takže o tyhle znaky se to zkrátí..
Ano, vícenásobná SMS při sedmibitovém kódování je složená ze 153 znaků dlouhých fragmentů/jednotlivých SMS. Zbytek je tzv. UDH (User Data Header), tedy hlavička, která obsahuje informaci, kolik dílčích SMS (normativně max 255, v praxi dle mobilu zpravidla 6 - 8) se má spojit do jedné a v jakém pořadí.Kukin píše: .....takže při spojování sms není jejich délka 160 zn , ale jen 153 znaků?
Díky za odpovědi, hned jsem zas o něco chytřejší