Ze SIM karet Odorik se dá dovolat na SIP URI čísla

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
Odpovědět
helmut.niederman

Ze SIM karet Odorik se dá dovolat na SIP URI čísla

Příspěvek od helmut.niederman »

Dneska odpoledne jsem cosi zkoušel v rámci callbacku ze SIM kartou Odorik a náhodně jsem pak přišel na to, že se dá takto dovolat ze SIM karty Odorik i na SIP uri čísla. Ale podmínkou je, že je musíte mít v rychlých kontaktech. Experimentoval jsem jsem následovně. Místo telefonní čísla 603 603 603 jsem zkoušel volat následovně 6*03603603 a co se nestalo. Jelikož pod číslovkou 6 v rychlých kontaktech mám SIP uri adresu sip:music@iptel.org dovolal jsem se tedy na SIP uri adresu, ve výpisu hovorů mám pak správně uveden odchozí hovor na URI číslo ale bohužel platí se tam poplatek 2,- Kč/min. Ale funguje to. Bohužel od čísla 10 už to pak nemaká protože když jsem zkoušel volat číslo 11*88 tak systém to bral, že volám operátorské a asistenční služby a díky nízkému kreditu mne to nespojilo.
Nebo jsem třeba zkoušel volat toto číslo 90*9 a pod číslem 90 mám uloženo telefonní číslo Radia Poder v USA. A ve výpisu hovoru to ukazuje, že jsem volal na číslo +420900. Když jsem zkoušel vytočit číslo 90*9909090 ze SIM karty Odorik, opět stejná hláška, tedy nejdřív to přečte počet minut a pak hláska " hovor se nepodařilo spojit " a ve výpise hovoru bylo uvedeno, že jsem se pokoušel volat na číslo +420909909090.

Takže momentálně to funguje pouze u zkrácených čísel v kontaktu od 1 do 9. Když pak voláte třeba číslo 8*00123456 systém to nebere, že voláte 800 123 456 ale spojí vás na to číslo které máte uloženo v rychlých kontaktech pod volbou 8 Jinými slovy, od čísla 10 do čísla 99 už to pak koliduje s telefonními čísly dle číslovacího plánu a systém se pak snaží spojit normálně, například když jsem chtěl volat 12*0 tak to bralo že chci volat na číslo +420120 tedy zkrácená čísla 12xxx a to se platí 5,20 Kč/min. Takže pokud nechcete vytáčet dlouhé číslo a máte je uloženo v rychlých kontaktech od čísla 1 do čísla 9 stačí jen zadat číslo rychlého kontaktu a pak hvězdičku a jakékoliv jednomístné číslo například 9*9

No snad, jsem neobjevil Ameriku :D
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Ze SIM karet Odorik se dá dovolat na SIP URI čísla

Příspěvek od xsouku04 »

Je to tak zbytečně drahé, lepší je na tyto speciální destinace volat pomocí zpětného volání.
Odpovědět