nefunkční přehled nákladů, halt, reboot

Poradna při řešení nejrůznějších problémů spojených s provozem virtuálních serverů.
Zamčeno
Malv

nefunkční přehled nákladů, halt, reboot

Příspěvek od Malv »

Zdravím,
chtěl bych oznámit že mě už pár dní nefunguje správně "přehled nákladů". Zobrazí se celkové náklady za celý den, pokud chci ale zobrazit jednotlivé 5ti minutové intervaly a jednotlivý podíl hdd/cpu/ram apod tak už se mi nic nezobrazí. Jedná se o VPS ID: 150 ale pravděpodobně tendle problém bude mít více serverů.

Další věc je nefunkčnost příkazů halt a reboot. Zadáním halt se server sice vypne, ale v administraci zůstane ve stavu "mounted" - což by předpokládám nemělo. To samé při reboot, pokud chci server restartnout at už cronem nebo jednoduše prostě přes SSH - bez přihlášení do administrace - tak při zadání reboot se stane to samé jako s halt - server se sice vypne, ale zůstane v stavu "mounted" a znova nenabootuje. Je to sice maličkost ale potěšilo by správné nakonfigurování.

Malvex

edit: tak mě napadá, nešlo by např. nějak využít SWAP ? Dalo by se tím ušetřit na obou stranách, že by se nepotřebná alokovaná RAM házela do swapu -> menší cena + vám uvolníme RAM, nešlo by to nějak? Viz minecraft servery kde si servery dokážou alokovat klidně i 1GB ram s 0 "populací" - tím by se dalo značně ušetřit:)
4smart.cz
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: nefunkční přehled nákladů, halt, reboot

Příspěvek od 4smart.cz »

Dobrý den.

Díky za report problémů.
Potřebné opravy jsem provedl.

Pokud jde o využití SWAPu, tak to je plně v kompetenci jádra operačního systému.
Vaše myšlenka je sice zajímavá, ale bohužel by přinesla víc problémů než užitku.
Případné odswapování a tedy přílišná práce s diskem by dost výrazně zhoršila odezvu virtuálních serverů.
Současný stav je takový, že swap je využit jen v řádech jednotek MB.

J.M.
Zamčeno