Dobrý den,
v 16:15 mi přišla SMS, že mám zmeškaný hovor v 15:52.
V té době jsem možná telefonoval, ale nevím o tom, že bych byl na příchozí další hovor upozorněn.
Také by mě zajímalo, proč sms nepřišla ihned.
díky
upozornění na hovor a zmeškaný hovor
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: upozornění na hovor a zmeškaný hovor
A nemáte dvojsimkový telefon? Ten pokud je jedna simka obsazená, druhá je "odhlášená".
Mimo signál jste být nemohl?
Mimo signál jste být nemohl?
mimo signál jsem určitě nebyl.xsouku04 píše:A nemáte dvojsimkový telefon? Ten pokud je jedna simka obsazená, druhá je "odhlášená".
Mimo signál jste být nemohl ?
Je to dualsim telefon, teď jsem to zkusil a opravdu je to tak, že při volání z jedné simky se druhá tváří pro příchozí hovory jako "volaný účastník není dostupný".
Nedá se to změnit, aby se tvařil jako obsazený? Nebo nějaké jiné šikovné řešení?
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Ono dokonce může stačit, když z té druhé simkarty zrovna datujete. Je to vlastnost všech běžných dualsim telefonů.mdvo píše:mimo signál jsem určitě nebyl.xsouku04 píše:A nemáte dvojsimkový telefon? Ten pokud je jedna simka obsazená, druhá je "odhlášená".
Mimo signál jste být nemohl ?
Je to dualsim telefon, teď jsem to zkusil a opravdu je to tak, že při volání z jedné simky se druhá tváří pro příchozí hovory jako "volaný účastník není dostupný".
Nedá se to změnit, aby se tvařil jako obsazený? Nebo nějaké jiné šikovné řešení?
Registrovat se dovede sice ke dvěma sítím, ale když má jedna simkarta nějakou aktivitu, tu druhou v onu dobu vůbec nemůže obsluhovat.
Mohlo by to jít částečně vyřešit přesměrování v době nedostupnosti. Takže by začala zvonit druhá, která má vlastně obsazeno. Mohl by se vám ale občas nějaký příchozí hovor takto prodražit.
http://care.vodafone.cz/app/answers/det ... c/s/osobni
Jak to řešit? Nastavením? Nebo pomocí přesměrování?
Po zkoušení, zda jsem skutečně během hovoru na první SIM kartě nedostupný na druhé SIM kartě, jsem už potom nevolal ani z jedné SIM karty a SMS o zmeškaném hovoru přišla až o dvě hodiny později.
Pokud vím, taková SMS by měla přijít v řádu max desítek sekund, přihlášení odhlášené SIM se v HLR smí objevit tuším snad do max dvou minut. Proč to trvá dvě hodiny?
Pokud vím, taková SMS by měla přijít v řádu max desítek sekund, přihlášení odhlášené SIM se v HLR smí objevit tuším snad do max dvou minut. Proč to trvá dvě hodiny?
HLR a SMS centrum jsou dvě rozdílné věci. Vynikne to zejména u SMS odeslané z jiné sítě než je ta, k níž není aktuálně SIMka přihlášena. Ale dvě hodiny opravdu nejsou úplně normální. Mně to při testech zasílání SMS z Vodafone na nedostupnou odoričí SIM (z důvodu hovoru na druhé sim v Xperii) chodilo max. do sedmi minut po ukončení volání. Ale tak nějak si vybavuju, že u SMS uložené v centru u operátora se pokusy o doručení postupně prodlužují. Takže např. po zapnutí několik dnů vypnutého mobilu dorazila uložená SMS až třeba za 3/4 hodiny.mdvo píše:......přihlášení odhlášené SIM se v HLR smí objevit tuším snad do max dvou minut. Proč to trvá dvě hodiny?
ViR píše:HLR a SMS centrum jsou dvě rozdílné věci. Vynikne to zejména u SMS odeslané z jiné sítě než je ta, k níž není aktuálně SIMka přihlášena. Ale dvě hodiny opravdu nejsou úplně normální. Mně to při testech zasílání SMS z Vodafone na nedostupnou odoričí SIM (z důvodu hovoru na druhé sim v Xperii) chodilo max. do sedmi minut po ukončení volání. Ale tak nějak si vybavuju, že u SMS uložené v centru u operátora se pokusy o doručení postupně prodlužují. Takže např. po zapnutí několik dnů vypnutého mobilu dorazila uložená SMS až třeba za 3/4 hodiny.mdvo píše:......přihlášení odhlášené SIM se v HLR smí objevit tuším snad do max dvou minut. Proč to trvá dvě hodiny?
To není můj případ. obě SIM karty jsou online a jde o nedostupnost jedné, když zrovna druhá telefonuje.
Teď jsem to zkusil a SMS přišla hned, problém bude zřejmě při delší nedostupnosti jedné SIM v důsledku dlouhého hovoru nebo několika navazujících hovorů na druhé SIM.