Roaming, výpis hovorů, upozorňování na ceny

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
Odpovědět
MaT

Roaming, výpis hovorů, upozorňování na ceny

Příspěvek od MaT »

Měl bych dvě připomínky či dotazy k roamingu. Jsem zrovna ve Francii - a všiml jsem si, že SMSka upozorňující na to, že jsem v roamingu - včetně cen a čísla na infolinku Odoriku - mi přišla celkem 3x. U Vodafonu si s tím většinou v rámci jedné země vystačili jen jednou. Není to nějaká chybka? Nebo to chodí pro každého místního operátora zvlášť? Ale pokud mají všichni 3 stejné ceny, tak bych se přimlouval za to, aby SMS přišla jen jedna...

No a další věc - z roamingu jsem dnes i telefonoval - a chtěl jsem se do výpisu hovorů podívat, kolik mě to stálo - no a hovor tam vůbec není. Objeví se tam s nějakým zpožděním? Ale už je to víc než půl dne...
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Roaming, výpis hovorů, upozorňování na ceny

Příspěvek od xsouku04 »

MaT píše:Měl bych dvě připomínky či dotazy k roamingu. Jsem zrovna ve Francii - a všiml jsem si, že SMSka upozorňující na to, že jsem v roamingu - včetně cen a čísla na infolinku Odoriku - mi přišla celkem 3x. U Vodafonu si s tím většinou v rámci jedné země vystačili jen jednou. Není to nějaká chybka? Nebo to chodí pro každého místního operátora zvlášť? Ale pokud mají všichni 3 stejné ceny, tak bych se přimlouval za to, aby SMS přišla jen jedna...

No a další věc - z roamingu jsem dnes i telefonoval - a chtěl jsem se do výpisu hovorů podívat, kolik mě to stálo - no a hovor tam vůbec není. Objeví se tam s nějakým zpožděním? Ale už je to víc než půl dne...
Odchozí hovory (vlastně ani příchozí) nejdou vůbec přes ústřednu Odorik a tedy se objevují s cca 3/4 hodinovým zpožděním, kdy dojde též ke stržení kreditu.
Že to v roamingu posílá více sms než je rozumné, víme. Dokonce za každou musíme platit. Je to zjevně věc společná pro všechny virtuály pod GTS. Myslím, že říkali něco v tom smyslu, že to omezí jen na případ, kdy by se změnila cena (tedy ani není zapotřebí to posílat do každé navštívené země znovu, když je v celé EU stejná cena), nebo max jednou za X dní. Ale kdy přesně to bude, netuším.
MaT

Re: Roaming, výpis hovorů, upozorňování na ceny

Příspěvek od MaT »

No jo, ale tohle ani zdaleka nebylo 3/4 hodiny. Hovor proběhl někdy v 11 dopoledne a na výpis jsem se díval večer a hovor tam pořád nebyl. Tím nechci nic vyčítat Odoriku - ale spíš abyste to věděli a budete-li zase někdy jednat s GTS nebo T-Mobilem, tak to použijte jako argument. Jako že nejen že je trapné, že Vám tyto informace nejsou schopní předávat v reálném čase a je trapné, že taková data předávají až z 45minutovým zpožděním - ale že nejsou schopní dodržet ani toto.

Jinak co se týče těch SMS - nakonec byly 4. Tak nevím, jestli ve Francii mají 4 operátory, či proč. Byl jsem tam 3 dny - 2 přišly myslím první den, další druhý a poslední právě 3. den. Že takové SMS účtují ještě Vám, to považuji také za absurditu. Účtovat něco, o co nikdo nestojí (ani koncový zákazník, ani Vy) mi přijde nehorázné. Nedalo by se na to postěžovat také někde u ČTÚ?

Nevím jak je to u zákazníků T-Mobilu (přímých) - u Vodafonu to bylo tak, že v rámci jedné země jedna SMS. Je fakt, že když pak člověk projížděl třeba Pobaltím a ta cena byla ve všech zemích stejná, tak stav, kdy by byla jen jedna SMSka při prvním roamingu (a pak třeba až kdyby se člověk dostal mimo EU) by byl mnohem lepší...
Odpovědět