FAXovani do Nemecka

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
Odpovědět
fany128

FAXovani do Nemecka

Příspěvek od fany128 »

Dobry den,

mam od Vas koupenou VoIP branu Grandstream a byla i od Vas nastavena. Touto branou se bezne FAXovalo a pry i do Nemecka.
Bohuzel nejaky expert ji vyresetoval do vychoziho nastaveni. Podle navodu na Vasich strankach jsem ji znovu nastavil. FAX po CR chodil, ale FAX do Nemecka uz neprosel.

Ted nevim, jestli problem je nekde mezi Odorik<->CR<->DE a nebo jestli jsem neco prehledl v nastaveni.

ID neuspesnych FAXu do DE 1.cislo: 100425144, 100425000
ID neuspesnych FAXu do DE 2.cislo: 100426224, 100426343
ID nespis uspesneho FAXu do CR: 100424659
Zkousel jsem jeste FAX na cislo, na kterem je nastaveno "Email pro hlasové zprávy nebo faxy" na nej FAX bezne dosel, jen to ted ve vypisu hovoru nemohu najit, takze nemam ID.

Pokud je chyba na me strane, jsem ochotny i poslat branu postou (nebo jinak dorucit) k Vam na znovu nastaveni, samozrejme za penize ;)

EDIT:
zkousel jsem vychozi port i 6688, zkousel jsem T.38 i pass-through, ALAW/ULAW.

Dekuji za pomoc ci radu.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: FAXovani do Nemecka

Příspěvek od xsouku04 »

Pro nezdařené hovory byl použit kodek G729. A to v některých případech jak mezi námi a vašim Grandstreamem tak mezi námi a našim zahraničním dodavatelem.

Aby nebyl použit komprimovaný kodek nikde po cestě je třeba nastavit linku jako faxovou.

Viz obrázek.

Obrázek

Nyní vidím, že to tak nastaveno máte. Nicméně hovory na této lince přes náš faxovací server, který má za tím účelem povoleny jen kodeky ALAW a T.38, neprocházely.

Byla volba "číslo používat jen pro fax" nastavena v době, kdy jste se faxy pokoušeli odesílat?
Z logů totiž vidím, že tato volba nebyla uplatněna. Tedy pokud byla v té době nastavena, jedná se o problém u nás.

Obrázek jsem přidal i do našeho návodu na faxování:
http://www.odorik.cz/w/faxy_a_faxovani
fany128

Příspěvek od fany128 »

Take jsem koukal, ze ve vypisu hovoru je u vsech FAXu do nemecka pouzit G729, jen u toho do CR byl pouzit PCMA. Ale ja mel nastaveno "číslo používat jen pro fax", ja jsem si totiz do ted myslel, ze bez teto volby nelze zasilat FAX na mail.
Pravda je, ze nemohu s jistotou rict, co presne bylo nastaveno u ID co jsem Vam poslal, zkousel jsem pak kde co, ale 100% mohu rict, ze v ten den u nekterych FAXu do nemecka bylo nastaveno jak "cislo jako fax" a i v Grandsreamu T.38, ale ve vypisu je v ten den u vsech do Nemecka G729 a to je zvlasni.

Ted je otazka jestli ten codec z nejakeho duvodu nemeni sam Grandstream, pokud to teda pri volbe "cislo pouzivat jen pro fax" muze uzivatelske zarizeni pouzit neco jineho, ale proc by to menil jen u nemeckych cisel.

Pro jistotu to mohu vyzkouset vse jeste jednou, kde pak mohu potvrdit 100% co kde bylo pri jakem hovoru nastaveno.
Kdyz by jste to nahodou chtel zkusit sam, klidne to muzete zkusit z nasi linky na nemecke cislo z hovoru ID:100425337

Dekuji.
fany128

Příspěvek od fany128 »

Dobry den,

ted jsem to zkousel znovu. Nastaveni na odorik.cz jsem nemenil, v paralelnim vyzvaneni je opravdu zvoleno "Používat číslo jen pro fax" jako aktivni.
Do DE, ID: 100783246, v Grandstreamu nastano: "Preferred Vocoder" choice1-6 PCMA; Fax Mode: T.38
Do DE: ID: 100784401, v Grandstreamu nastano: "Preferred Vocoder" choice1-6 PCMA; Fax Mode: Pass-Through
Do CR: ID: 100784893, v Grandstreamu nastano: "Preferred Vocoder" choice1-6 PCMA; Fax Mode: T.38

Do DE je ve vypisu hovoru jako codec: PCMA,G729
Do CR je ve vypisu hovoru jako codec: PCMA
Zvlastni je ze i do CR je ve vypisu PCMA i kdyz by Grandsream mel pouzit T.38

Do DE FAX neprosel, do CR FAX nejspis prosel.

Chyba je u Vas, pripadne nekde mezi Odorik<->DE, nebo nekde u nas?
Dekuji za provereni.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Děkuji, tedy aby i mezi námi a německým operátor byl použit kodek ALAW nebo T.38, by měl zajistit právě ten faxový server u nás, který ale chybně nebyl použit. Dám vědět kolegovi, aby to opravil.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Už by to mělo být opraveno.
khushfehmi045

Příspěvek od khushfehmi045 »

Pravda je, ze nemohu s jistotou rict, co presne bylo nastaveno u ID co jsem Vam poslal, zkousel jsem pak kde co, ale 100% mohu rict, ze v ten den u nekterych FAXu do nemecka bylo nastaveno jak "cislo jako fax" a i v Grandsreamu T.38, ale ve vypisu je v ten den u vsech do Nemecka G729 a to je zvlasni.

Ted je otazka jestli ten codec z nejakeho duvodu nemeni sam Grandstream, pokud to teda pri volbe "cislo pouzivat jen pro fax" muze uzivatelske zarizeni pouzit neco jineho, ale proc by to menil jen u nemeckych cisel.???
You can easily check out our best quality 640-916 exam questions exam dumps prepare you well for the real Testking You can also get success in real exam of tabor with the quality Pittsburg State University questions and ccie voice Tabor College answers.
fany128

Příspěvek od fany128 »

khushfehmi045 píše:Pravda je, ze nemohu s jistotou rict, co presne bylo nastaveno u ID co jsem Vam poslal, zkousel jsem pak kde co, ale 100% mohu rict, ze v ten den u nekterych FAXu do nemecka bylo nastaveno jak "cislo jako fax" a i v Grandsreamu T.38, ale ve vypisu je v ten den u vsech do Nemecka G729 a to je zvlasni.

Ted je otazka jestli ten codec z nejakeho duvodu nemeni sam Grandstream, pokud to teda pri volbe "cislo pouzivat jen pro fax" muze uzivatelske zarizeni pouzit neco jineho, ale proc by to menil jen u nemeckych cisel.???
Vylovil jste text, ktery jsem psal nekde v pulce reseni tohoto problemu a nakopiroval jste ho sem.

Nevim co jste tim chtel rici, ale problem s FAXem je uz vyreseny, jen si musite u cisla nastavit, ze je FAXove.

Ze je to uz funkci jsem sem mohl napsat driv, ale uz jsem to osobne nezkousel, a podle toho, ze ve vypisu jsou uz FAXove hovory do DE se spravnym codecem a take, ze ti co to pouzivaji nervou, usuzuji, ze oprava se podarila.

Timto bych chtel i podekovat panu Soukupovi za vcasne a rychle vyreseni.
Odpovědět