Příchozí hovory od jiného operátora

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
Odpovědět
alesny

Příchozí hovory od jiného operátora

Příspěvek od alesny »

Dobrý den,

mám nastavené směrování příchozích hovorů z čísla od jiného SIP operátora a na odchozí volání pro vybraná čísla přes tohoto operátora používám rychlé kontakty (sipa:...) a funguje to bezvadně. Problém je, že u příchozího hovoru se zobrazí celé telefonní číslo, takže pokud dám "zavolat zpět", tak se nepoužije rychlý kontakt a odchozí hovor nejde přes daného SIP operátora. Napadá vás, jak toto vyřešit?
Hledal jsem nějakou možnost, jak u příchozích hovorů překládat telefonní číslo na číslo v rychlých kontaktech (pokud tam je), ale nic jsem nenašel.
Ještě mě napadá jiné řešení - umožnit v rychlých kontaktech zadat plné telefonní číslo.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Příchozí hovory od jiného operátora

Příspěvek od xsouku04 »

Bohužel zatím to řešení nemá. Zpět je třeba volat přes rychlé kontakty.
Jaký máte telefon? Možná by šlo udělat nahrazení celého čísla za rychlý kontakt v dialplánu. Tedy plně automaticky a nastavovalo by se to v telefonu/adaptéru.
jan.hradil

Příspěvek od jan.hradil »

Mohl byste zkusit překládat ty veřejná čísla pomocí dial plánu přímo v telefonu na kontakty rychlé volby.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

jan.hradil píše:Mohl byste zkusit překládat ty veřejná čísla pomocí dial plánu přímo v telefonu na kontakty rychlé volby.
Přesně tak. To je fakt nejlepší řešení. Tedy pokud to telefon podporuje. Dá se tím pak docílit i to, že SIPA mohou požívat i lidé, kteří to vůbec netuší.
alesny

Příspěvek od alesny »

Grandstream HT701. Našel jsem tam konfiguraci pro dial plan, ale nejsem si jistý, zda ji rozumím správně. Také mě napadá, že by ten dial plan pro rychlé volby mohl nastavovat už gs.odorik.cz, když používám provisioning.
Nicméně, ideální by mě přišlo to mít na serveru, rychlé volby a tím volání přes jiného operátora mě teď funguje z libovolné linky, kterou u Odoriku mám.
Díky za pomoc.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Podle návodu zde http://www.grandstream.com/products/ht_ ... nglish.pdf
strana 40 by mělo jít použit tohle

<211211211=21> Tedy celé číslo 211211211 bude nahrazeno rychlým kontaktem 21.

Tedy celý dialplan by pak místo

Kód: Vybrat vše

{ 00x+ | *x+ | 1x+ | [2-9]xxxxxxxx | x+ | xx.*x.}
Vypdal takto

{ 00x+ | *x+ | 1x+ |[2-9]xxxxxxxx |<211211211=21>x+ | xx.*x.}
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

alesny píše:Grandstream HT701. Našel jsem tam konfiguraci pro dial plan, ale nejsem si jistý, zda ji rozumím správně. Také mě napadá, že by ten dial plan pro rychlé volby mohl nastavovat už gs.odorik.cz, když používám provisioning.
Nicméně, ideální by mě přišlo to mít na serveru, rychlé volby a tím volání přes jiného operátora mě teď funguje z libovolné linky, kterou u Odoriku mám.
Díky za pomoc.
Jde ale o to, že kdyby volání přes SIPA selhalo, můžete pořád volat ještě běžným způsobem.
Pokud bychom přepínání udělali automaticky u nás, možnost volby volajícího bychom omezili.
Navíc lidé to často používají pro zahraniční operátory, kde je možné, že se prostě čísla vytáčí trochu jinak. Tedy není to triviální.
Vytočit dvě číslice místo celého čísla by ale neměl být problém.
A důchodce lze ošetřit pomocí toho dialplanu.
alesny

Příspěvek od alesny »

Ten dial plan funguje, pouze jsem musel pravidla pro rychlé volby dát před [2-9]xxxxxxxx, takže tam mám něco jako:

{ <210210210=11> | <231231231=12> | 00x+ | *x+ | 1x+ | [2-9]xxxxxxxx | x+ | xx.*x.}
kde 210210210 a 231231231 jsou čísla a 11 a 12 rychlé volby pro ně přes sipa.

Díky za pomoc.
Odpovědět