Po několika letech si ale říkám, že jedna věc mi na něm stejně vadí a přispívá k trochu menší přehlednosti. Jsou to rozbalovací menu. Rozbalovací menu pro navigaci se používalo hodně hodně dávno - třeba stránka místo hlavního menu měla rozbalovací menu a vedle něj tlačítko "Go!" (nebo "Jdi!"). Dneska už se něco takového moc nevidí. A ani tak nejde o nemodernost, ale vývojáři webů prostě došli k tomu, že to použitelnost spíše zhoršuje. Člověk nevidí hned po načtení stránky (či podstrnky), jaké všechny volby má k dispozici - musí "rozkliknout" nějaké menu. A pak teprve kliknout na položku. Tzn. menší přehlednost, více klikání.
Navíc primárně je to prvek pro formuláře (aby se ušetřilo místo) - ne pro navigaci. Dříve navigace pomocí select boxů znamenala také závislost na JavaScriptu. Navigace je obvykle to skoro nejdůležitější na stránce, proč ji nedat o něco více prostoru?
Já osobně bych si dovedl představit navigaci v podobě odkazů vedle sebe na jednom řádku. U většiny nabídek, co má Odorik v uživatelském rozhraní by se to vedle sebe krásně vešlo. Jestli by pak takové odkazy měli podobu třeba záložek a podzáložek (jako to teď má třeba iDnes) nebo tlačítek, to už je celkem jedno. Dnes je trend taková tlačítka stylovat spíš co nejméně (stačí barevný obdelník nebo rámeček, který vymezuje kde všude je možné kliknout).
No a proč to píšu na fórum - zajímalo by mě, co si o tom případně myslí další uživatelé?

Já vím, znamenalo by to pro programátory v Odoriku práci navíc a určitě by někdo mohl říct, že mají na práci spoustu důležitějších věcí - a UI prostě funguje, tak proč na něj plýtvat časem - ale já to beru tak, že by UI mohlo fungovat ještě lépe (aspoň pro mě by bylo lépe použitelné - mimochodem i na dotykových obrazovkách - tam z rozbalovacích menu také nejsme zrovna nadšený). A zrovna ty věci, které by byly důležité pro mě (jednodušší obnovování balíčků, nové datové balíčky, implementování tohoto do API) se teď co jsme pochopil stejně neřeší, protože se čeká na GTS/T-Mobile (a tam to vypadá, jak když se několik měsíců nic neděje).