Tedy dobré řešení použít v zahraničí zámek displeje. Kdyby Vám mobil ukradli, nezavolají si.JPT píše:Já mám na SIMce PIN aktivovaný pořád, ale stačí ho zadat jen jednou, pak už si o něj telefon nežádá. Jen v případě, že tu SIMku vydělám a znovu ji (nebo jinou) tam dám. Pak mám zámek displeje, kterému se dá nastavit jakýkoliv čas kdy to nechce kód, takže to jde nastavit tak, že to pořád neotravuje s kódem, když náhodou zhasne displej.
Roaming na SIM-ku od Odorik.cz
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Roaming na SIM-ku od Odorik.cz
Dalsi moznosti zapezpeceni telefonu proti provolani velkych castek:
Ja sveho casu pouzival v roaminu blokovani vsech odchozich hovoru (call barring) kod: *33*heslo#
ale to znamenalo pred kazdym hovorem odblokovat kodem #33*heslo# a po hovoru zase zablokovat. A protoze je to sluzba site, muze byt nekdy nedostupna.
http://mobil.idnes.cz/vyzrajte-nad-sloz ... ratori_hro
Ted pouzivam povolena telefonni cisla (fixed dial), kde mi tech az 10 povolenych cisel behem dovolene bezne staci. Jen to musi podporovat telefon.
http://www.loungecity.ru/xperia/cs/Fixe ... mbers.html
Treba to nekomu pomuze
Ja sveho casu pouzival v roaminu blokovani vsech odchozich hovoru (call barring) kod: *33*heslo#
ale to znamenalo pred kazdym hovorem odblokovat kodem #33*heslo# a po hovoru zase zablokovat. A protoze je to sluzba site, muze byt nekdy nedostupna.
http://mobil.idnes.cz/vyzrajte-nad-sloz ... ratori_hro
Ted pouzivam povolena telefonni cisla (fixed dial), kde mi tech az 10 povolenych cisel behem dovolene bezne staci. Jen to musi podporovat telefon.
http://www.loungecity.ru/xperia/cs/Fixe ... mbers.html
Treba to nekomu pomuze

Jen se ujistím, roaming " jen Evropa a okolí [?], s mobilními daty, s odchozími hovory a SMS ", Norsko tam taky patří. Díky 

- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano v Norsku to fungovat bude a dokonce za ceny jako v EU. Totiž Norsko není v EU ale je v EEA, tedy má stejně výhodné ceny jako v EU.Hooonza píše:Jen se ujistím, roaming " jen Evropa a okolí [?], s mobilními daty, s odchozími hovory a SMS ", Norsko tam taky patří. Díky
-
Dobrý den pane Soukupe,xsouku04 píše: Dobrá zpráva ale je, že je v přípravě lepší a plně bezpečný způsob roamingu. Kdy bude hotový, ale není zatím známé.
předevčírem jsem poprvé se SIM kartou Odoriku odjel na služební cestu do blízkého zahraničí.
Musím bohužel říct, že hloupější způsob provozování roamingu, než jaký má Vaše firma, jsem ještě neviděl.

Vzhledem k tomu, že jsem si nevzpomněl, že musím aktivovat roaming před přejetím hranic, jsem byl 2 dny na mobilu bez signálu.
Nemít s sebou ještě druhý telefon se SIM kartou jednoho z MNO, byl jsem, jak byl řekl náš "milovaný" prezident Miloš I. Zeman, "v p...y".
Teď jsem se díval na nastavení účtu, jakým způsobem jde u Odoriku vyřešit roaming. Jedním slovem je to tragédie.
K čemu mi je roaming, i když si ho nezapomenu před přejezdem hranic aktivovat, ve kterém nemám odchozí hovory a SMS???
Víte, ono u roamingu je pro většinu lidí důležité moci dát o sobě vědět, že v pořádku přijeli na místo určení. A to bez odchozích hovorů nebo SMS nejde.

Jasně, je zde "řešení oklikou" přes aktivaci roamingu ve variantě "jen Evropa a okolí [?], s mobilními daty, bez odchozích hovorů a SMS" a volat přes callback.
Nicméně hodně lidem stačí poslat SMS a navíc i toto řešení znamená odpojení odchozích hovorů a SMS v tuzemsku. Tzn. nutnost před odjezdem do zahraničí aktivovat tento pseudoroaming a po příjezdu do ČR ho opět ihned deaktivovat. To není právě uživatelsky příjemné, co říkáte?

Jsme ve 21.století, proto se ptám: "Bylo by nějaké inteligentní, nebyrokratické řešení na úrovni 21.století?"
Tzn. bez uzavírání dodatků ke smlouvě, bez nutnosti opakovaně vypínat/zapínat roaming před odjezdem, resp. po návratu. Řešení, kde by stačil buď kredit minimálně ve výši např. 500 Kč, pod kterou by nesměl klesnost, aby nedošlo k deaktivaci roamingu, nebo trvalá volací záloha ve stejné výši, aby NORMÁLNÍ roaming byl plně funkční.
Když roaming funguje normálním způsobem u molochů typu MNO, věřím, že Váš tým to zvládne také.
Ostatně ve Vaší odpovědi z čtv 26. čer 2014 9:05:16, kterou jsem citoval na začátku svého příspěvku, píšete, "že je v přípravě lepší a plně bezpečný způsob roamingu". Kdy bude tento nový způsob implementován?
Předem děkuji za odpověď.
Už se to tu řešilo mnohokrát. Civilizované řešení na úrovni 21. století by nebyl problém, kdyby T-Mobile chtěl, a poskytoval MVNO, resp. MVNE, informace o volání klientů (spotřebě kreditu) v roamingu v reálném čase (tak jako je má sám), a nikoli s až hodinovým zpožděním. Ale on nechce . Je to totiž jeho konkurenční výhoda, byť ne zcela kalá, a ze zákona nemusí....
Takže vámi uvažovaná záloha/kredit by musela být poněkud větší, než uvažovaná pětistovka. V podstatě by musela být vypočtena jako: Záloha = (nejvyšší existující sazba za volání z roamingu x (doba opoždění poskytovaných účetních informací od MVO + rezerva)). Tedy patrně v řádu tisícikorun.
Jinak nese operátor (Odorik) riziko, že někdo odjede na Špicberky a odtud v roamingu zavolá kámošovi na satelitní telefon do Nepálu, pohovoří s ním půl hoďky a zahodí SIMku. A proti tomu riziku se operátor celkem logicky chrání.
Jinak, já s odoričí SIM s roamingem problémy nemám. Prostě jsem včas dopředu uzavřel písemný dodatek ke smlouvě a je. To je tak těžké?
Takže vámi uvažovaná záloha/kredit by musela být poněkud větší, než uvažovaná pětistovka. V podstatě by musela být vypočtena jako: Záloha = (nejvyšší existující sazba za volání z roamingu x (doba opoždění poskytovaných účetních informací od MVO + rezerva)). Tedy patrně v řádu tisícikorun.
Jinak nese operátor (Odorik) riziko, že někdo odjede na Špicberky a odtud v roamingu zavolá kámošovi na satelitní telefon do Nepálu, pohovoří s ním půl hoďky a zahodí SIMku. A proti tomu riziku se operátor celkem logicky chrání.
Jinak, já s odoričí SIM s roamingem problémy nemám. Prostě jsem včas dopředu uzavřel písemný dodatek ke smlouvě a je. To je tak těžké?
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel jediné co nyní můžeme udělat je poslat email nebo sms zákazníkům kteří ještě dodatek nepodepsali a informovat je o této nepříjemnosti s roamingem, aby nebyli nemile překvapeni až u první cesty.
Ono nejen že to bývá s cca hodinovým zpožděním, ale teoreticky zpoždění může být i větší.
Ono nejen že to bývá s cca hodinovým zpožděním, ale teoreticky zpoždění může být i větší.
Hodina je to u hovorů po ČR. O událostech v roamingu se dozvídáme průměrně až něco málo po 15 hodinách.
Předpokládám, že odoričí SIM se v systémech T-Mobile a tedy i roamingových partnerů chová jako paušál = TM nezná výši kreditu u odoriku (je to tak?). Potom hovor v roamingu spojuje cizí operátor rovnou a kdy o něm dá vědet TM a odoriku je jen na něm (a jeho aktuálním billingovém provozu, odstávkách, výpadcích apod.)
Pro zákazníky se smlouvou to není problém = TM i odorik ví, po kom to vymáhat i zpětně a nikoho to netrápí. Předplacení zákazníci u TM potom fungujou jinak - kredit se online ověřuje před každým hovorem přes CAMEL či něco podobného-modernějšího (http://en.wikipedia.org/wiki/Customised ... nced_Logic) a potenciální díra na účtu tak ani z roamingu nehrozí. z celkem praktických důvodů tak rychlejší zpracování ze strany TM/GTS/roamingu myslím nehrozí ani v budoucnu a nezbývá, než podepisovat dodatky či rozhodnutí odoriku, že do takového rizika půjdou.
vzpomínáte ještě na doby, kdy roaming ze všech twistů byl taky jen callbackem přes USSD?
a celkem jednoduché řešení měla na svých SIM taky eureka - člověk zadal normálně telefonní číslo k hovoru, SIM to zamítla a sama poslala nějaký ten kód na callback. počítám ale, že selektivně = jen někomu a jen v roamingu to asi takhle fungovat nemůže, nehledě na to, že to musí být zadrátováno v SIM = zařizuje TM/GTS..
Pro zákazníky se smlouvou to není problém = TM i odorik ví, po kom to vymáhat i zpětně a nikoho to netrápí. Předplacení zákazníci u TM potom fungujou jinak - kredit se online ověřuje před každým hovorem přes CAMEL či něco podobného-modernějšího (http://en.wikipedia.org/wiki/Customised ... nced_Logic) a potenciální díra na účtu tak ani z roamingu nehrozí. z celkem praktických důvodů tak rychlejší zpracování ze strany TM/GTS/roamingu myslím nehrozí ani v budoucnu a nezbývá, než podepisovat dodatky či rozhodnutí odoriku, že do takového rizika půjdou.
vzpomínáte ještě na doby, kdy roaming ze všech twistů byl taky jen callbackem přes USSD?

-
Odorik by s Roamingem mohl naložit podobně jako 3Ton, kdy v EU by musel mít zákazník minimální kredit 1000 a ve zbytku Světa 10 000,- Kč. A zjistil jsem, že jiní virtuální operátoři to tak mají nastavené. Zkrátka požadovat buď jistinu nebo minimální kredit. U Odorika by to mohlo být 5 000,- Kč v EU a 15 000,- Kč ve zbytku světa.