Mám SIM, kterou mám v Odoriku přiřazenou ke svému číslu. Ta SIM má klasický rozměr. Do nového telefonu potřebuji jiný rozměr, Micro SIM. SIMku nechci ostřihnout, ale chci koupit novou SIM.
Mohu novou Micro SIM zaregistrovat ke svému číslu? Mohu to udělat sám přes web odorik.cz, nebo mám volat helpdesk ?
Jiný rozměr SIM
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jiný rozměr SIM
Mikro sim lze ale bez potíží vyloupnout. Co nejde vytvořit je nanosim, kterou ale používají jen nejnovější telefony apple.
Nanosim je totiž i trochu tenčí, takže samotné oříznutí nepomůže.

SIM plné velikosti (dnes nepoužívá)(1FF), mini-SIM (2FF) (používá se nejčastějí), micro-SIM (3FF) a nano-SIM (4FF) (používají jen nové iPhone telefony)
Zdroj obrázku wikipedie.

Pakliže opravdu potřebujete změnit simkartu, nejlepší je požádat emailem.
Máte nějaké využití pro tu původní? Je možné ji změnit číslo a mohl by ji používat někdo jiný. Případně bychom vám za ni mohli dát 50 Kč kreditu, pokud ji vrátíte.
Nanosim je totiž i trochu tenčí, takže samotné oříznutí nepomůže.

SIM plné velikosti (dnes nepoužívá)(1FF), mini-SIM (2FF) (používá se nejčastějí), micro-SIM (3FF) a nano-SIM (4FF) (používají jen nové iPhone telefony)
Zdroj obrázku wikipedie.

Pakliže opravdu potřebujete změnit simkartu, nejlepší je požádat emailem.
Máte nějaké využití pro tu původní? Je možné ji změnit číslo a mohl by ji používat někdo jiný. Případně bychom vám za ni mohli dát 50 Kč kreditu, pokud ji vrátíte.
Mám Nano SIM kartu, která vypadá přesně stejně jako ta vaše, akorát byla vydaná konkurenčním virtuálem (také v síti T-Mobile, nyní je tam již deaktivovaná). Jste schopni takovou kartu také využít?xsouku04 píše:Máte nějaké využití pro tu původní? Je možné ji změnit číslo a mohl by ji používat někdo jiný. Případně bychom vám za ni mohli dát 50 Kč kreditu, pokud ji vrátíte.
Případně mohu k ní ve vašem e-shopu rovnou přidělit číslo?
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Jednou deaktivovaná simkarta (nikoli uspaná) je už nenávratně zničena a použít se nedá ani v rámci stejného virtuála. Tedy alespoň takto je to pro virtuály pod GTS nastaveno.utx píše:Mám Nano SIM kartu, která vypadá přesně stejně jako ta vaše, akorát byla vydaná konkurenčním virtuálem (také v síti T-Mobile, nyní je tam již deaktivovaná). Jste schopni takovou kartu také využít?xsouku04 píše:Máte nějaké využití pro tu původní? Je možné ji změnit číslo a mohl by ji používat někdo jiný. Případně bychom vám za ni mohli dát 50 Kč kreditu, pokud ji vrátíte.
Případně mohu k ní ve vašem e-shopu rovnou přidělit číslo?
Právě včerá jsem řešil změnu mini-SIM na micro-SIM u karty, která nemá prolis (nejde vylomit). Prodejci mobilů mají na to speciální přípravek (podobný sešívačce), do kterého vloží starou mini a z ní vystřihnou micro-SIM (otázka 5 vteřin). Zbytek původní mini karty slouží jako redukce micro/mini. Vše samozřejmě grátis a na počkání....
-
Ona ta sešívačkaKabek píše:Právě včerá jsem řešil změnu mini-SIM na micro-SIM u karty, která nemá prolis (nejde vylomit). Prodejci mobilů mají na to speciální přípravek (podobný sešívačce), do kterého vloží starou mini a z ní vystřihnou micro-SIM (otázka 5 vteřin). Zbytek původní mini karty slouží jako redukce micro/mini. Vše samozřejmě grátis a na počkání....

Stará SIM jde ještě použít pro zálohování kontaktů - pokud má člověk hloupý telefon který zálohu neumí jiným způsobem.xsouku04 píše: Jednou deaktivovaná simkarta (nikoli uspaná) je už nenávratně zničena a použít se nedá ani v rámci stejného virtuála. Tedy alespoň takto je to pro virtuály pod GTS nastaveno.
Kontakty jsou u takového telefonu možná cennější než vlastní přístroj.