Dobrý den.
Do provozu byla uvedena nová funkcionalita - zasílání pravidelných reportů emailem.
Obsahem těchto emailů je mimo jiné přehled o Vašem účtu na 4smart.cz - stav jeho kreditu, zbývající platnost
a také přehled nákladů za provoz Vašich virtuálních serverů v uplynulých 7 dnech - za každý den v uplynulém týdnu a pro každý VPS zvlášť.
Dále jsou pro každý z Vašich VPS uvedeny i náklady za každý z účtovaných systémových prostředků (suma za všech 7 dní).
Zbylou součástí reportů je seznam novinek a řešených problémů na našem diskuzním fóru http://forum.4smart.cz , spolu s odkazy na jednotlivá vlákna.
Reporty budou generovány vždy v pondělí v brzkých ranních hodinách.
Zasílání reportů je zdarma a týká se jak testovacích tak i předplacených uživatelských účtů.
Tuto funkcionalitu lze vypnout prostřednictvím webového rozhraní 4smart.cz v sekci "Další volby".
Pro všechny stávající a nové 4smart.cz účty je implicitně zapnuta.
J. Marák
Nová funkcionalita: pravidelné týdenní reporty
-
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nová funkcionalita: pravidelné týdenní reporty
Pozn.:
Za účelem finálního ověření funkčnosti jsem dnes provedl spuštění scriptu a následné vygenerování reportů všem uživatelům 4smart.cz.
J.M.
Za účelem finálního ověření funkčnosti jsem dnes provedl spuštění scriptu a následné vygenerování reportů všem uživatelům 4smart.cz.
J.M.
Dobré odpoledne, a už byli e-maily odeslány, nebo se teprve generují? Zatím mi totiž nic nedošlo, vps id 150, funkce v je v nastavení aktivní.
-
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Dobré odpoledne.
Emaily se zatím stále generují.
Téměř polovina ale již byla odeslána.
Myslím, že se během několika minut dočkáte i Vy
.
Případně překontrolujte svoje emailové adresy nastavené v administračním rozhraní http://www.4smart.cz.
Pokud narazíte na nějaké nesrovnalosti v obsahu reportu, nebo email nedorazil, prosím hlaste sem, nebo do vlákna "řešení problémů".
J.M.
Emaily se zatím stále generují.
Téměř polovina ale již byla odeslána.
Myslím, že se během několika minut dočkáte i Vy

Případně překontrolujte svoje emailové adresy nastavené v administračním rozhraní http://www.4smart.cz.
Pokud narazíte na nějaké nesrovnalosti v obsahu reportu, nebo email nedorazil, prosím hlaste sem, nebo do vlákna "řešení problémů".
J.M.
pridanie velmi dobrej funkcie
dakujem / e
dakujem / e
Je nutné zasílat tyto informační reporty v noci? Mám hroznou radost, když mě něco nedůležitého probudí v 1:56. Nebo nedá se nastavit pro reporty jiný email?
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Neberte to jako odpověd na tuhle otázku. To nechám na panu Marákovi. Ale obecně by vás takto mohl vzbudit i spam.
Generování v noci má předpokládám význam v tom, že je server v tu dobu méně zatížen. Přecejen to nějaká zátěž je.
Dejte si na mobil jen podmíněné přesměrování od lidí nebo strojů (třeba i podle předmětu) kde je to důležité. Není tohle nejednodušší řešení ?
Generování v noci má předpokládám význam v tom, že je server v tu dobu méně zatížen. Přecejen to nějaká zátěž je.
Dejte si na mobil jen podmíněné přesměrování od lidí nebo strojů (třeba i podle předmětu) kde je to důležité. Není tohle nejednodušší řešení ?
-
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý den,
Smyslem, proč se reporty generují tak brzo ráno v pondělí je to, aby je uživatelé měli hned ráno k dispozici (se začátkem jejich případné pracovní doby).
Faktem je, že generování reportů představuje jistou (ne však kritickou) zátěž a hodí se proto generovat tyto reporty v brzkých ranních hodinách, kdy 4smart.cz používá nejméně uživatelů.
Podotýkám, že zasílání reportů je možné vypnout.
O zavedení druhého emailu (jen pro reporty) zatím neuvažujeme, ale
pokud by se takových stížností sešlo více, pak se tím budu zabývat.
Prozatím tento problém nechávám otevřený k dalšímu možnému řešení - podle odezvy dalších uživatelů.
Musím říct ale, že funkcionalita reportů byla přijata s nadšením, což mě velmi těší.
J.M.
Smyslem, proč se reporty generují tak brzo ráno v pondělí je to, aby je uživatelé měli hned ráno k dispozici (se začátkem jejich případné pracovní doby).
Faktem je, že generování reportů představuje jistou (ne však kritickou) zátěž a hodí se proto generovat tyto reporty v brzkých ranních hodinách, kdy 4smart.cz používá nejméně uživatelů.
Podotýkám, že zasílání reportů je možné vypnout.
O zavedení druhého emailu (jen pro reporty) zatím neuvažujeme, ale
pokud by se takových stížností sešlo více, pak se tím budu zabývat.
Prozatím tento problém nechávám otevřený k dalšímu možnému řešení - podle odezvy dalších uživatelů.
Musím říct ale, že funkcionalita reportů byla přijata s nadšením, což mě velmi těší.
J.M.