Rád bych požádal o radu... Jak je v dialplanu možné ošetřit to, že by bylo možné cokoliv vytáčet a kamkoliv volat až po zadání určité sekvence čísel, jakéhosi kódu? Vím, že tady či na telefonujeme.cz se to někde řešilo, ale ať hledám, jak hledám, nemohu to nalézt. Mám SPA1001, používám Betamax a Odorik
Díky moc předem.
Blokace - prefix před voláním
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Blokace - prefix před voláním
zkusil jsem google a našel nějakou dokumentaci k tomu, jak dělat dialplan.
http://forums.whirlpool.net.au/archive/332476
Myslím, že to půjde udělat nahrazením.
(< 254439:>x.)
Tedy 254439 je tajný kód, který bude před vytočením čísla odstraněn - nahrazen prázdnem. Teprve poté se z vytočeného stane platné číslo a půjde se dovolat.
http://forums.whirlpool.net.au/archive/332476
Myslím, že to půjde udělat nahrazením.
(< 254439:>x.)
Tedy 254439 je tajný kód, který bude před vytočením čísla odstraněn - nahrazen prázdnem. Teprve poté se z vytočeného stane platné číslo a půjde se dovolat.
Tak jsem to zkusil, dialplan: (< 254439:>x.|[2-5,8-9]xxxxxxxxS0|00[1-9]xx.|[6,7]xxxxxxxxS0). Bohužel, dovolám se bez i se zadáním "tajného kódu".
Někde jsem to četl, taky jsem to kdysi používal s tím, že "tajný kód" se musel zakončit hvězdičkou, pak se ozval 2. oznamovací tón a čekalo to na zadání čísla. Ale pak jsem musel SIP bránu resetovat a dialplan zmizel
((
Někde jsem to četl, taky jsem to kdysi používal s tím, že "tajný kód" se musel zakončit hvězdičkou, pak se ozval 2. oznamovací tón a čekalo to na zadání čísla. Ale pak jsem musel SIP bránu resetovat a dialplan zmizel

-
Ale vy používáte jiný dial plán, než vám bylo doporučeno
Ten váš plán funguje tak, že pokud zadáte heslo, tak se použije ta část do prvního svislítka. Pokud heslo nezadáte, tak se použije část za některým dalším svislítkem.
Tj. si připište tu heslovací část asi 4x na začátek každé sekce (za svislítko). Dále doporučuji, abyste povolil volat na čísla typu 112, 150 atd.
A až to budete mít zprovozněné, tak si rozmyslete, jestli nebude moci člověk neznalý hesla ho zjistit ze seznamu posledně volaných čísel, nebo ho obejít použitím funkce redial-hvězdička-libovolneCislo (to asi jen v případě odoričí ústředny).

Tj. si připište tu heslovací část asi 4x na začátek každé sekce (za svislítko). Dále doporučuji, abyste povolil volat na čísla typu 112, 150 atd.
A až to budete mít zprovozněné, tak si rozmyslete, jestli nebude moci člověk neznalý hesla ho zjistit ze seznamu posledně volaných čísel, nebo ho obejít použitím funkce redial-hvězdička-libovolneCislo (to asi jen v případě odoričí ústředny).
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Použijte dialplan
Dovolí volat v síti odorik zdarma každému, také dovolí volat tísňové linky a všechny ostatní čísla musí mít prefix 254439. Tlačítko redial je možné podlepit lepící páskou (přestane spínat) a tím jej dočasně znefunkčnit dle libosti.
1 a 2 jsou povolené rychlé volby.
Dotyčný by musel telefon rozdělat aby podlepení odstranil. To on ale neví. Pokud ale analogový telefon nemá displej nemusí být funkčnost tlačítka redial zásadní problém.
Další možnost je nechat uživatele zadávat přímo PIN odorik. Pak si každý může volat na svůj vlastní účet.
Kód: Vybrat vše
(<254439:>x.|112|155|158|156|1|2|*xxxxxx)
1 a 2 jsou povolené rychlé volby.
Dotyčný by musel telefon rozdělat aby podlepení odstranil. To on ale neví. Pokud ale analogový telefon nemá displej nemusí být funkčnost tlačítka redial zásadní problém.
Další možnost je nechat uživatele zadávat přímo PIN odorik. Pak si každý může volat na svůj vlastní účet.
(<:*8223004>S0)
Díky, díky... Ale tenhle dialplan nefunguje pro sdílení linky, že?
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
cowok píše:Díky, díky... Ale tenhle dialplan nefunguje pro sdílení linky, že?
Pokud chcete, aby vám to dovolilo vybrat linku, můžete přidat
(<254439:>x.|<254439:>x.*x.|112|155|158|156|1|2|*xxxxxx)