Automatická SMS odpověď s okamžitým ukončením hovoru.
Automatická SMS odpověď s okamžitým ukončením hovoru.
Lze nějak docílit toho, aby se při volání na moji pevnou linku automaticky odeslala volajícímu SMS s vlastním textem a hovor se ihned přerušil (tj. hlásil obsazeno nebo rovnou spadnul)? Ať zkouším cokoliv, tak se mně vždycky podaří docílit pouze jedno z toho, tj. buď se odešle SMS, ale hovor vyzvání dále, anebo se hovor ukončí, ale SMS nejde poslat.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Automatická SMS odpověď s okamžitým ukončením hovoru.
Kombinaci, kterou požadujete, jsme neuvažovali. Ono totiž odmítat příchozí hovory na pevné lince běžně nejde a tedy volající s tím nemusí počítat a spíše se myslí, že došlo k nějaké chybě spojení.
Jsem spíše zastáncem toho, nechat jej zvonit a až jej to přestane bavit, dostane SMS.
Jsem spíše zastáncem toho, nechat jej zvonit a až jej to přestane bavit, dostane SMS.
Pokud ale máte u sebe vlastní Asterisk a v příslušném dialplanu pouze Hangup() (bez Answer()), tak to dělá přesně to, co popisujete. (Viz vedlejší vlákno, kde prosím o prostředek, jak tomu selektivně zabránit
)

Nemám a navíc tuto funkcionalitu s SMS potřebuju jenom na pár dní, takže to nakonec nechám i s tím, že to holt bude lidem vyzvánět naprázdno. Hlavní je, že se jim odešle SMS.