Dobrý den!
Mám k vám dotaz... Před nějakým časem jsem měnil svůj router za ASUS WL-500g (starší kousek, ale má možnost print serveru) s Olegovým fw. A najednou mám problém se se svou Nokií E51 (také starší kousek, ale mašinka!) připojit přes nativního SIP klienta do sítě. Zkoušel jsem přes několik poskytovatelů, ale nic. Když se připojuji přes jinou wifi než tu, kterou šíří tento router, vše je ok. Zkoušel jsem vypnout firewall na routeru, změnit šifrování z TKIP+AES na AES či na TKIP, ale nic. Nevíte, kde je zakopaný pes?
Nokia E51 - nelze se připojit do sítě
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nokia E51 - nelze se připojit do sítě
a jinak internet na E51 funguje?
Zkusil bych E51 nastavit, aby se hlásila na port 6688. Také můžete zkusit vnutit TCP místo UDP.
Tedy jestli to jde nastavit.
TCP na portu 443 si netroufne blokovat ani ten nejarogantnější firewall (tedy pokud nešpehuje obsah paketů). Tedy registrace se jistě zadaří, ale při hovoru pak nemusí být slyšet.
Zkusil bych E51 nastavit, aby se hlásila na port 6688. Také můžete zkusit vnutit TCP místo UDP.
Tedy jestli to jde nastavit.
TCP na portu 443 si netroufne blokovat ani ten nejarogantnější firewall (tedy pokud nešpehuje obsah paketů). Tedy registrace se jistě zadaří, ale při hovoru pak nemusí být slyšet.
Ano, internet na E51 funguje bez problémů. Odorik SIP přes port 6688 s TCP - hoooooodně dlouho se to přihlašovalo, ale přihlásilo. Ale někdy také ne. Divné... Odchozí hovor (800xxxxxx) jsem slyšel. Freevoipdeal SIP - nepřihlásilo se, netuším, jaké u nich další porty naslouchají. Port 5060 při TCP neúspěch
Nevíte, co bych mohl změnit na routeru (ASUS WL500g, používám ho jako print server), aby to fungovalo "normálně"? Díky za pomoc

Takže žádný nápad?
Jedině si vydumpovat provoz na WAN i LAN rozhraní a prostě se dívat co se tam děje a co se kde ztrácí. Tyhle alternativní xWRT firmwary sou v podstatě Linux, tak by to nějak mělo jít.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Souhlasím. Je třeba zjistit, jestli se pakety ztrácí na úrovní wifi, nokie nebo routeru samotného.xtonda píše:Jedině si vydumpovat provoz na WAN i LAN rozhraní a prostě se dívat co se tam děje a co se kde ztrácí. Tyhle alternativní xWRT firmwary sou v podstatě Linux, tak by to nějak mělo jít.
Nevím jestli to pomůže, ale mám OpenWRT kompilované od Molekuly na AirCA-8 a na jednom z kousků jsem zjistil, že z důvodů, které zatím úplně nechápu (a nemám dostatečnou motivaci t.č. zkoumat) blokuje transport na portu 22 i když se jinak chová jako bridge mezi lan a WiFi. Takže by se mohlo WRT zbláznit a blokovat zrovna nějaký VOIP port