Datové balíčky

Potíže a možnosti při volání ze sim karet Odorik.cz
Freeman

Datové balíčky

Příspěvek od Freeman »

Dobrý den,
nevím, jak moc to záleží na vaší volbě a jak moc vám diktuje T-mobile, ale nešlo by přidat nějaký datový balíček, který by odpovídal požadované měsíční útratě pro osvobození od poplatku za aktivní SIM?
Například:
- Jen lineární nárůst, tedy 215MB dat za 100Kč
- Dodatkový balíček za 31Kč - po vyčerpání FUP se rychlost sníží na 40kb/s upload/download místo 20kb/s
Protože volám málo, musím si ten limit stále hlídat, abych pak neskončil třeba 2 koruny pod limitem a nezačal mi naskakovat ten poplatek.
To, že se poplatek za aktivní sim do toho limitu nepřičítá předpokládám má nějaký technický důvod, ale pokud ne, tak by to samozřejmě bylo také validní řešení.
Děkuji za zvážení :) .
v.kopp

Re: Datové balíčky

Příspěvek od v.kopp »

Freeman píše: Protože volám málo, musím si ten limit stále hlídat, abych pak neskončil třeba 2 koruny pod limitem a nezačal mi naskakovat ten poplatek.
Nějak si nedovedu představit jak jde technicky tu útratu hlídat. Vždyť je to účtováno po dnech. A počítáno za předcházejících 30 dní . Tedy pokud telefonujete málo ale sem-tam nějaký den ano, to si děláte dopředu graf pro které dny vám hrozí že vám za ně bude účtován poplatek 0,70 Kč/den? A tedy třeba ještě 1 minutu protelefonujete abyste třeba další 4 dny nemusel platit poplatek?
Pak se ale situace změní, započítávají se jiné hovory které padly do těch 30 dnů...
Nebo to "volám málo" znamená třeba jen 2 (ale dlouhé) hovory za měsíc?

Datový balíček za stovku by byl užitečný jedině tam, kde se ze SIM vůbec netelefonuje. Jinak kalkulaci "jak neplatit denní poplatek" uskutečněné hovory zase zkreslí...
Freeman

Příspěvek od Freeman »

v.kopp píše:
Freeman píše: Protože volám málo, musím si ten limit stále hlídat, abych pak neskončil třeba 2 koruny pod limitem a nezačal mi naskakovat ten poplatek.
Nějak si nedovedu představit jak jde technicky tu útratu hlídat. Vždyť je to účtováno po dnech. A počítáno za předcházejících 30 dní . Tedy pokud telefonujete málo ale sem-tam nějaký den ano, to si děláte dopředu graf pro které dny vám hrozí že vám za ně bude účtován poplatek 0,70 Kč/den? A tedy třeba ještě 1 minutu protelefonujete abyste třeba další 4 dny nemusel platit poplatek?
Pak se ale situace změní, započítávají se jiné hovory které padly do těch 30 dnů...
Nebo to "volám málo" znamená třeba jen 2 (ale dlouhé) hovory za měsíc?

Datový balíček za stovku by byl užitečný jedině tam, kde se ze SIM vůbec netelefonuje. Jinak kalkulaci "jak neplatit denní poplatek" uskutečněné hovory zase zkreslí...
Hlídám si to normálně ve zprávě účtu, podívám se, který den mi útrata spadne pod 100Kč. Samozřejmě si ne vždy vzpomenu. Nějaký "graf" nebo spíše nějak extrapolovat mou denní útratu je nereálné, volám nepravidelně. Pokud ale třeba vidím, že jsem spadl kousek pod 100Kč, tak si zavolám na druhé číslo a posunu útratu zase nad 100Kč, škoda platit zbytečně.
Všechno to, co jsem psal ten problém pro mě řeší. Když budu platit 100Kč na začátku každého měsíce, tak si útratu vůbec nemusím hlídat, protože vždy maximálně jeden den v měsíci (když má 31 dní) mi útrata spadne pod ten limit, což je zanedbatelné. Pokud by se poplatek za aktivní SIM zase přičítal k útratě, tak se to bude přičítat jen do doby, než se zase dostanu nad 100Kč a já tak nebudu muset zbytečně volat sám sobě, abych si uměle zvýšil útratu.
Pepes

Příspěvek od Pepes »

Mě by bohatě stačilo, aby se zvýšila rychlost po vyčerpání FUP protože 16-20kbps není použitelné. Dá se to použít jen na FB Messenger a m.zive.cz
v.kopp

Příspěvek od v.kopp »

Freeman píše:Když budu platit 100Kč na začátku každého měsíce, tak si útratu vůbec nemusím hlídat, protože vždy maximálně jeden den v měsíci (když má 31 dní) mi útrata spadne pod ten limit, což je zanedbatelné. Pokud by se poplatek za aktivní SIM zase přičítal k útratě, tak se to bude přičítat jen do doby, než se zase dostanu nad 100Kč a já tak nebudu muset zbytečně volat sám sobě, abych si uměle zvýšil útratu.
To ale přesně tu stovku spotřebujete na data?
Pokud ne, tak jste vydal 100,- abyste získal "slevu" 21,-

Znáte tu povídku od Grossmana "Exkurze do zoo"?
... Profesor odvedl vrátného stranou. Nechci slevu zadarmo, pravil vychytrale a položil na stůl stokorunu. ...
Freeman

Příspěvek od Freeman »

v.kopp píše:
Freeman píše:Když budu platit 100Kč na začátku každého měsíce, tak si útratu vůbec nemusím hlídat, protože vždy maximálně jeden den v měsíci (když má 31 dní) mi útrata spadne pod ten limit, což je zanedbatelné. Pokud by se poplatek za aktivní SIM zase přičítal k útratě, tak se to bude přičítat jen do doby, než se zase dostanu nad 100Kč a já tak nebudu muset zbytečně volat sám sobě, abych si uměle zvýšil útratu.
To ale přesně tu stovku spotřebujete na data?
Pokud ne, tak jste vydal 100,- abyste získal "slevu" 21,-

Znáte tu povídku od Grossmana "Exkurze do zoo"?
... Profesor odvedl vrátného stranou. Nechci slevu zadarmo, pravil vychytrale a položil na stůl stokorunu. ...
Nechci od nikoho žádnou slevu. Prostě se jen ptám, jestli je možné tímto způsobem zlepšit služby. Je to něco, co bych si rád koupil, ale není to nabízeno.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Balíčky, které můžeme nabídnout, jsou hodně omezeny. Měly by ale přibýt další možnosti od 1.4.
Kristovec

Příspěvek od Kristovec »

A ze 150 MB/69 Kč udělat 200 MB/100 Kč?
jadu

Příspěvek od jadu »

Dobrý den,
rád bych se zeptal, jak to vypadá s roamingovými datovými balíčky; tedy jaké budou, za kolik a od kdy?
Děkuji.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

jadu píše:Dobrý den,
rád bych se zeptal, jak to vypadá s roamingovými datovými balíčky; tedy jaké budou, za kolik a od kdy?
Děkuji.
Počítám, že by to mohlo být do léta a ceny a nabídky budou podobné těmto:

https://www.t-mobile.cz/volani-a-internet-v-zahranici

Výhoda nespočívám jen v tom, že za jistých okolností je možné s balíčkem ušetřit, ale také v tom, že balíček zvýší bezpečnost používání.

V současné době totiž lze používání datového roamingu s android telefony výrazně nedoporučit. Tedy pokud nejste expert na androidy.

Používat datový roaming v EU s hloupějšími telefony nokia lze bez potíží už nyní a vlastně ani žádný datový balíček ani pro surfování není potřeba, protože běžně se vám podaří prosurfovat jen jednotky MB denně. (pokud byste surfovali opravdu intenzivně - půl dne - tak desítky)

Tedy nebude hrozit, že by se váš android v roamingu nějak zbláznil a vyžral více dat, než je zdrávo. Balíček poblázněný android od internetu automaticky odřízne, když vypotřebujete předkoupená data. Další detaily bohužel neznám.
Odpovědět