Nešlo by s tím něco udělat?
Nasi,cestí.SMS odeslaná na napr. slovenské císlo dojde pod svym reg. mob. cislem.xtonda píše:Operátoři se tím brání podvrhování čísla odesilatele.
Při odesílání do ČR máte na výběr „Odorik.cz“, nebo „5517“. Pokud máte v Odoriku zaregistrované mobilové CLIP, nebo SIM kartu Odorika s odorikovským mobilovým číslem, smíte tato použít jako ID odesílatele, ale jen při posílání na zahraniční čísla. 910XXX je pevnolinkové číslo, to nelze použít, i když by to technicky neměl být problém.zbudky píše:Jaký odesílatel se zobrazí příjemci při poslání SMS z webu Odoriku? Zařídila jsem si linku 910XXX. Zobrazí se toto moje číslo nebo jen nějaké všeobecné odoričí? Pochopila jsem, že číslo mého mobilu to v ČR být nemůže. V zahraničí (zahr. mob. čísla) to číslo mého mobilu být může, pokud bych měla CLIP?
Děkuji za odpověď.
Opové vůbec neumožňují Odoriku SMS posílat. Odorik to musí posílat vlastními nasmlouvanými službami mimo GTS/T-Mobile. A tyhle služby právě neumožňují při zasílání do ČR spolehlivě podstrkávat mobilní číslo. Technické důvody neznám, ale řekl bych, že problém je pak někde u přijímajících operátorů, kteří takovéto podstrčené číslo neakceptují...?osmdesát píše:Dotaz na Odorik: proč nelze použít jako odesílatele sms do ČR mobilové (potažmo pevnolinkové) číslo, které mám koupené u Odoriku? Tam by snad neměli opové dělat problémy