Datové balíčky

Potíže a možnosti při volání ze sim karet Odorik.cz
helmut.niederman

Re: Datové balíčky

Příspěvek od helmut.niederman »

A jak ze svého chytrého telefonu Samsung GT S5300 udělám Wifi HotSpot, abych se k němu připojil tabletem ? To by mne zajímalo. Děkuji ;)
helmut.niederman

Já to nechápu, 3TON je stejně připojený k GTS/T-mobile jako Odorik, ale zdá se mi, že má v nabídce víc datových tarifů než Odorik.
Znamená to, že 3 TON má lepší vyjednávací pozici s T-mobilem nebo je to samotným GTS/T-mobile a sám si určuje, kteří virtuálové budou používat vice variant datových balíčků ? Každopádně se chci zeptat, jestli Odorik sníží cenu za 10 GB balíček ? 3 TON si jej účtuje 620,- Kč ( bez závazku) ale za 590,-Kč ( se závazkem na 24 měsíců ) a Odorik za 690,- Kč ( bez závazku ). :P Bral bych to za 600,- Kč. :idea:
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Občas je dobré číst návody :)
wifi.jpg
wifi.jpg (145.4 KiB) Zobrazeno 7180 x
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

helmut.niederman píše:Já to nechápu, 3TON je stejně připojený k GTS/T-mobile jako Odorik, ale zdá se mi, že má v nabídce víc datových tarifů než Odorik.
Znamená to, že 3 TON má lepší vyjednávací pozici s T-mobilem nebo je to samotným GTS/T-mobile a sám si určuje, kteří virtuálové budou používat vice variant datových balíčků ? Každopádně se chci zeptat, jestli Odorik sníží cenu za 10 GB balíček ? 3 TON si jej účtuje 620,- Kč ( bez závazku) ale za 590,-Kč ( se závazkem na 24 měsíců ) a Odorik za 690,- Kč ( bez závazku ). :P Bral bych to za 600,- Kč. :idea:
Ach ta reklamština.
Nemohu se na jejich nepřehledných stránkách moc vyznat.
Ale předpokládám, že srovnáváte data na simkartě určené pro volání se simkartou určenou jen pro data, která bývá levnější. K volací simkartě 10GB 3ton vůbec nenabízí.
Pokud potřebujete 10 GB každý měsíc celý rok, poohlídněte se po šedivých nabídkách.
Pokud to potřebujete jen jeden či dva měsíce v roce, 3ton Vám nepomůže, protože vydržovat další sim se nevyplatí.
Také jsem nikde nenarazil na účtování internetu po kB. Tedy mají jiné (podstatně vyšší) průměrné množství dat na simkartu a mohou využít trochu jiných nabídek.
helmut.niederman

xsouku04 píše: Ach ta reklamština.
Nemohu se na jejich nepřehledných stránkách moc vyznat.
Ale předpokládám, že srovnáváte data na simkartě určené pro volání se simkartou určenou jen pro data, která bývá levnější. K volací simkartě 10GB 3ton vůbec nenabízí.
Pokud potřebujete 10 GB každý měsíc celý rok, poohlídněte se po šedivých nabídkách.
Pokud to potřebujete jen jeden či dva měsíce v roce, 3ton Vám nepomůže, protože vydržovat další sim se nevyplatí.
Také jsem nikde nenarazil na účtování internetu po kB. Tedy mají jiné (podstatně vyšší) průměrné množství dat na simkartu a mohou využít trochu jiných nabídek.
Ano, omlouvám se, přehlídl jsem se ( zcela znaveně ), je pravdou, že vy nabízíte 10 GB měsíčně za 690,- Kč i s voláním, ale 3 TON jen jako datovku bez volání.

Ano mají nepřehledný web, a dokonce z webu zmizel tlačítko ke _stazeni alias download, kde šlo stahovat ceníky PDF a všeobecné podmínky. Ještě že Firefox si ukládá historii a mohu se na tu stránku rovnou dostat,.... http://3ton.eu/cz/download/ .... ovšem odkaz na ní na webu není. Nechci být rýpavý, ale to není reklamština, ale Ukrajinština, operátor zřejmě patří Ukrajincům, pokaždé, když jsem volal na infolinku nebo se osobně střetnul s prodavačkami v Palladiu, vždy na mne mluvili s ruským přízvukem. Dokonce na infolince se divila, že jsem čech a nemluvím jinou řečí. Čekaly zřejmě ukrajince nebo jiného rusky mluvícího člověka. :P
Takže pokud chcete se blíže podívat na datové tarify a datové balíčky, lepší je se místo webu koukat do PDFka, je to 100 % informace.

Každopádně nevím kde je chyba, ale všiml jsem si, že 3TON má díru ve svém systému a umožňuje volat na zelené linky 800, které jsou uživatelsky zablokované pro volání z mobilu, zejména služby O2 Home Country Direct .... volání do Francie na účet volaného 800 00 11 33, z Odoriku se nedá dovolat, z 3Tonu ano, nebo třeba záznamová služba Memobox 800 12 13 14, z Odoriku nelze, z 3TOnu se dovolám s chybovým hlášením.
A nebo některé zelené linky, které jsou určeny pro volání z pevných linek. :P
MaT

Příspěvek od MaT »

Není po pár dnech náhodou něco nového ohledně datových balíčků? Jestli se třeba už za pár dní můžeme těšit na nějaké novinky nebo jestli implementace bude trvat déle?

Jinak jak jsem se ptal na nějaká vhodná data pro tablet - tam jsem vyzkoušel SIM kartu od T-Mobilu, co mi dali jako bonus přímo k tabletu. A běhá to docela pěkně, tablet se drží celkem zkrátka i bez firewallu. Když to tak spočtu, tak ten megabajt za 0,40 Kč vychází vlastně i trochu levněji, než v balíčku 150 MB za 69 Kč u Odorika.

Hlavně se mi ale líbí to LTE (tablet ho podporuje, snad všechny frekvence). Na spoustě míst, kde mi Červená Rýže (můj součansý telefon - někde také jako Hong Mi, někde jako Red Mi a někde snad i jako Red Rice) chytá jen EDGE, které je fakt prakticky nepoužitelné (zvlášť ve stanicích metra), tak LTE běhá krásně. A funguje to dobře i v tenhle týden otevřených stanicích metra - i když je vlak ve stanici jen chvilku, můžu si třeba stáhnout maily nebo nové články do aplikace iDnes. U EDGE se telefon asi obvykle nestihne ani pořádně přihlásit do sítě. Docela lituji, že ta moje Červená Rýže LTE nepodporuje (existuje sice verze 2, ta už LTE podporovat má, ale jen pár frekvencí a zdaleka ne ty, které by člověk mimo Prahu asi uvítal nejvíc).
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

MaT píše:Není po pár dnech náhodou něco nového ohledně datových balíčků? Jestli se třeba už za pár dní můžeme těšit na nějaké novinky nebo jestli implementace bude trvat déle?
Zatím je nového jen to, že jsme zjistili, že abychom mohli použít některé nové věci, musíme nutně přejít na nové API. Pracuje na tom nyní pan Karas. Nikde to zmíněno nebylo, prostě překvápko od prvního.
MaT píše: Jinak jak jsem se ptal na nějaká vhodná data pro tablet - tam jsem vyzkoušel SIM kartu od T-Mobilu, co mi dali jako bonus přímo k tabletu. A běhá to docela pěkně, tablet se drží celkem zkrátka i bez firewallu. Když to tak spočtu, tak ten megabajt za 0,40 Kč vychází vlastně i trochu levněji, než v balíčku 150 MB za 69 Kč u Odorika.
Jo jo pro občasné použití na tabletu je to opravdu tarif ideál. Do mobilu se to moc nehodí, díky tomu, že simkartu úmyslně nelze použít na volání a také tomu, že se účtuje každý započatý MB. Tedy maximálně jen jako druhá jen datová SIM, kterou využiji jen občas. U tabletu to tolik nevadí.
A do notebooku je to jen pro opravdu málo náročné uživatele, co si umí pohlídat data.
Data jsou výhodná hlavně proto, že to není volací SIM, ale datová SIM. U volacích SIM bývají ceny jiné.
MaT

Příspěvek od MaT »

Něco nového ohledně přípravy zprovoznění nových datových balíčků? Dneska jsem si zase musel aktivovat druhý 150megabajtový... Tak mě zase napadlo, jestli už třeba od května bude dostupného i něco nového...
Largon

Příspěvek od Largon »

MaT píše:Něco nového ohledně přípravy zprovoznění nových datových balíčků? Dneska jsem si zase musel aktivovat druhý 150megabajtový... Tak mě zase napadlo, jestli už třeba od května bude dostupného i něco nového...
Dobrý den, pracujeme na tom, aby od května bylo k dispozici snadnější obnovování balíčků.
incof

Příspěvek od incof »

Měl bych dotaz ohledne maleho balicku s 30 denni platnosti (100MB). Mate predstavu o terminu spusteni? Bezne vyuzivam uctovani po kB, ale přes obdobi dovolenych bych vyuzil nejaky levny balicek s 30 denni platnosti. Dovolenou si vetsinou musim brat na prelomu mesicu a proto jsou klasicke mesicni balicky pro mne ponekud nevyhodne a 500MB balicek zase zbytecne velky.
Dekuji
Odpovědět