Já vůbec žádné, na cokoliv jiného než na hry používám Linux, takže se mě viry moc netýkají. Manželka s IMAP klientem v Androidu je na tom (zatím) podobně. Chtělo by to se asi pobavit s někým, kdo spravuje větší mail server pro koncové uživatele s Windows, kolik toho ten antivir zachytí.
Navíc tak nějak žiju s představou, že když má člověk zaplátované Windows a aktuální verzi Thunderbirdu, tak to jde i bez antiviru, když nerozklikává každou blbost, která mu přijde. Nebo se pletu a je ten SW až tak děravý, že si viry najdou cestu i bez uživatelova přičinění?
email zmeškané hovory
-
Re: email zmeškané hovory
No co mám zkušenost, tak antivir ve windows mi nikdy nic nezachytil a antivir v mail serveru vlastně taky ne.
Jediný vir, co mi clamav chytil byl eicar, ale ten je tak profláklý, že ho zná i moje skoromanželka. Takže je tu spíš otázka, jestli není vlastně zbytečný.
Jestli znáte někoho, kdo má na starosti větší mail server, tak by mě zajímal jeho nzor na danou problematiku. Já nikoho neznám.

Jestli znáte někoho, kdo má na starosti větší mail server, tak by mě zajímal jeho nzor na danou problematiku. Já nikoho neznám.

Na mém mail serveru (v podstatě jenom maily pro rodinu) clamav chytí desítky mailů za den, takže to pro mě smysl má. Ale do velké míry to bude tím, že moje adresa je vidět na spoustě míst...
Také si spravuji poštovní server a ClamAV tam mám. Na jednu stranu mě štve, že právě to je program, který mi tam žere nejvíc RAM (nárazově), ale zase na druhou stranu nějaké zavirované maily zachytává (nebo rovnou zahazuje). Byť také jedu na Linuxu a virů jako takových se nebojím (a ani s Windows bych se jich nebál - i když za jiné uživatele už bych v tomto ruku do ohně nedal - třeba za rodiče), stejně jsem rád, že takovéhle maily jsou rovnou na serveru zaříznuty - toho spamu co projde přes Spamassassin a různé podmínky v Postfixu je pak na ruční mazání zase o něco méně...
Abych nezakládal nové vlákno - nějak mně přestaly chodit emaily o zmeškaných hovorech. Poslední je z 16.6.2015, 7.25 hod. a pak už nic. A nikde jsem neprováděl změnu v nastavení, prostě vše je jako dříve, akorát ty emaily nechodí.
Dobry den,Pitomec píše:Abych nezakládal nové vlákno - nějak mně přestaly chodit emaily o zmeškaných hovorech. Poslední je z 16.6.2015, 7.25 hod. a pak už nic. A nikde jsem neprováděl změnu v nastavení, prostě vše je jako dříve, akorát ty emaily nechodí.
na jednom ze serveru jsem nedopatrenim zanechal logickou chybu, je to opravene.
Dekuji za nahlaseni.