VoIP - Egypt, Hurghada
VoIP - Egypt, Hurghada
Má někdo zkušenost, jestli se lze odtam dovolat do ČR přes VoIP? Nebo případně se Skype?
Re: VoIP - Egypt, Hurghada
Připojuji se k dotazu v tom smyslu, jestli by mi sestra, která má také VOIP u Odorika, takže si s ní volám v rámci ČR zdarma (ona má mobil s Androidem, já VOIP telefon), mohla volat zdarma z USA, kde bude za nějakou dobu cca 14 dnů s manželem cestovat.
Bude spát v hotelech nebo kempech, nevím přesně, ale předpokládám, že tam snad je běžně k dispozici zdarma free wifi v v ubytovacích zařízeních, hospodách nákupních střediscích apod. tak jako je to u nás.
Bude spát v hotelech nebo kempech, nevím přesně, ale předpokládám, že tam snad je běžně k dispozici zdarma free wifi v v ubytovacích zařízeních, hospodách nákupních střediscích apod. tak jako je to u nás.
Asi ano.Já jsem přes Skype vedl sáhodlouhé hovory s kamarádem a nic to nestálo a ani by nemělo,je přece jedno,odkud se do Odorikovy ústředny dovolám,bylo to ze SK a UA,v obou případech přes 3G tamních operátorů.
Kdyby ne,zkuste z budky přes místní přístupové číslo služby SIPBROKER,ta zde v ČR funguje,a určitě i v mnoha dalších zemích.Ale jakost zvuku nic moc a občas nejde tónová volba,takže Odorikem požadované vstupní údaje nezadáte.Pitomec píše:Má někdo zkušenost, jestli se lze odtam dovolat do ČR přes VoIP? Nebo případně se Skype?
Z USA vyzkoušeno před asi 3 lety telefonování přes Odorika - u rodičů v ČR tehdy myslím PAP-2T nebo možná ještě SPA-1001, sám jsem volal myslím z Androidího tabletu (Androidí telefon jsem ještě neměl). Je fakt, že tam byla možná trochu větší latence - možná až k půlsekundě, ale když s tím člověk počítal a neskákali jsme si do řeči, tak to celkem šlo. Jinak WiFina byla na obou koncích - rodiče jsou připojení přes WiFi ISP, v těch státech to bylo na kabelovce a domácí WiFině...
Jinak ta WiFi tam ale úplně všude také není. Zdaleka ne ani v každém hotelu, někde také třeba jen za příplatek...
Jo a otázka taky je, jestli nějakou latenci nedělal i ten tablet. On nějakou měl i při telefonování přes VoIP v rámci ČR, třeba kdyby člověk sebou táhnul VoIp telefon, dosáhl by lepších výsledků...
Jinak ta WiFi tam ale úplně všude také není. Zdaleka ne ani v každém hotelu, někde také třeba jen za příplatek...
Jo a otázka taky je, jestli nějakou latenci nedělal i ten tablet. On nějakou měl i při telefonování přes VoIP v rámci ČR, třeba kdyby člověk sebou táhnul VoIp telefon, dosáhl by lepších výsledků...
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Pokud můžete, vyberte si takové ubytování, co má wifi v ceně zdarma. Zvláště pokud budete váhat mezi dvěma, mohlo by wifi pomoci rozhodnout. Wifi potřebuje kde kdo, tedy cestovka by měla být schopna podat tuto informaci předem, trvejte na tom. V některých zemích jsou na wifi zdarma více lakomí než v jiných, ale všude se dá najít. Pokud by nefungovaly SIP nebo IAX, skype by měl fungovat vždy. Doporučuji tedy vyzkoušet volání ze skypu za kredit u Odorik předem. Pro jistotu. Tedy pokud je dostatečná kvalita na telefonování, což můžete zkusit zlepšit třeba tím, že půjdete co nejblíže k wifi vysílači.
Latence problém není. Největší potíže bývají v poslední míli internetu, nebo též s androidama.
Latence problém není. Největší potíže bývají v poslední míli internetu, nebo též s androidama.
WiFi by měla být na recepci zdarma, ale sázet se na to nedá. No zkusím co se dá, a když selže všechno, tak koupím lokální SIM Vodafone.
V USA jsou volné Wi-Fi poměrně rozšířené, alespoň ve městech jako NYC. Volné Wi-Fi bývají např. v muzeiích, jen mívají restriktivní firewally. Tam mě vždy zachránilo volání přes Odorika na Skype.
Aktuálně z Egypta, Hurghady - místní hotelová WiFi naprosto nepoužitelná, na web adresy v ČR nefunguje nic kromě https (ani http ne) a rychlost stahování cca 1MB za půl hodiny. Takže přes delegáta cestovky - přímo Egypťana - sehnaná místní SIM od providera Etisalat (20 dolarů do konce pobytu 17.8., ale spokojil by se i s 15), data na objednání callbacku v pohodě, ten vyzkoušen a vše funguje. Pouze nemám používat Skype, prý z bezpečnostních důvodů, ale kdoví co za tím vězí...
Při dnešním callbacku se hovor po cca 6 minutách ukončil s hláškou, abych zadal nějaké číslo. Co to můze být zač? ID hovoru 129151130