Nefunkční nápověda k aktivaci Roam. na chytrých telefonech

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
xtonda

Re: Nefunkční nápověda k aktivaci Roam. na chytrých telefone

Příspěvek od xtonda »

No jen si kopněte do Androidu. Tohle není Androidem ani jeho verzí ani jeho úpravou výrobcem, už vzhledem k tomu, že se to projevuje v prohlížeči, který se aktualizuje z Play Store a výrobce zařízení do něj nemá jak zasáhnout.

Stejně blbě se to chová pokud si na PC nastavím šířku okna prohlížeče na těch 480 px, čili hlavní problém je, že ten web nevhodně pozicuje ty bubliny (částečně úplně mimo viewport), to se samozřejmě nejvíce projeví na malém displeji a pokud je v té bublině takový šílený román.

Pokud si někdo koupí rozumný telefon, tj. dnes aspoň s HD rozlišením, a má dost filipa nato natočit si telefon naležato, pokud se mu tam obsah na šířku nevejde, tak na to nenarazí.
helmut.niederman

Příspěvek od helmut.niederman »

xtonda píše:No jen si kopněte do Androidu. Tohle není Androidem ani jeho verzí ani jeho úpravou výrobcem, už vzhledem k tomu, že se to projevuje v prohlížeči, který se aktualizuje z Play Store a výrobce zařízení do něj nemá jak zasáhnout.

Stejně blbě se to chová pokud si na PC nastavím šířku okna prohlížeče na těch 480 px, čili hlavní problém je, že ten web nevhodně pozicuje ty bubliny (částečně úplně mimo viewport), to se samozřejmě nejvíce projeví na malém displeji a pokud je v té bublině takový šílený román.

Pokud si někdo koupí rozumný telefon, tj. dnes aspoň s HD rozlišením, a má dost filipa nato natočit si telefon naležato, pokud se mu tam obsah na šířku nevejde, tak na to nenarazí.
A to je přesně ono, co mám na mysli, k vůli tomuto jsem zakládal vlákno, bohužel diskuze spadla do flameware k Androidu. Takže já bych se přimlouval za opravu bublin protože to dělá ve všech mobilních prohlížečích.

Může to někdo z vás prubnout na Lumiích s operačním systémem Windows ? Já Lumie nemám, tak nevím jak se to tam chová. ;)
Georgius

Příspěvek od Georgius »

Musím se Helmuta zastat,
zcela výjimečně je v tom Android nevině, podobné chování se mi podařilo zreprodukovat na aktuálním firefoxu ve Windows 7. Když zmenším okno na 800 pixelu šířky (pamatujete na dobu, kdy to byl SVGA luxus proti klasickému 640x480 ? a 800x600 mám stále na mé Nokia N900 a míval jsem to na prvním Asus EEE 701 ... ) tak to ořezává "bubliny" zase zleva. Ony ty bubliny imho nejsou moc šťastné tak jako tak. Takže, položme se na otázku, nediskriminuje Odorik uživatele s malým rozlišením obrazovky ?
Firefox 41, Windows 7
Firefox 41, Windows 7
ff.png (67.76 KiB) Zobrazeno 4906 x
Jo, a v prohlížeči links mi otazníky nefungují vůbec :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Links
Links
links.png (102.71 KiB) Zobrazeno 4906 x
Odpovědět