Tato volba: "jen Evropa a okolí [?], bez mobilních dat, bez odchozích hovorů a SMS" nechá povolená data v ČR?xsouku04 píše:U objemu dat cca 500 MB/měsíc žádnou slevu za čistě datovou simkartu nabídnout nemůžeme. To by šlo jen u velikostí 1,5G, 3G a 10G.Pitomec píše:Nějaká datová SIM s objemem cca 500MB měsíčně by se hodila. A aby měla přístupná čistě jenom data a nemuselo se to řešit volbou roamingu bez odchozích hovorů a SMS.
Volbou roamingu bez odchozích hovorů si lze jako vedlejší, v tomto případě žádoucí, efekt zablokovat všechny odchozí hovory i v ČR. Chceme přidat možnost blokovat odchozí placené služby. Hodit by se to mohlo v tom případě, že má někdo podezření na to, že ztratil mobil. Suspendováním SIM by si ale zrušil balíčky, které jinak dále používat na nové vyměněné simkartě. Tedy bude užitečná volba nesuspendovat, ale jen blokovat.
Nabídka kaktusu je zajímavá, je je to možná trochu drbačka, pokud se to snaží člověk optimalizovat.
Datové SIM
Re: Datové SIM
Nějak pohodlně mít těch 300 nebo 250 MB na měsíc by se mi také líbilo. Kdysi jsem tu po tom také dost hlasitě volal. Pak mi začal telefon při zapnutých datech nějak víc žrát baterku, tak jsem si data začal zapínat ručně jen když je opravdu potřebuju a asi i díky tomu jsem se nějak postupně dostal se spotřebou pod 150 MB a pak i pod 100 MB za měsíc... Ale možná, když pořídím nový telefon s větší baterkou (aby to i se zapnutými daty vydrželo aspoň den), tak své návyky zase změním a pak bych asi potřeboval víc dat. 

Naštěstí jsou ceny powerbank v řádu pár stokorun 

Powerbanka je řešení někam do divočiny bez elektriky, na dobíjení během dne, když je třeba člověk stále v poklusu, je to řešení krajně nepraktické, telefon prostě musí jeden den spolehlivě a s rezervou dát.
Pokud začne ubývat baterka víc než dříve, tak je to buď tím, že baterka je v háji, při denním dobíjení to může být klidně po méně než dvou letech, nebo nějakou nevhodně se chovající aplikací, tu je potřeba identifikovat a umravnit.
Pokud začne ubývat baterka víc než dříve, tak je to buď tím, že baterka je v háji, při denním dobíjení to může být klidně po méně než dvou letech, nebo nějakou nevhodně se chovající aplikací, tu je potřeba identifikovat a umravnit.
Jenom se připomínám s dotazem, jak to vypadá...Pitomec píše:Tato volba: "jen Evropa a okolí [?], bez mobilních dat, bez odchozích hovorů a SMS" nechá povolená data v ČR?
vzhledem k tomu, že je to nastavení roamingu, tak to je aplikováno vždy jen když je telefon připojen k jiné než mateřské síti (což nemusí nutně přesně respektovat politické hranice ČR)
To je právě otázkou, jestli tomu tak skutečně je, protože odchozí hovory a SMS při takovém nastavení prokazatelně nejdou ani v ČR.
- Přílohy
-
- r.jpg (33.71 KiB) Zobrazeno 6553 x
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Doporučuji vyzkoušet. Jinak povolovat/zakazovat data v roamingu lze nyní i podle jednotlivých zón. Tedy je možné data v roamingu povolit ale zakázat ve všech třech zónách.Pitomec píše:Jenom se připomínám s dotazem, jak to vypadá...Pitomec píše:Tato volba: "jen Evropa a okolí [?], bez mobilních dat, bez odchozích hovorů a SMS" nechá povolená data v ČR?
Aha, to mi nenapadlo, varianta bez podepsaného dodatku. Tam nevím. S dodatkem to funguje logicky.